Συνελήφθησαν δύο διακινητές υπήκοοι Πακιστάν οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας 6 μη νόμιμους μετανάστες

 

Το όχημα της διακίνησης εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε στις προστατευτικές μπάρες

 

Από το τροχαίο ατύχημα τραυματίσθηκαν οι δύο διακινητές και όλοι οι διακινούμενοι  

 

Συνελήφθησαν προχθές (15-5-2017) τις πρώτες πρωινές ώρες, στο νομό Καβάλας, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κοτύλης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης, δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας 17 και 28 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Πακιστάν.

 

Ειδικότερα, στην Εγνατία οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν σήμα στάσης σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με οδηγό τον 17χρονο και συνοδηγό τον 28χρονο, πλην όμως ο οδηγός του δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.

 

Ο 17χρονος, στην προσπάθειά του να διαφύγει, επιχείρησε να εξέλθει από την Εγνατία Οδό στον κόμβο Εξοχής, όπου έχασε τον έλεγχο του οχήματος, με αποτέλεσμα αυτό να εκτραπεί της πορείας του, να προσκρούσει στις προστατευτικές μπάρες και να ακινητοποιηθεί σε παρακείμενους αγρούς.

 

Σε έρευνα που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, διαπίστωσαν ότι οι δύο διακινητές, οδηγός και συνοδηγός, προωθούσαν, παράνομα, στην ενδοχώρα έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες.

 

Από το τροχαίο ατύχημα τραυματίσθηκαν όλοι οι επιβαίνοντες στο όχημα, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας. Από αυτούς οι διακινούμενοι εξήλθαν μετά την παροχή πρώτων βοηθειών, ενώ οι δύο διακινητές νοσηλεύτηκαν.

 

Κατασχέθηκαν ένα (1) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και τρία (3) κινητά τηλέφωνα.

 

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Κοτύλης.

 

 Συνελήφθησαν 2 υπήκοοι Πακιστάν, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας 8 μη νόμιμους μετανάστες

 

Συνελήφθησαν χθες (16-5-2017) το πρωί, στο νομό Ξάνθης, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας 19 και 20 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας οκτώ (8) μη νόμιμους μετανάστες. Τέσσερις (4) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Πακιστάν και τέσσερις (4) υπήκοοι Μπανγκλαντές.

Αναλυτικότερα, στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν σήμα στάσης σε ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με οδηγό τον 20χρονο και συνοδηγό τον 19χρονο, πλην όμως ο οδηγός του δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.

Στην προσπάθεια του 20χρονου να εξέλθει από την Εγνατία Οδό στον ανατολικό κόμβο Ξάνθης, έχασε τον έλεγχο του οχήματος, το οποίο εξετράπη της πορείας του, προσέκρουσε στις προστατευτικές μπάρες και ακινητοποιήθηκε, χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός.

 

Ακολούθως, οι δύο διακινητές, οδηγός και συνοδηγός, εγκατέλειψαν το όχημα, επιχειρώντας να διαφύγουν πεζή, πλην όμως ακινητοποιήθηκαν και συνελήφθησαν άμεσα από τους αστυνομικούς.

 

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, διαπιστώθηκε ότι οι δύο δράστες, μετέφεραν με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα, οχτώ (8) μη νόμιμους μετανάστες.

 

Κατασχέθηκαν το παραπάνω Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και ένα κινητό τηλέφωνο.

 

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ τις έρευνες ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών.

 

 

Σύλληψη 3 ημεδαπών για παραβάσεις των νόμων περί προστασίας των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς, περί όπλων και περί ναρκωτικών κατά περίπτωση   

 

Συνελήφθησαν χθες (16-5-2017) το μεσημέρι, σε αγροτική περιοχή της Κίρκης Έβρου, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, τρεις (3) ημεδαποί, ηλικίας 70, 32 (άντρες) και 29 (γυναίκα) ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβάσεις των νόμων περί προστασίας των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς, περί όπλων και περί ναρκωτικών κατά περίπτωση.

 

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τους δράστες να προβαίνουν σε παράνομη ανασκαφή για την ανεύρεση θησαυρού – αντικειμένων αρχαιολογικής σημασίας, με τη χρήση διαφόρων εργαλείων και μηχανημάτων.

 

Στο χώρο της παράνομης ανασκαφής βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:

  • 1 βενζινοκίνητη ηλεκτρογεννήτρια
  • 1 ηλεκτρικό εργαλείο
  • 1 ανυψωτικό μηχάνημα
  • σκαπτικά και διάφορα άλλα εργαλεία
  • 1 ζευγάρι γάντια εργασίας
  • 1 μεταλλικό καρότσι
  • 2 μαχαίρια, συνολικού μήκους 40 και 47 εκατοστών

 

Σε έρευνες που ακολούθησαν, με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, στις οικίες των δραστών βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:

  • 13 ραβδοσκόποι
  • 1 πυξίδα
  • 1 συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους 3,3 γραμμαρίων
  • 1 συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη αναμεμειγμένη με καπνό, βάρους 1,3 γραμμαρίων
  • 1 ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας
  • 1 θρυμματιστής
  • ιδιόχειρες σημειώσεις

 

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης.