Το “αλιεύσαμε” από την XanthiPress και το δημοσιεύουμε αυτούσιο.

Η επίσκεψη του Νίκου Παππά στην Ξάνθη δεν άφησε κανένα στίγμα και πως θα μπορούσε μάλιστα σε αυτό το περιβάλλον που διαμορφώνεται στην κοινωνία με τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση. Η επίσκεψη ως βασικό σκοπό είχε να σμπρώξει τον Χουσεϊν Ζεϊμπεκ στα πομακοχώρια αφού ο τελευταίος είναι κόκκινο πανί πλέον για την μειονότητα.

Σε μια προσπάθεια να μην γίνει έντονα αντιληπτό αυτό ο υπουργός επισκέφθηκε και την Σταυρούπολη, μια περιοχή η οποία κυριολετικά αντισκέκεται εδώ και 10 χρόνια στην κρίση. Αυτό που δεν είπαν στον Νίκο Παππά οι του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης είναι πως ότι βρήκε εκεί ανθρώπους να μιλήσει έχει την υπογραφή του Αλέξανδρου Κοντού.

Όπως έχουμε αναφέρει και σε άλλο άρθρο, ο Αλεξανδρος Κοντός – όσο και αν δεν αρέσει σε όλους μας – είναι ο τελευταίος πολιτικός άντρας που έκανε ουσιαστικά πράγματα για την Ξάνθη και ίσως περισσότερα αν η Αριστερά τότε επι υπουργείας του ήταν τόσο φιλελεύθεροι όσο είναι σήμερα.

Η επένδυση της ΣΕΚΕ στο Νεοχώρι με τα θερμοκήπια δεν είχε κανένα πολιτικό σκοπό όπως αρέσκονται κάποιοι να διαδίδουν. Οφείλεται σε πιέσεις των ανθρώπων που είναι κοντά στον πρώην υπουργό από την περιοχή και σκοπός τους ήταν να δημιουργήσουν μια νέα γενιά νέων καλλιεργητών οι οποίοι θα μείνουν στην περιοχή. Εξάλλου αν ο Αλέκος Κοντός ήθελε να κάνει πολιτική με την επένδυση των 600.000 που στοίχισαν τα θερμοκήπια και τα ξεραντήρια θα τα έκανε σε μια άλλη περιοχή με μεγαλύτερο εκλογικό κοινό.

Σήμερα στην περιοχή με τον καπνό και την δραστηριοτητα που έχει δημιουργηθεί γύρω από την εγκατάσταση στης ΣΕΚΕ απασχολούνται περισσότερα από 120 άτομα σε περισσότερα από 1000 στρέμματα. Σε οικονομικά μεγέθη στην περιοχή εισρέουν πάνω από 1.500.000 ευρώ στην τοπική κοινωνία ενώ με αυτό τον τρόπο οι καλλιεργητές γίνονται αποκλειστικά αγρότες και μπορούν ταυτόχρονα να ασχοληθούν και με άλλες καλλιέργιες.

Είναι λοιπόν προφανές ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης που «πατάνε» πάνω σε έργα πρώην βουλευτών (βλέπε και Σωκράτης Ξυνίδης γεωθερμία) πρώτα απ όλα να τους ζητήσουν ένα μεγάλο συγνώμη όταν έξω από το ΕΒΕ τους φώναζαν γερμανοτσολιάδες, αν ζητήσουν ένα μεγάλο συγνώμη που έπαιξαν πολιτικά παιχνίδια πάνω στο βατοπαίδι και ένα μεγάλο ευχαριστώ που έχουν κάτι να πούνε με τα έργα τους. Για ένα και μοναδικό έργο τους, την χρηματοδότηση της ΦΕΞ, ήταν συμπαθητικό.

Αυτή είναι η αποτύπωση της πραγματικότητα.

ΠΗΓΗ: XANTHIPRESS