Τα Βαλκάνια φλέγονται;

Τα Βαλκάνια φλέγονται;

 

Καζάνι που βράζει η Αλβανία. Μήπως ο Ράμα κάνει εξαγωγή του προβλήματος στην Ελλάδα;

 

Οι καιροί είναι πονηροί και κανένας δεν αποκλείει ότι ο σημερινός Πρωθυπουργός και μαθητευόμενος του Ερντογάν, Έντι Ράμα, να κάνει “εξαγωγή” του προβλήματός του στους γείτονές του, βλέπε Ελλάδα,  Σκόπια και Κόσοβο.

Με δεδομένο ότι δάσκαλος και οικονομικός υποστηριχτής του είναι ο Ταγίπ Ερντογάν. Η πίεση που ασκεί η αντιπολίτευση της Κεντροδεξιάς είναι μεγάλη και αν το καθεστώς που κυβερνά τα Τίρανα  πιεστεί ακόμη περισσότερο,  κανένας δεν αποκλείει, στην λογική και μόνο του αποπροσανατολισμού των πολιτών της Αλβανίας,  όλο αυτό να ξεσπάσει.

Με δεδομένη και την ρητορική που αναπτύσσεται στην γειτονική Χώρα για τους Τσάμηδες, τις πιέσεις στην Βόρειο Ήπειρο, δεν αποκλείεται  όλο αυτό να ξεσπάσει σε ένα διπλωματικό “κρυφτούλι” μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας.  

Το περιβάλλον ευνοεί τέτοιες καταστάσεις αν κοιτάξει κανείς στην πρώην Γιουγκοσλαβία, Σκόπια και Ρουμανία.  

Ατμόσφαιρα όξυνσης πυροδοτείται στην αλβανική πολιτική ζωή καθώς για έβδομη συνεχή ημέρα η κεντροδεξιά αντιπολίτευση διαδηλώνει στο κέντρο των Τιράνων ζητώντας την παραίτηση της κυβέρνησης Ράμα, ανεβάζοντας στα ύψη του τόνους της ρητορικής της.

Μάλιστα, σήμερα , μιλώντας σε χιλιάδες διαδηλωτές ο ηγέτης του Δημοκρατικού Κόμματος, Λουϊζλιμ Μπάσα , κάλεσε τους οπαδούς του σε πολιτική ανυπακοή και σχολιάζοντας την παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης είπε απευθυνόμενος στην κυβέρνηση: “Πόλεμο θέλετε πόλεμο θα έχετε”, ενώ απευθυνόμενος στους διαδηλωτές είπε: “Σπάστε τους τα λάστιχα των αυτοκινήτων, σπάστε τους τα τζάμια σε όποιον αδίκως σας τιμωρεί”.

Ανακοίνωσε,δε, ότι τις επόμενες μέρες πρόκειται να οργανωθεί ακόμα μεγαλύτερη και μαχητικότερη διαδήλωση στα Τίρανα, με αίτημα την διενέργεια των εκλογών του Ιουνίου από υπηρεσιακή κυβέρνηση.

Λάδι στη φωτιά του τεταμένου πολιτικού κλίματος έριξαν τις τελευταίες μέρες οι δηλώσεις δυτικών παραγόντων. Ειδικότερα, ο πρέσβης του ΟΑΣΕ στα Τίρανα , Bernd Borchardt, σε χθεσινή ζωντανή τηλεοπτική εκπομπή ανέφερε ότι στην Αλβανία κυκλοφορούν 2 δισεκατομμύρια “βρώμικα” ευρώ προερχόμενα από ναρκωτικά, τα οποία μπορεί να χρησιμοποιηθούν και στις επικείμενες εκλογές. Ωστόσο, μετά τον σάλο που προκλήθηκε ανασκεύασε τη δήλωσή του, λέγοντας ότι έκανε αναφορά στο 2013, περίοδο που κυβερνούσε η σημερινή αντιπολίτευση.

Χθες, εξάλλου, επισκεπτόμενος τα Τίρανα ο αρχηγός της ιταλικής υπηρεσίας δίωξης της Μαφίας- Φράνκο Ρομπέρτι, δήλωσε ότι η διακίνηση των ναρκωτικών από Αλβανία προς Ιταλία τριπλασιάστηκε και ότι τα χρήματα από το λαθρεμπόριο πηγαίνουν στη χρηματοδότηση των εξτρεμιστικών ισλαμικών οργανώσεων.

Σχετικά με τον Συγγραφέα

Xanthi Times

H Xanthitimes.gr είναι μία ηλεκτρονική εφημερίδα με ειδήσεις από την Ξάνθη, την Ελλάδα και τον κόσμο. Ενημέρωση - www.xanthitimes.gr.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

BulgarianEnglishGreek

Αγορά … ζω Θράκη ΤΕΥΧΟΣ ΜΑΙΟΣ – ΙΟΥΝΙΟΣ 2022

ΠΡΟΒΟΛΗ & ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΘΡΑΚΗΣ

ΠΡΟΒΟΛΗ

αλλού γυαλού – Πόρτο Μόλο

ΕΜΠΟΡΙΑ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ – ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ ΠΕΤΡΟΣ

Αρέσει σε %d bloggers: