Χθες, κατά την διάρκεια της παιδικής καρναβαλικής παρέλασης και του προγράμματος των καλλιτεχνών στην κεντρική πλατεία, ακούστηκαν πολλά σχόλια για την εμφάνιση τους  από ανθρώπους που θεωρούν εαυτούς «προοδευτικούς», «κουλτουριάρηδες» με προτίμηση στο «ποιοτικό» τραγούδι και σε γενικές γραμμές δεν ενέκριναν την όλη εικόνα –ομολογουμένως- κεφιού που καταγράφηκε, κυρίως από την νεολαία.

Πιθανών να υπήρξαν και άλλες γκρίνιες από άλλους εκφραστές της ποιότητας.  Πιθανολογούμε ότι αυτές οι γκρίνιες ήταν από λίγους Ξανθιώτες.

Να θυμίσουμε όμως στους φίλους επικριτές, ότι η χθεσινή ημέρα, βοηθούντος και του καιρού, ήταν μία ημέρα που έβγαλε τους Ξανθιώτες και τα Ξανθιωτάκια από τα σπίτια τους.

Διασκέδασαν χωρίς να κρατούν ένα κινητό στο χέρι και μέσω αυτού να συνομιλούν με άλλους φίλους τους.

Ντύθηκαν καρναβάλια, χόρεψαν, φώναξαν και απόλαυσαν αυτό που κάθε νέος πρέπει να κάνει στον ελεύθερο χρόνο του. Να διασκεδάσει. Αυτό κατά την γνώμη μας είναι το ζητούμενο και αυτό έκαναν οι νέοι μας την Παρασκευή με όχημα αυτούς τους καλλιτέχνες που έφεραν το κέφι και το χαμόγελο στα χείλη των νέων ανθρώπων.

Τελικά ποιο είναι το ζητούμενο κατά την διάρκεια του καρναβαλιού; Να διασκεδάσουν όσοι μπορούν και κυρίως οι νέοι μας. Άρα ο σκοπός, σύμφωνα με το πνεύμα των ημερών επετεύχθη, ας αφήσουμε τις γκρίνιες για άλλη μέρα.