Με στόχο την προπαγάνδα και την διασπορά μίσους στην ειρηνική κοινωνία της Ξάνθης, η ΕΛΜΕ συμμετέχει ενεργά με αντιφασιστικές ενέργειες.

Αυτή τη φορά, πειθήνιο όργανο των κομματικών της αφεντικών, προβάλλει μία αντιφασιστική ταινία, και καλά κάνει,  όμως δεν την είδαμε να αντιδρά όταν οι αντιεξουσιαστές έκαψαν την πόλη.

 

Συνεχίζει να στηρίζει η ΕΛΜΕ Ξάνθης , ένα κατ εξοχήν συνδικαλιστικό όργανο των εκπαιδευτικών, να περνά τις κομματικές ιδεοληψίες του κόμματος που “αυταπατάται”, ξεχνώντας βέβαια ότι εκεί είναι να εκπροσωπεί τα συντεχνιακά προβλήματα των συναδέλφων της εκπαιδευτικών.

Προβολή Πέμπτης 24/11/2016

 

Ολοκληρώνουμε τον κύκλο των ταινιών ενάντια στον φασισμό και τη βία της εξουσίας με την αριστουργηματική ταινία του Michael Haneke «Λευκή Κορδέλα» (2009).

Το 1913 μια σειρά από παράξενα, εγκληματικά γεγονότα αναστατώνει την τακτοποιημένη και φαινομενικά ειρηνική καθημερινότητα ενός αγροτικού χωριού της Βόρειας Γερμανίας.

Μια ευφυής σπουδή πάνω στη γέννηση της βίας και του ολοκληρωτισμού που μελετά τη δύναμη των αιτίων που ελλοχεύουν και διαμορφώνουν το χαρακτήρα τους. Μια παραβολή για την καλλιέργεια και την παγίωση της κοινωνικής βίας, για τη γένεση του Κακού αφηγημένη με κομψότητα και πολυδιάστατη πολιτική σκέψη.

Έξοχο καστ και υπέροχα μελετημένη, μεγαλοφυής σκηνοθεσία που κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον. Χρυσός Φοίνικας στο Φεστιβάλ Καννών το 2009.
Πέμπτη 24/11, στο Λαογραφικό Μουσείο, στις 9μμ.