Εξιχνίαση απάτης μέσω διαδικτύου

Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 43χρονου ημεδαπού

Εξιχνιάστηκε, ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, υπόθεση απάτης μέσω διαδικτύου, σε βάρος 43χρονου ημεδαπού.

Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 23χρονου ημεδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη.

Αναλυτικότερα, ο 43χρονος εντόπισε αγγελία σε διαδικτυακή ιστοσελίδα, την οποία είχε αναρτήσει ο δράστης, σχετικά με πώληση κινητού τηλεφώνου και επικοινώνησε διαδικτυακά μαζί του.

Κατά την επικοινωνία τους, ο 23χρονος κατάφερε να εξαπατήσει τον 43χρονο, πείθοντάς τον να καταθέσει, την 18-11-2016, σε τραπεζικό του λογαριασμό, το χρηματικό ποσό των 180 ευρώ για την αγορά κινητού τηλεφώνου, χωρίς ουδέποτε να πραγματοποιηθεί η συμφωνημένη αγοροπωλησία.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.

 

Σύλληψη 25χρονου υπηκόου Βουλγαρίας για παράνομη εισαγωγή γεωργικών φαρμάκων στη Χώρα

 

 

Συνελήφθη χθες (22-11-2016) το μεσημέρι, στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Εξοχής, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κάτω Νευροκοπίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δράμας, 25χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Βουλγαρίας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί διάθεσης γεωργικών φαρμάκων.

Ειδικότερα, ο δράστης οδηγώντας Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, μετέβη στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Εξοχής προκειμένου να πραγματοποιήσει είσοδο στη Χώρα μας. Κατά τον έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί σε συνεργασία με τελωνειακούς υπαλλήλους, εντόπισαν επιμελώς κρυμμένα στο εσωτερικό το οχήματος, 78 συσκευασίες με γεωργικά φάρμακα, για τα οποία δεν έχει χορηγηθεί η απαιτούμενη άδεια διάθεσης στη Χώρα μας.

Κατασχέθηκε η παραπάνω ποσότητα γεωργικών φαρμάκων και το Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο.

 

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Δράμας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Δράμας.

 

Συνελήφθη 24χρονος ημεδαπός κατηγορούμενος παραβάσεις των νόμων περί ναρκωτικών και περί όπλων

 

Η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει έναν ακόμη 25χρονο ημεδαπό

 

 Κατασχέθηκαν 87,2 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης και 1 σιδερογροθιά

1-1

Συνελήφθη χθες (22-11-2016) το μεσημέρι, στην Ορεστιάδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ορεστιάδας, 24χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για παραβάσεις των νόμων περί ναρκωτικών και περί όπλων. Στη  σχετική δικογραφία περιλαμβάνεται ένας ακόμη 25χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.

 

Ειδικότερα, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 24χρονο να κατέχει δύο (2) συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 18,1 γραμμαρίων και ένα δέμα, που περιείχε μία (1) νάιλον συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους 69,1 γραμμαρίων.

 

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα αποστολέας του παραπάνω δέματος είναι ο 25χρονος.

 

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του 24χρονου, βρέθηκε επίσης μία (1) σιδερογροθιά.

 

Κατασχέθηκαν η παραπάνω ποσότητα ναρκωτικών και 1 σιδερογροθιά.

 

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ορεστιάδας.