Έχουμε γράψει επανειλημμένα πώς αν ήθελαν οι αυτοδιοικητικοί θα άλλαζαν πολλά πράγματα στον τόπο και ξεκινώντας από την εκπαίδευση με έστω αυτά τα λίγα χρήματα θα μπορούσαν να κάνουν θαύματα όπως στο Ειδικό Σχολείο της Ξάνθης που εδρεύει στην Γεννησέα και που βρέθηκε στο στόχαστρο κομματικών, αντιπολιτευτικών και γραφειοκρατικών διαδικασιών.
PAYLIKIANOSLABRAKAIΑλέξανδρος Παυλικιάνος.

ΤΟ ΕΕΕΕΚ ΞΑΝΘΗΣ ΣΤΗΝ ΔΙΝΗ ΤΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΕΙΑΣ;

Παραγωγή τουρσί λαχανικών στο ΕΕΕΕΚ Ξάνθης. Εργαστήριο Γεωπονίας,  Τροφίμων και Περιβάλλοντος.

Με αφορμή το ρεπορτάζ για την παραγωγή τουρσιού από τους μαθητές του Ειδικού Σχολείου Ξάνθης γνωστό ως ΕΕΕΕΚ που εδρεύει στην Γενησέα, βγήκαν στην επιφάνεια σοβαρά προβλήματα και που θα πρέπει οι αυτοδιοικητικοί του νομού να συνδράμουν με όλες τους τις δυνάμεις.
Photo-2
Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι το Ειδικό Σχολείο της Ξάνθης που έχει έδρα την Γεννησέα ενώ είναι ένα από τα ποιο παραγωγικά σχολεία στο θέμα της κατανομής των αναγκών, με παρεμβολές εξωγενών παραγόντων, αντιμετωπίζεται από την σχολική επιτροπή και τον Δήμο Αβδήρων να έχει τις ίδιες ανάγκες με τα υπόλοιπα σχολεία του δήμου Αβδήρων.
Photo-4
Η σχολική επιτροπή που απαρτίζεται από εκπαιδευτικούς και από αιρετούς του Δήμου Αβδήρων δεν λαμβάνει υπ όψη του ότι στο σχολείο υπάρχουν τα εργαστήρια τα οποία κάνουν θαύματα όπως μαρτυρούν οι φωτογραφίες, αλλά κατά την άποψη της σχολικής επιτροπής, δεν δικαιούται επί πλέον χρήματα για να συντηρηθεί το εργαστήριο, καταδικάζοντας στην ουσία, τα έτσι και αλλιώς παιδιά με ειδικές ανάγκες να μην παρακολουθούν τα εργαστήρια τους όπου τα αντικείμενα των εργαστηρίων βοηθούν ποικιλοτρόπως τα παιδιά με ειδικές ανάγκες μέσω της  μαθησιακής διαδικασίας.

Ο Δήμος Αβδήρων;

Προφανώς η ηγεσία του δήμου Αβδήρων φοβάται την κριτική που θα της ασκηθεί από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Καλιαμπάκα, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης  και των φιλικών του μέσων ενημέρωσης, τα οποία όπως πληροφορούμεθα τυγχάνουν και της εύνοιας του δημάρχου, όπου όμως μέχρι σήμερα δεν έλαβε θέση στο φλέγον ζήτημα της κατανομής των πόρων από την αρμόδια Σχολική Επιτροπή.
Photo-5
Βέβαια είναι προς τιμή του δημάρχου Γ. Τσιτιρίδη ο οποίος σε τηλεφωνική μας επικοινωνία δεσμεύθηκε ότι θα προσπαθήσει να βρει κονδυλια για να ενισχύσει το ειδικό σχολείο.

Είμαστε βέβαιοι ότι θα στηρίξει το ειδικό σχολείο της Ξάνθης.

Η Αντιπεριφέρεια;

Βέβαια είναι περιττό να αναφερθούμε στην οικονομική στήριξη από την Αντιπεριφέρεια γιατί όπως πληροφορούμεθα η γραφειοκρατία είναι τόσο μεγάλη που κανένας δεν μπαίνει στην διαδικασία να ζητήσει χρήματα,  κάτι που λύνει τα χέρια του Κώστα Ζαγναφέρη ο οποίος λόγω της μεγάλης του ασχολίας και του βεβαρημένου προγράμματός του δεν έχει τον ανάλογο χρόνο να ασχοληθεί με το ειδικό σχολείο της Ξάνθης που εδρεύει στην Γενησέα.
Photo-6

Ζητείται συνοδός μαθητού.

Όπως επίσης πληροφορηθήκαμε  εγκρίθηκε κονδύλι για την μεταφορά ενός μαθητού με ειδικές ανάγκες από τα Πομακοχώρια στο ειδικό σχολείο αλλά…εγκρίθηκε ένα κονδύλι μόλις δέκα ευρώ για τον συνοδό με δεδομένου ότι οι γονείς λόγω προβλημάτων, αδυνατούν να το πράξουν. Σύμφωνα με την έγκριση από τα αρμόδια όργανα, ο συνοδός του μαθητού  θα φροντίζει από το πρωί να τον συνοδεύει στο σχολείο που θα τόν μεταφέρει το ταξί μαζί με τον μαθητή, θα ξαναπηγαίνει το απόγευμα να τον επιστρέφει στο σπίτι του και όπως μας λένε παράγοντες της εκπαίδευσης, δεν βρέθηκε συνοδός γιατί το κόστος είναι μόλις δέκα ευρώ την ημέρα. Προφανώς αυτό το θέμα δεν δημοσιοποιήθηκε αρκετά γιατί είναι βέβαιο ότι στον καιρό της ανεργίας όλο και κάποιος ή κάποια θα βρεθεί απλά να συνοδεύει τον μαθητή με το ταξί στο σχολείο και από το σχολείο στο σπίτι.
Photo-7