Όταν η ιστορικός ενδυμάτων Λιν Μπάσετ επεξεργάζονταν τις ιδέες για το στήσιμο μίας εκπομπής για τα ρούχα της πρώιμης εποχής του 19ου αιώνα, συνειδητοποίησε ότι η καλύτερη εποχή για το κλείσιμο είναι η σημερινή «με μια ματιά στο πώς ο ρομαντισμός και η ρομαντική αισθητική επιστρέφει ξανά και ξανά στη μόδα».

Το αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν η δημιουργία μίας έκθεσης με θέμα «Gothic to Goth: Romantic Era Fashion and Its Legacy». Η έκθεση φιλοξενείται στο Wadsworth Atheneum Museum of Art στο Χάρτφορντ του Κονέκτικατ και θα διαρκέσει μέχρι τις 10 Ιουλίου.

Η εκπομπή εξετάζει πρώτα τα παραδείγματα των ειδών ένδυσης από το 1810 έως το 1860, μία εποχή που κυριάρχησαν ενδυματολογικές επιλογές δανεισμένες από τα προηγούμενα χρόνια, μέσω της τέχνης της παλαίωσης τόσο στα έπιπλα, όσο και στα διακοσμητικά αντικείμενα και τη λογοτεχνία και ολοκληρώνεται με τις σύγχρονες μόδες του Goth και του Steampunk.

Το 1998 το Vampire κοστούμι του Ζαν – Πολ Γκοτιέ αποπνέει μια ρομαντική αισθητική, ενώ η ενασχόληση της εποχής με το στοιχειωμένο παρελθόν εκφράζεται στη συλλογή ρούχων για το Φθινόπωρο – Χειμώνα του 2007, του Αλεξάντερ ΜακΚουίν, η οποία ονομάστηκε «Μάγισσες του Σάλεμ», προς τιμήν μίας προγονής του που σκοτώθηκε στην περιοχή του Σάλεμ και που εκπροσωπείται από ένα βελούδο με χάντρες και σατέν φόρεμα της συλλογής του στην έκθεση του Wadsworth της Νέας Αγγλίας.