Κλείνοντας ένα χρόνο στο τιμόνι της Περιφέρειας ο Γ. Παυλίδης παραχώρησε συνέντευξη τύπου στο ξενοδοχείο Ελισσώ το μεσημέρι της Τρίτης.
Με στόχο την ισότιμη ανάπτυξη της Περιφέρειας, έκανε την εισαγωγή του ο Περιφερειάρχης παρουσία των Αντιπεριφερειαρχών του και των υπηρεσιακών παραγόντων. Σύμφωνα με τον Γ. Παυλίδη στόχος είναι η Τουριστική ανάπτυξη με μπροστάρισα την Θάσο.
Όπως σημείωσε στόχος της Περιφέρειας είναι μετά και από τις πλημμύρες, της λαθρομετανάστευσης, των ασθενειών των ζώων, της ένωσης και της; βατότητας με τις όμορες Περιφέρειες των Χωρών, γίνεται προσπάθεια όλα αυτά τα προβλήματα να αποζημιώνονται άμεσα από την Ε.Ε.
Κάνοντας αναφορά στον ΤΑΠ, ανέφερε ότι δυστυχώς η Κυβέρνηση, υπέγραψε μία συμφωνία χωρίς να υπάρχουν ανταποδοτικά οφέλη στην τοπική κοινωνία και ότι η περιφέρεια κινείται σε αυτήν την κατεύθυνση.
Μιλώντας για τον πρωτογενή τομέα ο κ. Παυλίδης τόνισε ότι πρέπει να στηριχθεί πάση θυσία.
Επίσης σημείωσε ότι τα δύο λιμάνια της Αλεξανδρούπολης και της Καβάλας πρέπει να είναι η αιχμή του δόρατος της ανάπτυξης της Περιφέρειας τονίζοντας πώς εργαλεία σε αυτήν την κατεύθυνση θα είναι το ΕΣΠΑ ακόμη και για την ενίσχυση του σιδηροδρομικού δικτύου.
Αναφέρθηκε επί μακρών στην καταπολέμηση των κουνουπιών σημειώνοντας ότι ενώ η Περιφέρεια δεν αντιμετωπίζει πλέον σοβαρό πρόβλημα εν τούτοις θα πρέπει να γίνει επαφή με τους γείτονες, Τουρκία, προκειμένου να γίνονται συστηματικές παρεμβάσεις για την καταπολέμηση των κουνουπιών και εκεί, πάντοτε με αναφορά στις ασθένειες που πλήττουν την κτηνοτροφία και φυσικά μεταφέρονται με τα κουνούπια από την γείτονα Χώρα.
Ο Γ. Παυλίδης άφησες αιχμές κατά της προηγούμενης διοίκησης η οποία στα θέματα ανάπτυξης και ειδικότερα του πρωτογενούς τομέα επέδειξε ολιγωρία.
P1320996
Σχετικά με την βίζα των 72 ωρών ο Γ. Παυλίδης ανέφερε ότι είναι επιθυμία της Περιφέρειας και πρώτη εδώ και δέκα μήνες το έθεσε, αλλά δυστυχώς αποφασίζει η Αθήνα.
Επανειλημμένα και καθ όλη την διάρκεια της συνέντευξης ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στην απαξίωση των Περιφερειών από την Αθήνα.
Μιλώντας για την τουριστική ανάπτυξη ανέφερε ότι οι δράσεις προβολής του τόπου δεν περιορίζονται μόνο στην θάλασσα που διαθέτει η περιφέρεια αλλά σχεδιάζεται η 12μηνη παραμονή τουριστών, όμως, όπως σημείωσε, αυτό απαιτεί υποδομές και κατάλληλοι προώθηση, τονίζοντας ότι η Περιφέρεια σε εκδήλωση της θα τιμήσει τους tour operators οι οποίοι στήριξαν την Περιφέρεια σε πολύ μεγάλο βαθμό φέτος το καλοκαίρι.
Ανέφερε ότι το θέμα της ανάδειξης καλλιέργειας του καπνού τύπου μπασμά, που θα αναδειχθεί στις 11 Σεπτεμβρίου σε εκδήλωση, είναι στις προτεραιότητες της Περιφέρειας και η καλλιέργεια του είναι συνδεμένη μα την πολιτιστική πορεία του τόπου.
P1320997
Σημείωσε ότι σε λίγο θα παραδοθεί το σπίτι του Χατζιδάκη.
Αναφέρθηκε επί μακρών στα Τενάγη και τις προσπάθειες που γίνονται να αποδοθεί η γη προς χρήση και τα πλυμμηρικά φαινόμενα με παρεμβάσεις της Περιφέρειας θα εξαλειφτούν.
Ζήτησε και υλοποιείται η αύξηση των σχολικών εκδρομών στην Περιφέρεια.
Τόνισε ιδιαίτερα το γεγονός ότι στα πολιτιστικά πράγματα της Περιφέρειας είναι και η δημιουργία δύο αντιγράφων της Νίκης της Σαμοθράκης σε συνεργασία με το μουσείο του Λούβρου.
P1320998
P1320999
P1330002