Με αυτή τη φράση ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ιωανίδης Αστέριος απαντά σε σχετικό μας ερώτημα σχετικά με την αύξηση των εκπαιδευτικών ωρών στους καθηγητές για να πληρωθεί το κενό των 20.000 προσλήψεων λόγω του σφιχτού προϋπολογισμού μέσα στην οικονομική κρίση.
Ο κ. Ιωαννίδης ο οποίος και πρόσκειται στο κυβερνών κόμμα ανέφερε ότι ήταν σκέψεις του Υπουργού κ. Μπαλτά, οι οποίες πιστεύει ότι δεν θα υλοποιηθούν.
Όπως επισημαίνει ο κ. Ιωαννίδης ήδη έχουν προστεθεί δύο ώρες.
Οι εκπαιδευτικοί, όπως ο ίδιος αναφέρει είναι αντίθετοι σε αυτήν την λογική και σημειώνει ότι δεν είναι δυνατόν να γίνει κάτι τέτοιο για την εξάλειψη των δημοσιονομικών κενών, για να συμπληρώσει λέγοντας. «Ήδη σε ότι μας αφορά, αυτές οι λογικές ξεπεράστηκαν από τα διεθνή στάνταρ. Να μην γίνουν τα σχολεία αποθήκες παρκαρίσματος παιδιών».
Στην συνέχεια ανέφερε πώς όταν αυξάνονται οι ώρες στους ήδη υπάρχοντες καθηγητές, χάνονται οργανικές θέσεις και κανένας δεν ξέρει σε ποια άκρη της Ελλάδος θα βρεθεί για να καλύψει κενή οργανική θέση σε άλλο σχολείο. Αυτές οι αλλαγές, όπως σημείωσε, επηρεάζουν και τα παιδιά.