ΕΝΑΣ ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΥ ΣΤΡΟΒΙΛΙΖΕΤΑΙ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΑ

Γράφει ο Μάκης Τουμάσης

Το φάντασμα της απειλής ενός νέου μεγάλου  πολέμου ίσως έχει γεννηθεί στους νοσηρούς εγκεφάλους κάποιων μεγάλων ή περιφερειακών-δυνάμεων που θέλουν πάση θυσία να διατηρήσουν τα κεκτημένα τους προς όφελος βιομηχανιών που θέλουν την παγκόσμια κοινότητα χωρισμένη σε αντίπαλα στρατόπεδα.

Ο Τραμπ γνωρίζοντας πως η παγκόσμιος ειρήνη ισορροπεί σε ένα τεντωμένο σκοινί βλεπουμε πως αποκατέστησε μερικά έστω, τις σχέσεις Ουάσιγκτον-Μόσχας. Την ίδια στιγμή οι ισλαμοσυμμορίτες στην Μέση Ανατολή εξακολουθούν να έχουν εκεί σημαντικό ρόλο και παρουσία, άσχετα αν κάποιοι αποδέχονται και πιστεύουν τα ΜΜΕ που τους αποχαυνώνουν χαρακτηρίζοντάς τον …”τρελό”. Οι ΗΠΑ εξακολουθούν να συμμετέχουν στην παγκόσμια πολιτική σκηνή με την δύναμη των όπλων, με την πολιτική των κανονιοφόρων και με τον ευφυή στρατιωτικο-διπλωματικό τους έλεγχο στο πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο της Δύσης στην οποία πλέον μετά την κατάρρευση του Σοβιετικού καθεστώτος αποτελούν την κυριότερη δύναμη. Βέβαια με κυριότερο παράδειγμα τον πόλεμο της Ινδοκίνας και του Βιετνάμ έχει αποδειχθεί πως ο παγκόσμιος χωροφύλακας που λέγεται ΗΠΑ δεν είναι αήττητος. Έχει και πολλούς  αποτυχημένους πολέμους ή στρατιωτικές επεμβάσεις πχ., στο Αφγανιστάν, στο Ιράκ, στην Λιβύη, στη Συρία και αλλού. Μετά από κάποιες  απογοητεύσεις για το στρατιωτικό και πολιτικό αμερικανικό σύστημα σε συνδυασμό  με την δυναμική εμφάνιση ξανά της Ρωσίας στην διεκδίκηση πρωταγωνιστικού ρόλου στην παγκόσμιο κονίστρα.Ταυτόχρονα έχουμε δειλά αλλά αποφασιστικά και την Κίνα ως παγκόσμιας δύναμης προκαλώντας έντονη ανησυχία στους κεφαλαιοκράτες της Δύσης που σε συνεργασία με το χρηματιστηριακό και τραπεζικό κεφάλαιο σχεδίαζαν σχεδόν ανενόχλητα την υποταγή και τον έλεγχο του σύγχρονου κόσμου. Αυτό θα είναι θεωρητικά ευκταίο μέσα από μια διαδρομή την οποία σχεδιάζουν να ακολουθήσουν οι ΗΠΑ.

Η δε κρίση και οι απειλές πολέμου στην Βόρεια Κορέα στην πραγματικότητα έχει σχέση με την πρόθεση των ΗΠΑ να εγκαταστήσουν στα σύνορα της Κίνας βαλλιστικούς πυραύλους και να περιορίσουν την επεκτατική πολιτική του Πεκίνου στην Νοτιοανατολική Ασία, ενώ η διένεξη με το Ιράν αποσκοπεί στην αποσταθεροποίηση του καθεστώτος των Αγιατολάχ, την περιφερειακή ενδυνάμωση του Ισραήλ και της Σαουδικής Αραβίας και την τελική πολιτική, διπλωματική και στρατιωτική κύκλωση της Ρωσίας. Αυτό το σχέδιο γίνεται επιτακτικότερο από την ώρα που μετά την αποτυχημένη προσπάθεια να ελεγχθεί η Μεσόγειος με την διάλυση του φιλογαλλικού Λίβανου την κατάρρευση του καθεστώτος Καντάφι στη Λιβύη, την νάρκωση της Αιγύπτου με τις ενδοθρησκευτικες διενέξεις, απέτυχαν να ελέγξουν την Συρία του Άσσαντ ουσιαστικά με την σθεναρή παρέμβαση της Μόσχας. Με τα κύματα των λαθρομεταναστευτικών ορδών να κατακλύζουν την ανίσχυρη και ανίκανη να αρθρώσει ουσιαστικό παρεμβατικό λόγο Ελλάδα,  με την διάβρωση του μαλακού υπογάστριου της Ευρώπης που είναι η χώρα μας, η διάβρωση και η κρίση επεκτείνεται. Σε αυτό το σημείο η φράση του μεγάλου Ιταλού κομμουνιστή θεωρητικού του Αντόνιο Γκράμσι καθίσταται περισσότερο επίκαιρη από ποτέ που είχε πει: “Ο Παλιός Κόσμος πεθαίνει και ο καινούργιος πασχίζει για να γεννηθεί. Ζούμε στην εποχή των τεράτων!” . Η Ελλάδα ένα κράτος χωρίς στιβαρή πολιτική εξουσία μετατρέπεται ταχύτατα σε ένα κράτος μαριονέτα με φαιδρές κυβερνήσεις και τυφλούς “κυβερνήτες” που εποικίζεται όχι από μορφωμένους επιστήμονες και επιχειρηματίες από  το Πακιστάν ή την Ινδία που θα το ενδυνάμωναν ποικιλοτρόπως.Εποικίζεται κατά κόρον από χιλιάδες αναλφάβητους Ινδοπακιστανούς που θα χρησιμεύσουν σαν ανειδίκευτο και φτηνό εργατικό δυναμικό στις πετρελαιικές εταιρείες και στις βιομηχανίες που μεσοπρόθεσμα θα εγκατασταθούν στην Ελλάδα. Σε μια Ελλάδα που από τα ορυκτά των σωθικών της θα αποκομίσουν υπερκέρδη οι μεγάλες βιομηχανίες και που θα μετατραπεί λόγω κλίματος, σε ένα θερινό προορισμό ανάπαυσης και εκτόνωσης των βορειοευρωπαίων. Μαζί με τον αναίμακτο και ραγδαίο εποικισμό των Ελληνικών νησιών που συντελείται στο Αιγαίο, έχουμε και μια χειροπάλη στα βόρεια σύνορά μας όπου η Τουρκία θέλει να εδραιώσει παρουσία και ρόλο ύπουλα και μεθοδικά ενώ σχεδιάζει και εισβολή και παρουσία στη Βουλή με μουσουλμάνους βουλευτές από την Θράκη και ενισχύοντας ομόδοξός τους στα Δωδεκάνησα.

Όλα αυτά λείπουν από τους προβληματισμούς των πολιτικών που εν μέσω οικονομικής κρίσης αμείβονται πλουσιοπάροχα στην Ελληνική Βουλή όποιο κι αν είναι το κόμμα του οποίου χρησιμοποιουν την ρητορική και τα επιχειρήματα. Επειδή λοιπόν η κοινωνική ειρήνη και η οικονομία της χώρας μας βρίσκεται επί ξηρού ακμής, επειδή όλα ξεπουλιούνται πλέον με τρομερές ταχύτητες είναι αναγκαίο οι τοπικές κοινωνίες να προβληματισθούν και να αναδείξουν στην κορυφή τουλάχιστον της τοπικής αυτοδιοίκησης πρόσωπα που δεν θα έχουν αγωνία και όραμα απλά και μόνο την επανεκλογή τους , αλλά τι θα γίνει και η επόμενη γενιά που ξενιτεύεται πλέον μαζικά. Σε ένα κόσμο λοιπόν που στροβιλίζεται ανεξέλργκτα είναι αναγκαίο στην Ελλάδα και στη Θράκη να είμαστε “υποψιασμένοι” για τα σχέδια που εξυφαίνονται και να αντισταθούμε στα σχέδια της Άγκυρας που με προμετωπίδα πολιτικά της ενεργούμενα και πολιτικά πιόνια σχεδιάζει, όχι απλά μουσουλμάνων συμπατριωτών μας για τους οποίους σεβόμαστε και αποδεχόμαστε την θρησκευτική τους επιλογή, αλλά εντολοδόχους του “νεοΣουλτάνου” Ερντογάν που με την πολιτική του απειλεί απροκάλυπτα την ειρήνη στην περιοχή μας.

Μάκης Τουμάσης
Βλαχοπούλου 5 – Ξάνθη
Δημοσιογράφος-πρώην δ/ντης Γραφείου Τύπου Ελληνικής πρεσβείας πΓΔΜ