Παρέμβαση στα προβλήματα υποστελλούσης που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο της Ξάνθης έκανε ο Γενικός Γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου Ξάνθης οφθαλμίατρος Απόστολος Σουλιώτης τονίζοντας ότι ο Ιατρικός Σύλλογος είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου και αποστολή του είναι να συμβουλεύει την πολιτεία σε θέματα υγείας.
Ο κ. Σουλιώτης αναφέρθηκε στην προσπάθεια του Ιατρικού Συλλόγου Ξάνθης να στελεχωθεί το νοσοκομείο σε ότι αφορά τις εφημερίες από ειδικούς παθολόγους με αμοιβή.
Μιλώντας για την συνάντηση των μελλών του ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου της Ξάνθης με τον κυβερνητικό βουλευτή κ. Στογιανίδη αυτός υποσχέθηκε ότι θα βοηθήσει στην κατεύθυνση της πλήρωσης με προσωπικό του νοσοκομείου.
Ο κ. Σουλιώτης ξεκαθάρισε ότι άλλο είναι ο Γενικός γιατρός και άλλο ο παθολόγος και τόνισε ότι είναι ανάγκη να επισπευσθούν οι διαδικασίες πρόσληψης 7 επικουρικών γιατρών του νοσοκομείου.
Μιλώντας για το ασφαλιστικό ο κ. Σουλιώτης ανέφερε ότι αυτό το θέμα έπρεπε να απασχολήσει την πολιτεία την δεκαετία του 90 λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ήταν και είναι ένα πρόβλημα που όλες οι κυβερνήσεις φοβούμενες το πολιτικό κόστος το έκρυβαν όπως τα σκουπίδια κάτω από το χαλί. Τώρα όμως αυτά τα σκουπίδια έγιναν βουνό που το χαλί αδυνατεί να κρύψει και φτάσαμε στο σήμερα, τόνισε, να ζητείται από την παρούσα κυβέρνηση να καταβάλετε το 75% των εσόδων για να καλυφθούν οι ασφαλιστικές και φορολογικές υποχρεώσεις των ελευθέρων επαγγελματιών. «Με αυτόν τον τρόπο επιβραβεύονται φοροφυγάδες».
Ο κ. Σουλιώτης προτείνει την στήριξη του κοινωνικού κράτους, την ελάχιστη κοινωνική σύνταξη και το φορολογικό να συνδεθεί με το ασφαλιστικό.