Γιατί αποφεύγει ο δήμαρχος να απαντήσει; Κρύβει κάτι;

 

Από την ανακοίνωση της παράταξης Αγάπη για την Ξάνθη μας προς τον δήμαρχο Ξάνθης Μ. Τσέπελη και η μη ανταπόκριση του δημάρχου να ενημερώσει τους Ξάνθιώτες μέσα από τις συγκεκριμένες ερωτήσεις της δημοτικής παράταξης, βγαίνουν τα εξής δύο συμπεράσματα.

Ή όλα όσα καταλογίζει του δημάρχου η αντιπολίτευση είναι νόμιμα και ο Μ. Τσέπελης και οι ομοτράπεζοί του, δεν φοβούνται κανέναν και γράφουν όλους στα παλαιότερα των υποδημάτων τους μη φοβούμενοι κανέναν έλεγχο …

Ή πραγματικά κάτι «βρωμάει» και δεν υπάρχει το νομικό πλαίσιο κάτω από το οποίο έδρασε την επίμαχη περίοδο της πανδημίας η «παρέα».

Δήμαρχε πρέπει να γνωρίζετε ότι είτε έχετε δίκιο στην πρώτη περίπτωση είτε άδικο στην δεύτερη, ένας έντιμος πολιτικός απαντά στις ερωτήσεις της αντιπολίτευσης, γιατί, αν δεν το ξέρετε, αυτός είναι ο θεσμικός τους ρόλος.

Βέβαια μιλάμε για έντιμη πολιτική και πολιτικούς.

Α.Π.

 

Βλέπουμε πόσο καθυστερεί να “λειτουργήσει” μία δημοκρατική διαδικασία όπως αυτή των ερωτήσεων και των απαντήσεων σε περιόδους παρατεταμένης ανωμαλίας. Ένας μήνας πέρασε από ερώτημά μας και ακόμη δεν μπορούμε να έχουμε θεσμικά μία απάντηση, παρόλη τη σοβαρότητα του θέματος – κι όλα αυτά περιμένοντας να ευτυχήσουμε να παρακολουθήσουμε μία “δια ζώσης” συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Προς ενημέρωση των πολιτών, αποστέλλουμε συνημμένα το από 29/6 κατατεθέν εν λόγω ερώτημα:

 

Προς Δήμαρχο Ξάνθης (διά του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου)

 

Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,

Σχετικά με την πιθανή χρήση του «Αμoιριδείου» ως παράλληλη υγειονομική δομή για νοσηλεία περιστατικών COVID-19 (https://www.ethnos.gr/ellada/97501_koronoios-metatrepoyn-gipedo-stin-xanthi-se-nosokomeio-me-100-krebatia) ερωτάσθε τα εξής:

  • Αληθεύει η πρωτοβουλία αυτή από πλευράς Δήμου Ξάνθης;
  • Αν ναι, σε ποια απόφαση θεσμικού οργάνου βασίστηκε;
  • Ποιο ήταν το κόστος για το Δήμο Ξάνθης;
  • Υπήρξαν δωρεές για τον εν λόγω σκοπό και αν ναι τι αφορούσαν, από ποιον προήλθαν και με ποια διαδικασία εγκρίθηκαν;
  • Παραμένει επιχειρησιακά ενεργό το εγχείρημα;

 

Για το Συνδυασμό «Αγάπη για την ΞΑΝΘΗ μας»

Παπαχρόνης Ιωάννης

Παπαδόπουλος Βασίλειος

Γεωργιάδης Δημοσθένης

Σπανίδης Μιχαήλ

Διαφωνίδης Χαράλαμπος

Τσακιρίδης Αφεντούλης