Με ένα πολύ σημαντικό θέμα ασχολήθηκε ο Δικηγορικός Σύλλογος Ξάνθης, με μπροστάρη την πρόεδρο κυρία Χατζηφωτιάδου, και αφορά το καυτό θέμα της παραβατικότητας ανηλίκων σε μία επιστημονική ημερίδα που έλαβε χώρα στον Πολυχώρο Σκέψης Οικία Μάνου Χατζηδάκη το απόγευμα της Δευτέρας όπου δυστυχώς, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν μπορέσαμε να βρεθούμε και θα μείνουμε σε αυτή καθεαυτή πρωτοβουλία του Δικηγορικού Συλλόγου της Ξάνθης, που δεν είναι η πρώτη και ευελπιστούμε ότι δεν θα είναι η τελευταία.
Το θέμα της παραβατικότητας των ανηλίκων, αφορά άμεσα την καθημερινότητα της Ξάνθης αφού οι νεαροί κάτοικοι Ρωμά από τον οικισμό του Δροσερού και όχι μόνον (αφού πανελλαδικά, εντός και εκτός σχολείων οι ανήλικοι επιδίδονται σε παραβατικές συμπεριφορές – έως και κακουργηματικές, έχει καταντήσει καθημερινό φαινόμενο), δίνουν καθημερινά το στίγμα της παραβατικότητας στην τοπική κοινωνία, και αξίζει να σταθούμε σε αυτή την πρωτοβουλία του Δικηγορικού Συλλόγου.
και πρέπει να εξάρουμε την ευαισθησία του, στο ζήτημα που απασχολεί σχεδόν καθημερινά τούς πολίτες, την αστυνομία, τους δικαστές τις κοινωνικές υπηρεσίες.
Άρα η πρωτοβουλίες του Δικηγορικού Συλλόγου της Ξάνθης προς αυτή την κατεύθυνση πρέπει να στηριχθεί από όλους.