ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ: ΕΛΠΙΔΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΩΝ 200 ΕΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ 3.000 ΕΤΩΝ

Άραγε τι λέει η κυβέρνηση Μητσοτάκη;

Για να πούμε του στραβού το δίκιο, ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, είναι ο μόνος βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος, που μιλάει για την Θράκη και στέλνει μηνύματα πατριωτισμού κυρίως, κατά την ταπεινή μας άποψη, προς την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, ο οποίος ή δεν αντιλαμβάνεται το πρόβλημα ή για να μην σπάσει αυγά στον διεθνή χάρτη και τους γεωπολιτικούς παίκτες, το θέμα της Θράκης, παρά τα πομπώδη λόγια του, στην πράξη, οι Θρακιώτες συρρικνώνονται και το μειονοτικό στοιχείο αυξάνεται και έχοντας νωπή την εικόνα του Κοσσόβου,  ουδείς γνωρίζει πώς η Άγκυρα θα το αξιοποιήσει στα διεθνή φόρα ή και ακόμη χειρότερα, έχοντας τις εικόνες της προδομένης Κύπρου, ίσως δούμε την ιστορία να επαναλαμβάνεται επί Ελληνικού εδάφους.

Προφανώς η Αθήνα δεν αντιλαμβάνεται ότι είναι ακόμη ένα πιόνι στην διεθνή σκακιέρα και όσο και αν εξοπλίζεται από “φίλιες” χώρες, στο τέλος θα μείνει μόνη.

Άρα η θέση του κ. Στυλιανίδη είναι εξόχως ξεκάθαρη και σίγουρα θα πρέπει να στηριχθεί από τους πατριώτες βουλευτές της Θράκης ανεξαρτήτου κόμματος και χρώματος.

Όσο για τον κυβερνητικό βουλευτή της Ξάνθης Σ. Τσιλιγγίρη “εν είδε ότι ουδέν είδε”. 

Ποιο αναλυτικά ο βουλευτής ΝΔ Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης αναφέρει στην σχετική ανακοίνωση

⁃   Παρέμβαση Ευριπίδη Στυλιανίδη για το δημογραφικό

 

Στο STARFORUM που οργάνωσε το STAR TV στη Λαμία συμμετείχε ο Βουλευτής Ροδόπης και Αναπληρωτής Καθηγητής Νομικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου μαζί με ξεχωριστές προσωπικότητες της Ελληνικής δημόσιας ζωής.

 

Στο  κοινό πάνελ συμμετείχαν οι εξής: ο Καθηγητής Γιώργος Φίλης, ο Καθηγητής Σχολής Ευελπίδων Κ.Γρίβας, ο Καθηγητής Οικονομικού Αν.Λαυρέντζος και στρατηγός ε.α. Κ.Τσιρίδης. Στο συνέδριο μίλησαν ξεχωριστές προσωπικότητες από την πολιτική, την οικονομία, την ακαδημαϊκή κοινότητα, την τέχνη, τη δημοσιογραφία κλπ.

 

Σημαντική ομιλία έκανε ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, πολλοί Υπουργοί και στελέχη όλων των κομμάτων.

 

Στην παρέμβαση του, ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, παρουσίασε διεθνή στοιχεία από το Συμβούλιο της Ευρώπης, εθνικά στοιχεία και στοιχεία για τη δημογραφική εξέλιξη στη Θράκη κάτι που έχει να κάνει και με την εθνική θωράκιση. Κεντρική ιδέα της παρέμβασης του Βουλευτή Ροδόπης ήταν ότι ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, διότι η Παιδεία μαζί με την Πίστη είναι αυτές που συγκρατούν συνδεδεμένους με την πατρίδα, τους απόδημους Έλληνες και ενσωματώνουν στην Ελληνική κοινωνία αποτελεσματικά ξένους συγγενείς πληθυσμούς. Συγκεκριμένα τόνισε, ότι η δύναμη μας δεν είναι η αριθμητική υπεροχή, αλλά η ποιοτική κυριαρχία που δεν πρέπει να απολέσουμε. Το Κράτος μας είναι μικρό και έχει ηλικία μόλις 200 ετών, ενώ το έθνος – ο πολιτισμός μας είναι 3.000 ετών και διατηρεί διαχρονικά το σεβασμό και το θαυμασμό της οικουμένης. Αυτή η ταυτότητα είναι η εγγύηση της επιβίωσης αλλά και της υπεροχής μας.