Δυστυχώς για τα Κεμέρια και την αξιοπιστία του δήμου Ξάνθης, το έργο της πεζογέφυρας δεν θα γίνει

Ακόμη μια γροθιά στο στομάχι των Ξανθιωτών και φυσικά των Κιμεριωτών που είχαν την φαεινή ιδέα να ψηφίσουν για δήμαρχο τον Μ. Τσέπελη ο οποίος ξεκίνησε με θεωρεία, διοίκησε με θεωρεία και τελείωσε την πολιτική του καριέρα βουτηγμένος μέσα στην θεωρεία και την ανικανότητα.

Δυστυχώς προς το παρών η πεζογέφυρα των Κιμεριωτών που την περιμένουν για πάνω από δέκα χρόνια οι συνδημότες μας, δεν θα γίνει και ο λόγος είναι φυσικά η αδυναμία του πρώην δημάρχου και των στενών συνεργατών του να υλοποιήσουν ένα έργο προς όφελος των δημοτών.

Για την ιστορία, ο εργολάβος που ανέλαβε το έργο ζήτησε την διάλυση της συμφωνίας γιατί ο δήμος επί διοίκησης Τσέπελη, δεν ήταν «εντάξει» με τις συμβατικές του υποχρεώσεις απέναντι στο έργο. Με λίγα λόγια από την υπογραφή της συμφωνίας και μετά, ενώ ο δήμος Ξάνθης έπρεπε να απομακρύνει τους αγωγούς υδροδότησης και τους αγωγούς ρεύματος, ο Τσέπελης και οι στενοί του συνεργάτες τα κρέμασαν στον κόκορα και δεν έπραξαν τίποτε, με αποτέλεσμα ο εργολάβος να χάσει χρήματα τα οποία εννοείτε ότι θα απαιτήσει από τον δήμο ως αποζημίωση και κατ επέκταση από τους δημότες.

Τελικά από ότι φαίνεται, ο παλιός δήμαρχος, δεν φτάνει ότι δεν έβαλε «πενιά» για τους Ξανθιώτες, οι Ξανθιώτες καλούνται να πληρώσουν τις αστοχίες και την ανικανότητα του.

Άλλωστε όταν περιχαρής υπέγραφε την σύμβαση με τον εργολάβο και δήλωνε ότι υλοποιεί τις δεσμεύσεις του, ήταν βέβαιο ότι το έργο δεν θα γινόταν γιατι είχε σαν σκοπό να εκμεταλλευτεί τις ψήφους των Κιμεριωτών και τίποτε άλλο.

Με λίγα λόγια ο Μ. Τσέπελης και οι στενοί του συνεργάτες στα 4 χρόνια της διοίκησης τους ασχολήθηκαν με ένα και μοναδικό έργο και αυτό φυσικά κατέληξε σε φιάσκο.

Με όλα αυτά το δημοτικό συμβούλιο μετά από αίτημα του εργολάβου και δικαίως, αποφάσισε ομόφωνα την διακοπή της σύμβασης.

Το μόνο μελανό σημείο σε όλη την ιστορία είναι ότι ο εργολάβος διατείνεται ότι θα ζητήσει αποζημίωση από τον δήμο της Ξάνθης.

Κακώς κάκιστα. Την σύμβαση την υπέγραψε με τον Μ. Τσέπελη και άρα πρέπει να στραφεί κατά του ίδιου και σε βάρος της προσωπικής του περιουσίας και όχι οι Ξανθιώτες να πληρώνουν την ανικανότητά του.