Παρόντες οι αγρότες και κτηνοτρόφοι της Ξάνθης στις κινητοποιήσεις των αγροτοκτηνοτρόφων – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ

Δυναμική συγκέντρωση με τα τρακτέρ τους έξω από το κτίριο της περιφερειακής ενότητας Ξάνθης

Δαλάτσης : “Είμαστε εδώ. Όχι για να  διεκδικήσουμε χρήματα για να έχουμε μια άνετη ζωή, αλλά για να διεκδικήσουμε συνθήκες ώστε να μπορούμε να καλλιεργούμε”

 

 

 

Ψεμματάς: “Η Κυβέρνηση αν θέλει να έχει κτηνοτρόφους και αγρότες πρέπει να δει τα προβλήματά μας”

 

Συμβολική-δυναμική συγκέντρωση αγροτών και κτηνοτρόφων της Ξάνθης  το πρωί Τρίτης με τα τρακτέρ τους έξω από το κτίριο της περιφερειακής ενότητας Ξάνθης. Στέλνοντας μήνυμα προς όλους ότι και οι αγρότες της Ξάνθης είναι εδώ, έχουν προβλήματα, διαμαρτύρονται και διεκδικούν. Περιμένοντας απαντήσεις στα αιτήματα και λύσεις στα προβλήματα τους από την ελληνική κυβέρνηση και την ευρωπαϊκή ένωση.

Τα αιτήματά είναι γνωστά: Μείωση του κόστους παραγωγής, φθηνό ηλεκτρικό ρεύμα, φθηνό αγροτικό πετρέλαιο, αναθεώρηση της νέας ΚΑΠ και έλεγχος των τιμών από το χωράφι στο ράφι”.

Ο πρόεδρος του αγροτικού συλλόγου Ξάνθης Κώστας Δαλάτσης  δήλωσε στους εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης:

“Σαφώς και ελπίζουμε να πάρουμε κάτι ακόμα από την Κυβέρνηση. Άλλωστε η ίδια  Κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός πριν από λίγες ημέρες έλεγε ότι δεν υπάρχουν περιθώρια να δώσει κάτι παραπάνω και δεν υπάρχουν τα χρήματα και είδαμε ότι αναδιπλώθηκε και υπήρξε μια σημαντική μείωση στο αγροτικό ρεύμα. Εκτιμούμε ότι υπάρχουν κάποια περιθώρια από την κυβέρνηση. Οι κινητοποιήσεις δεν έχουν αντίκτυπο μόνο την ελληνική Κυβέρνηση που οφείλει να πάρει κάποια μέτρα αλλά και την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο  όπου ψηφίζουν. Πρέπει να καταλάβουν και αυτοί που αποφασίζουν για εμάς αλλά και για τους ευρωπαίους συναδέλφους, ότι δεν είμαστε τυχαία όλοι έξω στον δρόμο, ότι υπάρχουν σοβαρά προβλήματα και γι΄αυτο είμαστε εδώ. Όχι για να  διεκδικήσουμε χρήματα για να έχουμε μια άνετη ζωή, αλλά για να διεκδικήσουμε συνθήκες ώστε να μπορούμε να καλλιεργούμε. Και το να καλλιεργούμε εμείς και να παράγουν γάλα και κρέας οι κτηνοτρόφοι είναι σημαντικό και συμβάλουμε στην σίτιση των συνανθρώπων στην Ε.Ε. Οι κινητοποιήσεις γίνονται επειδή πιστεύουμε ότι υπάρχουν ακόμα περιθώρια να δοθούν κάποια χρήματα. Έχω περισσότερη εμπιστοσύνη στους αγρότες και κτηνοτρόφους και λιγότερη στους πολιτικούς. Θα αποφύγουμε το κλείσιμο δρόμων. Τέλος του μήνα στο συμβούλιο για την αγροτική πολιτική στην ΕΕ εκτιμώ ότι θα παρθούν οι αποφάσεις”

Ο πρόεδρος του κτηνοτροφικού συλλόγου Ξάνθης Δημήτρης Ψεμματάς δήλωσε:

“Πάντα εμείς λειτουργούμε με το συντονιστικό όργανο της ΑΜΘ. Αν η Κυβέρνηση δεν δει κάποια από τα προβλήματα που έχουμε θέσει, θα ξαναμιλήσουμε και θα δούμε την επόμενη δράση που θα έχουμε. Νομίζω ότι η Κυβέρνηση αν θέλει να έχει κτηνοτρόφους και αγρότες πρέπει να σκύψει στο πρόβλημα που υπάρχει και να δει τα προβλήματά μας. Για να μπορέσουμε να υπάρχουμε, να παράγουμε γάλα, κρέας και σιτηρά, για να μπορεί και ο καταναλωτής να έχει να τρώει ελληνικά προϊόντα. Γιατί αυτή την στιγμή δεν θα υπάρχει από την Ευρώπη τίποτα. Προσπαθούν να καταστρέψουν τον πρωτογενή τομέα. Είμαι ικανοποιημένος από τη σημερινή παρουσία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας”

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΕΦ. “ΑΓΩΝΑΣ”