Διχασμός στην ΝΔ Για χάρη των ομοφυλοφίλων ;

Γράφει ο Giannis Papadopoulos

Με μία λιτή ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Giannis Papadopoulos, περιγράφει την κατάσταση που επικρατεί, μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για τους ομοφυλόφιλους, στους κόλπους της ΝΔ.

Γράφει συγκεκριμένα.

Το νομοσχέδιο για το γάμο των ομοφυλόφιλων υπερψηφίστηκε, αλλά η κυβέρνηση…έχασε.

Για πρώτη φορά, περίπου το ένα τρίτο της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας είπε “όχι” σε νομοθετική πρόταση της κυβέρνησης. Από τους 158 βουλευτές , οι  20 καταψήφισαν το νομοσχέδιο και άλλοι 31 προτίμησαν τη …φυγομαχία δια της αποχής ( ανάμεσά τους και τέσσερα μέλη της κυβέρνησης).

Το πλατύ χαμόγελο του πρωθυπουργού, που εικονίζεται στη φωτογραφία ανάμεσα στους στενούς συνεργάτες του Σκέρτσο και Πατέλη, μάλλον είναι ένδειξη αμηχανίας μετά το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας. Μπορεί το νομοσχέδιο να “πέρασε” αλλά η ΝΔ διχάστηκε και στη Βουλή αλλά, κυρίως, στη βάση της.

Απομένει να δούμε τώρα, τη συμπεριφορά των βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος, όταν θα έλθει προς συζήτηση στη Βουλή η επικύρωση των πρωτοκόλλων της Συμφωνίας των Πρεσπών. Το πιο πιθανό είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και ένα τμήμα του ΠΑΣΟΚ θα προσφέρουν και τότε “σανίδα σωτηρίας” στην κινδυνεύουσα κυβερνητική πλειοψηφία.

Ωστόσο, το πολιτικό συμπέρασμα είναι πως άρχισαν να ηχούν προειδοποιητικά καμπανάκια προς το Μαξίμου.