Ζεστασιά και θρέψη – 8 χειμωνιάτικες σούπες λαχανικών όλο γεύση

Εικόνα: Unsplash

Είναι πιο οικονομικές από τις σούπες με κρέας ή ψάρι, αλλά εξίσου θρεπτικές και νόστιμες, ενώ η βελούδινη ζεστασιά τους είναι ό,τι καλύτερο μπορεί να σου συμβεί γυρίζοντας στο σπίτι μια κρύα, βροχερή μέρα. Οκτώ σούπες λαχανικών που θα φτιάξετε ξανά και ξανά.

 

Μανιταρόσουπα
Μανιταρόσουπα

 

 

1. Συνταγή για μανιταρόσουπα με κάστανα

 

Πυκνή και πλούσια σούπα, με βαθιά, γήινη γεύση. Μπορείτε να τη σερβίρετε και ως πρώτο πιάτο σε ένα τραπέζι στο σπίτι. Οι καλεσμένοι σας θα την χαρούν πραγματικά. Δείτε πώς θα τη φτιάξετε πατώντας εδώ.

Μπροκολόσουπα
Μπροκολόσουπα

2. Συνταγή για σούπα βελουτέ με μπρόκολο

 

Ενισχυμένη με παρμεζάνα και γραβιέρα που κάνει τη γλυκιά γεύση του μπρόκολου πιο πικάντικη, η σουπίτσα αυτή γίνεται εύκολα και τρώγεται ακόμη ευκολότερα. Δείτε τη συνταγή της πατώντας εδώ.

 

Βελουτέ ψητού κουνουπιδιού | OpenTV
Βελουτέ ψητού κουνουπιδιού 

3. Συνταγή για σούπα βελουτέ ψητού κουνουπιδιού με μυρωδικά

 

Το κουνουπίδι ψήνεται στον πρώτα στον φούρνο παρέα με κρεμμύδι, σκόρδο, φρέσκο θυμάρι και μετά βράζει σε ζωμό κοτόπουλου και γάλα. Λίγο χτύπημα με το ραβδομπλέντερ κι έχουμε μια θαυμάσια κρεμώδη σούπα, που με τα χειροποίητα κρουτόν από χωριάτικο ψωμί, με σουσάμι και μπαχαρικά γίνεται ακόμη καλύτερη. Δείτε πώς να την φτιάξετε εδώ.

 

Κολοκυθόσουπα
Κολοκυθόσουπα

4. Συνταγή για κολοκυθόσουπα

 

Η σούπα με γλυκιά κολοκύθα της κυρίας Τούλας -που θα βρείτε τη συνταγή της πατώντας εδώ– είναι δοκιμασμένη, πεντανόστιμη και σερβίρεται θαυμάσια στο κυριακάτικο ή γιορτινό τραπέζι.

 

Σούπα με πατάτες και πράσα
Σούπα με πατάτες και πράσα

5. Συνταγή για πατατόσουπα βελουτέ με πράσα και μπλε τυρί

 

Δεν υπάρχει πιο απλή και νόστιμη σουπίτσα από αυτή που παντρεύει τις πατάτες με τα πράσα. Έξτρα πινελιά γεύσης, λίγο μπλε τυρί. Δείτε πώς θα τη φτιάξετε πατώντας εδώ.

 

Σούπα βελουτέ με σελινόριζα
Σούπα βελουτέ με σελινόριζα

 

6. Συνταγή για σελινόριζα βελουτέ

 

Όλη η υπόθεση είναι να κόψετε τη σελινόριζα, αφαιρόντας τα σκληρά μέρη της. Μετά όλα είναι πανεύκολα και εκπληκτικά νόστιμα. Δείτε τη συνταγή της πατώντας εδώ. 

 

Καροτόσουπα | Εικόνα: ICookGreek
Καροτόσουπα | Εικόνα: ICookGreek

7. Συνταγή για καροτόσουπα βελουτέ με πιπερόριζα

 

Γλυκοφάγωτα καρότα και πιπεράτο τζίντζερ συναντιούντα σε αυτή τη χειμωνιάτικη σουπίτσα, τη συνταγή της οποίας θα βρείτε πατώντας εδώ.

 

Σούπα με παντζάρια | Εικόνα: ICookGreek
Σούπα με παντζάρια | Εικόνα: ICookGreek

 

 

8. Συνταγή για παντζαρόσουπα

 

Εύκολη και νόστιμη η σούπα από παντζάρι αγαπάει ιδιαίτερα τη φέτα, αλλά τα πηγαίνει πολύ καλά και με το γιαούρτι. Δείτε πώς θα τη φτιάξετε πατώντας εδώ.

πηγή: Έθνος