Από την 1η Ιανουαρίου 2024

Ο Νίκος Χατζηνικολάου People & Culture Director της JTI
για την Ελλάδα, την Κύπρο και τη Μάλτα

 

Αθήνα 8 Ιανουαρίου 2024 –  Από την 1η Ιανουαρίου 2024, ο Νικόλαος Χατζηνικολάου ανέλαβε καθήκοντα People & Culture Director της JTI με έδρα την Αθήνα.

Ο Νίκος Χατζηνικολάου εντάχθηκε στην JTI ως People & Culture Manager στο εργοστάσιο της ΣΕΚΑΠ τον Ιανουάριο του 2023, με ευθύνη όλων των δραστηριοτήτων P&C στη ΣΕΚΑΠ και ως μέλος της ομάδας διαχείρισης του εργοστασίου.

Στο νέο του ρόλο ως P&C Director της JTI για την Ελλάδα, την Κύπρο και τη Μάλτα, πλέον θα ηγείται σημαντικών στρατηγικών πρωτοβουλιών σε όλους τους τομείς P&C, συμπεριλαμβανομένης της ενίσχυσης της διαδικασίας Διαχείρισης Ταλέντων και της Ακαδημίας Ταλέντων αλλά και της διατήρησης της θέσης της εταιρείας ως Νο 1 Κορυφαίου Εργοδότη στην Ελλάδα.

Πριν από την ένταξή του στην JTI, ο Νίκος Χατζηνικολάου εργάστηκε στην κατηγορία FMCG στη Lidl Ελλάς για 10 χρόνια ενώ νωρίτερα, και πριν την ενασχόλησή του με το ανθρώπινο δυναμικό, είχε εμπορική εργασιακή εμπειρία με ρόλους στις πωλήσεις, το μάρκετινγκ και ως επιχειρηματίας.

Ο Νίκος Χατζηνικολάου είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

* * * * * *

 

Η Japan Tobacco International στην Ελλάδα

Η JTI είναι σήμερα η Νο.1 εταιρεία στον κλάδο των συμβατικών προϊόντων καπνού στην ελληνική αγορά και διαθέτει τόσο παραγωγική όσο και εξαγωγική δραστηριότητα στη χώρα με το εργοστάσιο της ΣΕΚΑΠ στην Ξάνθη. Από τον Οκτώβριο 2023, η JTI Hellas εισέρχεται και στην κατηγορία των προϊόντων δυνητικά μειωμένου κινδύνου με τη διεθνή μάρκα της Ploom στην κατηγορία των προϊόντων τεχνολογίας θερμαινόμενου καπνού. Με τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες, η JTI συνεισφέρει ετησίως πάνω από το 2% των συνολικών φορολογικών εσόδων της χώρας, από ΕΦΚ και ΦΠΑ καπνού, ενώ προμηθεύεται συστηματικά τα εξαιρετικής ποιότητας ελληνικά καπνά για τα προϊόντα της διεθνώς. Εκτός από την εγχώρια αγορά, η JTI Ελλάδας έχει και την ευθύνη των αγορών της Κύπρου και της Μάλτας, άμεσα απασχολώντας συνολικά 300 εργαζόμενους. Το 2023 η εταιρεία συμπεριλήφθηκε στους «Πρωταγωνιστές της Ελληνικής Οικονομίας» αποσπώντας το βραβείο «Επιχειρηματική Εξωστρέφεια» για 2η συνεχή χρονιά. Το 2023 είναι η 3η συνεχόμενη χρονιά που η JTI Hellas πιστοποιήθηκε από το Top Employers Institute ως ο No.1 «Κορυφαίος Εργοδότης» στην Ελλάδα. www.jti.com