ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ:

ΣΟΚ. Σκοτώθηκε 20χρονος νοσηλευτής από τη Πάχνη, ανατράπηκε το αυτοκίνητό του σε χαράδρα!

ΤΙ ΦΤΑΙΕΙ; κακοτεχνία των δρόμων; Η ολισθηρότητα; Η έλλειψη οδηγικής παιδείας;  Όλα μαζί; Σημασία έχει ότι ακόμη ένα 20χρονο παλικάρι, πήρε το αυτοκίνητο και έκανε το τελευταίο του ταξίδι.

 

Ακόμη ένα θλιβερό περιστατικό, ο θάνατος ενός νέου από την ορεινή περιοχή της Ξάνθης ήρθε και προστέθηκε στο ατελείωτο κατάλογο της απώλειας νέων ανθρώπων από την Ξάνθη.

Φταίει η κακοτεχνία των δρόμων; Η ολισθηρότητα; Η έλλειψη οδηγικής παιδείας;  Όλα μαζί; Σημασία έχει ότι ακόμη ένα 20χρονο παλικάρι, πήρε το αυτοκίνητο και έκανε το τελευταίο του ταξίδι.

Ένα φαινόμενο που καταγράφεται συχνά πυκνά στον νομό Ξάνθης που σημαίνει ότι νέοι άνθρωποι κάθονται πίσω από το τιμόνι και χωρίς να λαμβάνουν υπόψη την κατάσταση των δρόμων, την εμπειρία τους, τον σεβασμό προς τους άλλους οδηγούς που χρησιμοποιούν τον ίδιο δρόμο και η διάθεση να τρέξουν, αδιαφορώντας για όλα τα παραπάνω, βάζοντας σε κίνδυνο την δική τους ζωή, και φυσικά των άλλων.

Να ξαναγράψουμε αυτό το τετριμμένο που όλοι λέμε, όλοι τονίζουμε, αλλά η πολιτεία αδιαφορεί. Η οδηγική παιδεία, πρέπει να λαμβάνεται από τις πρώτες τάξεις του δημοτικού σχολείου, συγκροτημένα, προσεχτικά και ο όποιος έλεγχος αποτελεσματικότητας αυτής της εκπαίδευσης, να αξιολογείται και να γίνεται καλύτερο και η όποια προσπάθεια του σχολείου, στήριξης της κοινωνίας, να προσμετράτε στο κατά πόσον λιγοστεύει το αίμα νέων ανθρώπων στην άσφαλτο.

Είναι σημαντικό πλέον η πολιτεία και το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων να έχει στο τιμόνι υπουργούς, που αν μη τι άλλο, θα πρέπει να διαθέτουν ευαισθησία για τα αποτελέσματα του σχολείου που αποτυπώνονται στην κοινωνία μετά από πολλά χρόνια, όταν τα παιδιά γίνονται ενήλικες πολίτες, και ενσωματώνονται σε αυτήν.

Αν ο κάθε υπουργός επιλέγεται στο κατά πόσον είναι αρεστός στον Πρωθυπουργό ή πόσους «σταυρούς» κουβάλησε λέγοντας ψέματα στους πολίτες, τότε δυστυχώς, τα αποτελέσματα αυτών των πολιτικών καταγράφονται στα Αστυνομικά Δελτία και ο Μωλώχ της ασφάλτου, δέχεται ακόμη μια θυσία νέων κατά πλειονότητα ανθρώπων.

Τον θάνατο του 20χρονου νοσηλευτή Καρά Χαλή από την Πάχνη θρηνεί όλη η Ξάνθη και κυρίως η Ορεινή Περιοχή του Εχίνου, αφού επρόκειτο για ένα παιδί ιδιαίτερα αγαπητό και αδελφό ακτινολόγου γιατρού στο Κέντρο Υγείας.

Την είδηση αποκάλυψε χθες στην Ανοιχτή γραμμή του Next tv ο Πάνος Παπαδόπουλος μετά από ενημέρωση που είχε από τον Εκρέμ Μπαλτατζή. Η κηδεία του αδικοχαμένου νέου που έχασε την ζωή του όταν προφανώς λόγω και της ολισθηρότητας του παγωμένου δρόμου, έχασε τον έλεγχο και το αυτοκίνητό του ανατράπηκε στο γκρεμό θα γίνει σήμερα  8 Παρασκευή Δεκεμβρίου.

 

Τι αναφέρει το αστυνομικό δελτίο για το θανατηφόρο δυστύχημα:

 

*Την Πέμπτη 7-12-2023 και ώρα 10.30΄, στην επαρχιακή οδό  Γλαύκης – Πάχνης, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε 20χρονος ημεδαπός, εξετράπη της πορείας του και ανετράπη σε χαράδρα με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού. Θανών μεταφέρθηκε  στο νοσοκομείο της Ξάνθης. Την προανάκριση για τα αίτια και τις συνθήκες του ατυχήματος διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Εχίνου.

 

Η ανακοίνωση της Μουφτείας

«Στον νέο συνάνθρωπο μας, που τόσο άδικα έχασε τη ζωή του σε αυτοκινητικό δυστύχημα στην Πάχνη Ξάνθης, ευχόμαστε ο Φιλεύσπλαχνος και Παντοδύναμος Αλλάχ να του χαρίσει μια θέση στον Παράδεισο. Στους γονείς του, την οικογένεια και τους οικείους του, ευχόμαστε ο Θεός να τους δίνει κουράγιο και δύναμη».

Με πληροφορίες από Μαχητή