Γράφει ο Αλέξανδρος Παυλικιάνος

Όταν πριν πολλά χρόνια, ρωτήσαμε την Χρυσούλα Ράπτη, ιδιοκτήτρια της Μπουγάτσας «ΣΠΙΤΙΚΟ» και ήταν στο ξεκίνημα της επιχείρησης της, τι ήταν αυτό που από την πρώτη στιγμή ο κόσμος της Ξάνθης το αγκάλιασε, το στήριξε και το αγάπησε.
Είναι γεγονός ότι η ανταπόκριση του κόσμου της Ξάνθης στις γεύσεις, τις λιχουδιές και κάθε φορά κάτι νέο και γευστικό, από την αρχή, ήταν άμεση και η ανταπόκριση αυτή, συνεχίζεται ακόμη και σήμερα με ακόμη μεγαλύτερη ένταση.
Ρωτήσαμε λοιπόν την κυρία Ράπτη ποιο ήταν το μυστικό που το «ΣΠΙΤΙΚΟ» έδωσε από την πρώτη στιγμή θετικά αποτελέσματα και αγκαλιάστηκε μέχρι και σήμερα με την ίδια θέρμη από τους Ξναθιώτες.

Η ίδια, μας είπε ότι δεν υπάρχει κανένα μυστικό. Απλώς, για να πάει καλά μια επιχείρηση με φαγητό, θέλει καθαριότητα, αγάπη, φροντίδα και να αφουγκράζεσαι τους ανθρώπους που σε τιμάν ερχόμενοι στο εστιατόριο σου. Πρέπει να τους «ακούς», και να έχεις σταθερή ποιότητα και οι τιμές σου να είναι λογικές.
«Πρέπει να βάζεις τον εαυτό σου στην θέση του ανθρώπου που θα έρθει να σε τιμήσει, δοκιμάζοντας την γκάμα των προϊόντων σου, να ευχαριστιέται και να μένει, να θυμάται την γεύση, την ανάγκη του να χορτάσει ποιοτικά, φθηνά και αυτός που θα του το σερβίρει πρέπει να είναι επαγγελματίας και να σέβεται αυτόν που προτιμάει το δικό σου μαγαζί, ανάμεσα σε τόσα που έχει η πόλη σου».

Στην ουσία η κυρία Ράπτη, μας είπε ότι η αγάπη της και η φροντίδα της για την δουλειά της, μεταλαμπαδεύεται σε αυτά που σερβίρει στον πελάτη, τον στρατιώτη, τον φοιτητή, τον οικογενειάρχη.

Ο πελάτης θα εκτιμήσει την προσπάθεια σου γιατί ξέρει ότι η ποιότητα, το καλό σέρβις και οι λογικές τιμές, είναι για αυτόν τον ίδιο που θα επισκεφθεί το «ΣΠΙΤΙΚΟ» .

Το σπιτικό είναι όλα αυτά που μας είπε η κυρία Ράπτη και επιπλέον οι γεύσεις του θυμίζουν… σπιτικό φαγητό, προσεγμένο, καλό και χαμηλού κόστους.
Αυτό λοιπόν είναι το εστιατόριο «ΤΟ ΣΠΙΤΙΚΟ». Το φαγητό του και η εξυπηρέτηση του, θυμίζουν την νοικοκυρά του σπιτικού που ετοιμάζει το τραπέζι με αγάπη και μεράκι.
ΑΠΛΑ ΕΙΝΑΙ ΣΠΙΤΙΚΟ.