Ειδικό Σχολείο Τυμπάνου: Τι είχες Γιάννημ, τι είχα πάντα

 

Στον δήμο Τοπείρου επιστρέφει την αλληλογραφία που σχετίζεται με ερώτημα της Ελληνικής Λύσης, αναφορικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το 2ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο στον Τύμπανο Ξάνθης όπως τα εκφράζουν οι γονείς των παιδιών ΑΜΕΑ που φοιτούν εκεί. Το σχολικό κτίριο είναι παλιό και χρήζει ανακαίνισης. Σύμφωνα με τις καταγγελίες των γονέων η αίθουσα εργοθεραπείας είναι πολύ μικρή, όπως επίσης και η αίθουσα λογοθεραπείας. Το συγκεκριμένο σχολείο δε διαθέτει τα απαραίτητα εποπτικά μέσα για τα παιδιά αυτά. Οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές που διαθέτει το σχολείο είναι παλαιοί και χρήζουν αντικατάστασης. Πέραν όλων αυτών, αξίζει να επισημάνουμε ότι, παρά τις υποσχέσεις της τοπικής αρχής για τη δημιουργία παιδικής χαράς εντός του αύλειου χώρου του σχολείου, αίτημα που εξέφρασαν οι γονείς, δυστυχώς, δεν έχει γίνει ακόμα τίποτα με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Η αυλή του σχολείου δυστυχώς δε διαθέτει τίποτα – πέραν των 2 τερμάτων ποδοσφαίρου, που και αυτά είναι παλιά και χρήζουν αντικατάστασης ή τουλάχιστον επιδιόρθωσης -, ώστε αυτά τα παιδιά να μπορούν να απασχοληθούν ευχάριστα κατά τα διαλείμματα. Να αναφέρουμε επίσης ότι, σύμφωνα με τις καταγγελίες των γονέων, το γρασίδι στον αύλειο χώρο του σχολείου έχει ξεραθεί και δεν έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες για την ανανέωσή του.

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί

Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε, προκειμένου να βελτιωθεί η εικόνα του 2ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Τυμπάνου Ξάνθης, ώστε να καταστεί λειτουργικό και να καλύπτει τις ανάγκες των μαθητών τόσο από άποψης κτιριακών υποδομών όσο και από την εξασφάλιση του απαραίτητου εξοπλισμού εποπτικών μέσων και του απαραίτητου ψηφιακού εξοπλισμού, ζητήματα που είναι επιβεβλημένο να επιλυθούν άμεσα, για να έχουν και τα

Η απάντηση του υπουργείου στην ερώτηση της Ελληνικής Λύσης με  Θέμα: «Εικόνες εγκατάλειψης στο 2ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Τυμπάνου Ξάνθης»

Σχετ.: Η υπ’ αριθμ. πρωτ. 1083/10-10-2023 Ερώτηση

Σε συνέχεια του υπ’ αριθμ. πρωτ. 91816/26-10-2023 εγγράφου μας και σε απάντηση της ανωτέρω Ερώτησης, διαβιβάζουμε, για ενημέρωση, το υπ’ αριθμ. πρωτ. 5895/30-10-2023 έγγραφο του Δήμου Τοπείρου.

ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ:  Η Ελληνική Λύση έκανε μία ερώτηση, το «αν αρμόδιο» υπουργείο την οποία παρέπεμψε στον δήμο Τοπείρου και έτσι όλοι έκαναν την δουλειά τους πολιτικά. Οι μεν ενδιαφέρθηκαν πολιτικά, οι δε ως γνωστοί «Πόντιοι Πιλάτοι», πέταξαν το μπαλάκι στον δήμο Τοπείρου.

Χωρίς να έχουμε διάθεση να καλύψουμε τις όποιες αστοχίες του δήμου Τοπείρου του οποίου τα κονδύλια είναι μετρημένα και για να τελειώσει το έργο και να πάρει τελική έγκριση από το υπουργείο για να γίνουν οι σχετικές δαπάνες, θα χρειαστεί ο Μίχογλου μία πενταετία και ως τότε ποιος ζεί και ποιος πεθαίνει.

Με λίγα λόγια, ένα τηλέφωνο κόπος είναι για τους καρεκλοκκένταυρους του Υπουργείο, να πάρουν ένα τηλέφωνο στον δήμαρχο, να τον ρωτήσουν τι ανάγκες έχει το συγκεκριμένο σχολείου και να του βρούνε πόρους είτε από την Περιφέρεια είτε από διάκους του  και να γίνει το έργο.

Αυτό μου θύμισε παλιά την «τρισκατάρατη» επταετία του Παπαδόπουλου που δεν υπήρχε περίπτωση πρόβλημα της περιφέρειας να φτάση στα αυτιά του υπουργού και να μην έρθει ο ίδιος να επιβλέψει τις εργασίες σε ένα τόσο σημαντικό έργο  για τους ΑΜΕΑ.

Δυστυχώς σήμερα για να ασχοληθεί ο υπουργός, θα πρέπει να έχει «ζουμί» το έργο και ο νοών νοείτο.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ