ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΝΤΑΜΠΟΥΡΑΤΖΗΣ

Τελικά όπως δείχνει όλη η δραστηριότητα του προέδρου της ΔΕΕΠ Ξάνθης παρά τις δυσκολίες, στέκετε στο ύψος των περιστάσεων. Έβγαλε σε πέρας την αποστολή του και με το παραπάνω. Τι θέλω να πω. Η επίσκεψη Μητσοτάκη στην Ξάνθη δεν ήταν στον αρχικό σχεδιασμό και όμως κατάφερε στο παρα5 να κινητοποιήσει τα στελέχη της τοπικής ΝΔ και η επίσκεψη στέφθηκε με επιτυχία.

Και όσο για το μικρό ατύχημα με την μικροφωνική δεν ήταν ευθύνη της τοπικής ΝΔ.

Όπως μάθαμε η τοπική ΝΔ είχε stand by την μικροφωνική του δήμου Ξάνθης αλλά … οι άνθρωποι του προέδρου προτίμησαν την δική τους.

Μάλιστα είμασταν μάρτυρες την στιγμή που πήγε ο τεχνικός να διορθώσει την βλάβη της μικροφωνικής,  κάποιος νεαρός – αγενέστατος και προφανώς βασιλικότερος του βασιλέως και άνθρωπος προφανώς του κ. Μητσοτάκη, ο οποίος κρατούσε στο χέρι ένα μαγνητοφωνάκι και κατέγραφε την ομιλία του Πρωθυπουργού στην Κεντρική Πλατεία, έσπρωξε τον τεχνικό που πήγε να διορθώσει την μικροφωνική, ο τύπος – προφανώς άνθρωπος του προέδρου – έδιωξε με με βίαιο και απρεπέστατο τρόπο τον τεχνικό.

Με λίγα λόγια η ΔΕΕΠ Ξάνθης έκανε μία τέλεια οργάνωση αλλά καμμιά φορά οι βασιλικότεροι των Βασιλέων είναι χειρότεροι από τους Βασιλείς και τους προέδρους.

Κ. ΚΟΥΡΤΙΔΗΣ

Και φτάνουμε στο δια ταύτα όλων όσων γράφουμε εδώ και καιρό για τον αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Κ. Κουρτίδη.

Πώς λειτούργησε ο έχων την ευθύνη του τόπου;

Με βάση την λογική. Με λίγο λόγια, δεν γίνεται να κινείται ο οδηγός στην Εγνατία προς Κομοτηνή και στα διόδια του Ιάσμου, επειδή είναι μόνιμος κάτοικος Ξάνθης, να μην πληρώνει διόδια και στην Καβάλα να πληρώνει;

Η απάντηση στην πρώτη περίπτωση είναι ότι για τα διόδια του Ιάσμου υπάρχει απόφαση του ΔΣ της Εγνατίας ενώ για την Καβάλα όχι. Άρα γιατί να μην γίνει και προς την κατεύθυνση της Καβάλα; Περισσεύουν άραγε από τους Ξανθιώτες χρήματα; (παρεμπίπτοντος κινήθηκα χθες Ξάνθη Θεσσαλονίκη, τα διόδια μέχρι την Ευκαρπία πήγαινε έλα κοντά στα δώδεκα ευρώ). Γιατί λοιπόν να μην βοηθηθούν οι Ξανθιώτες σε αυτή την δύσκολη οικονομική συγκυρία;

Και εδώ είναι το λεπτό σημείο του πολιτικού και του πολιτικάντη. Είναι ένα λεπτό σημείο που εξ αιτίας της πολιτικής θολούρας και της «μπερδεμάρας», ο μέσος Ξανθιώτης αδυνατεί να αντιληφθεί.

Ένας σοβαρός πολιτικός, με τα σημερινά δεδομένα της σήψης, της αδιαφορίας και του παραγοντισμού, ξεκινά να διοικεί τον τόπο από τα απλά, τα καθημερινά.

Ας λύσουν λοιπόν οι τοπικοί ταγοί μας τα προβλήματα της καθημερινότητας μας και μετά ας μας φέρουν τον ουρανό με τα άστρα.

Αυτό θέλουμε. Θέλουμε ανθρώπους που εμείς οι πολίτες πληρώνουμε για να δουλεύουν για εμάς και όχι να μας δουλεύουν.

Επειδή ο Κ. Κουρτίδης, μάχιμος δικηγόρος, άνθρωπος που βιώνει την καθημερινότητα γιατί απλούστατα δουλεύει σε αντίθεση με τους υπόλοιπους πολιτικούς κηφήνες, ξεκινά από αυτά τα σοβαρά κατά την γνώμη μας πράγματα.

Άλλωστε τον χαρακτήρα του ανθρώπου τον καταλαβαίνεις στα απλά πράγματα και τα καθημερινά.

Και ο Κ. Κουρτίδης είναι ένας άνθρωπος που απλά έμαθε να δουλεύει και να βγάζει τα προς το ζην δουλεύοντας και όχι δουλεύοντας τον κόσμο, όπως κάνουν οι άλλοι οι δήθεν πολιτικοί.

Βέβαια χαλάει την «σούπα» σε μερικούς πολιτικούς κηφήνες και ίσως κάποιοι από τους πολιτικούς του αντιπάλους το χρησιμοποιήσουν εναντίων του και όταν σε παρελθόντα χρόνο του το είπαμε, απάντησε στωικά. «Κανένας δεν θα μου κόψει την διάθεση να δουλεύω» και ανασήκωσε τους ώμους του.

Α.Π.