ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΚΑΙ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ
Ειλικρινά δεν γνωρίζουμε αν αυτή η εικόνα στην πλατεία Μπαλτατζή που η κίνηση των οχημάτων και πεζών είναι μεγάλη, βοηθάει στην καθημερινότητα του Ξανθιώτη και στις θέσεις των φιλόζωων της πόλης.

Επί μισή ώρα, αυτοκίνητα και πεζοί, κυρίως μητέρες που συνόδευαν τα ανήλικα παιδιά τους και προσπαθούσαν να περάσουν από την μία πλευρά του δρόμου από την διάβαση των πεζών στην άλλη, με τον φόβο μήπως χιμήξει ο σκύλος που πεισματικά στεκόταν επάνω στην διάβαση και παρόλο που περνούσαν δίπλα του οχήματα και άνθρωποι, δεν έλεγε να ξεκολλήσει με ότι αυτό συνεπάγεται για την πρόκληση ατυχήματος ή δυστυχήματος στην περίπτωση επίθεσης σε κάποιο ανήλικο και σίγουρα δεν θα κεντρίσει ο γράφων τα ένστικτα των αγανακτισμένων πολιτών που βιαζόταν να πάνε στην δουλειά τους ή της μητέρας που με φόβο προσπαθούσε να περάσει δίπλα από τον σκύλο, με το ανήλικο παιδί της, που στεκόταν σαν γενικός δερβέναγας επάνω στην διάβαση όρθιος ή καθιστός νευρικός – χωρίς να είναι ιδιαίτερα επιθετικός – και εμπόδιζε την κυκλοφορία.

Μάλιστα, αυτόπτης μάρτυρας αυτής της εικόνας εμείς και προσπαθώντας να διασκεδάσουμε τις εντυπώσεις είπαμε ότι ο διοικητής της τροχαίας Ξάνθης, αντικατέστησε τους τροχονόμους του με σκυλιά. Γιατί όχι; τόσα που ακούμε και βλέπουμε…

Όπως και να έχει το θέμα, ο σκύλος στεκόταν για πάνω από μισή ώρα εκνευρισμένος, αλλά όχι επιθετικός επάνω στην διάβαση των πεζών, με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει στην καθημερινότητα του Ξανθιώτη επαγγελματία, μεροκαματιάρη που τρέχει να βγάλει το ψωμί του ή την μητέρα που θέλει να πάει το παιδί της στον γιατρό ή στα ψώνια.

Επαναλαμβάνω ότι δεν με ενδιαφέρει αν κάποιος κεντρίσει τα αισθήματα των φιλόζωων, όμως κάποιοι που έχουν την ευθύνη της εύρυθμης και ασφαλούς κυκλοφορίας οχημάτων και πεζών στην πόλη και ανεξάρτητα από το τι προβλέπει ο νόμος των Αθηνών που συνήθως ψηφίζεται από ανεπάγγελτους βουλευτές, κάποιες περιόδους τα αρσενικά σκυλιά «σέρνουν» δηλαδή ψάχνουν θηλυκά για να ζευγαρώσουν κατόπιν «εντολής» της φύσης. Και σε αυτή την περίοδο της «σκύλευσης», γίνονται νευρικά και έως επιθετικά, πράγμα που σημαίνει πώς ότι κινείται στο περιβάλλον του σκύλου μπορεί να το ερεθίσει και από νευρικό να το μετατρέψει σε επιθετικό.

ΕΔΩ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΣΟΒΑΡΟΣ ΚΑΙ ΕΞΥΠΝΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ…
που να μπορεί να «παλέψει» την βλακώδη νομοθεσία, τους φιλόζωους, αλλά και το δικαίωμα των πολιτών να κινούνται με ασφάλεια στους δρόμους της πόλης τους.