ΞΑΝΘΗ: Σοκ. Τρία άτομα, με την βία  έκλεψαν χρυσό κόσμημα από γυναίκα

 ΣΚΛΗΡΑΙΝΟΥΝ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΟΙ «ΓΝΩΣΤΟΙ – ΑΓΝΩΣΤΟΙ» ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ

 

Ειλικρινά δεν γνωρίζω αν γίναμε Σικάγο, αλλά ο τίτλος που πολλές φορές χρησιμοποιήσαμε στα άρθρα μας για χάρη εντυπωσιασμού, πολύ φοβόμαστε ότι πλέον ανταποκρίνεται στην σκληρή πραγματικότητα που βιώνει μία φιλήσυχη επαρχιακή πόλη όπως είναι η Ξάνθη

 

Αν μία γυναίκα, η γυναίκα μας η κόρη μας ή ανιψιά μας, κυκλοφορεί στο δρόμο και δεχτεί επίθεση από τρείς αγνώστους, οι οποίοι σημειωτέων συνελήφθησαν άμεσα από την αστυνομία και άρα δεν ήταν τόσο άγνωστοι, και με την βία να προσπαθήσουν να πάρουν κάποιο τιμαλφή από το χέρι ή τον λαιμό της γυναίκας, τότε μάλλον ο τίτλος «Σικάγο γίναμε», ταιριάζει γάντι με την περίπτωση και που δεν είναι η μοναδική.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι τρείς τύποι, πλησίασαν την γυναίκα και με την βία της πήραν ένα κόσμημα.

Ποιο αναλυτικά αναφέρει η αστυνομία της Ξάνθης η οποία συνέλαβε άμεσα τους τρείς δράστες.

Ειδικότερα, την 7-11-2023 το απόγευμα, στην Ξάνθη, οι ανωτέρω δράστες ενεργώντας από κοινού, προσέγγισαν ημεδαπή και με τη χρήση βίας την ακινητοποίησαν, αφαιρώντας από την κατοχή της ένα χρυσό κόσμημα, ενώ στη συνέχεια διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Μετά την καταγγελία του περιστατικού, υπήρξε άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών, οι οποίοι πραγματοποίησαν σχετικές έρευνες, με αποτέλεσμα να εντοπίσουν τους τρεις δράστες και να τους συλλάβουν.

Παθούσα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Ξάνθης για νοσηλεία.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Ξάνθης.

Τελικά οι τοπικοί θεσμικοί φορείς τι θα κάνουν για να μην γίνουν ακόμα χειρότερα τα πράγματα;

Θα πιέσουν την αδιάφορη Αθήνα;

Θα ενισχύσουν τουλάχιστον ηθικά και οικονομικά την Αστυνομία της Ξάνθης  για να μπορέσει να επιτελέσει ακόμη καλύτερα το έργο της.

 

Όσο για καναδυό αστυνομικούς – κυρίως νεαρούς – όπως μας καταγγέλθηκε, οι οποίοι το «παίζουν» εξουσία, καλό θα είναι να σκύψουν το κεφάλι τους και να κάνουν την δουλειά τους με περισσότερη αξιοπρέπεια.

Είναι καναδυό αστυνομικοί, μας καταγγέλλουν συμπολίτες μας,  που λόγω του νεαρού της ηλικίας τους, νομίζουν ότι την ώρα του ελέγχου των πολιτών,  και ορθά πράττουν,  μπορούν να συμπεριφέρονται άσχημα σε νοικοκυραίους.

Άρα θα πρέπει τοπικοί φορείς και το προσωπικό της αστυνομίας της Ξάνθης, να ενωθούν και να αποτρέψουν το έγκλημα, που όσο περνάει ο καιρός γίνεται ακόμη σκληρότερο και ανήθικο.