Με διοργανωτή το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών

Η JTI Ελλάδας στο 2ο Συνέδριο Α. Μεσογείου και ΝΑ Ευρώπης       στις Βρυξέλλες

 

Αθήνα 10 Νοεμβρίου 2023 –  Η JTI Ελλάδας συμμετείχε ενεργά στις εργασίες του 2ου Συνεδρίου Ανατολικής Μεσογείου και Νοτιοανατολικής Ευρώπης το οποίο διοργάνωσε το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, τον περασμένο Οκτώβριο, στις Βρυξέλλες.

Οι συμμετέχοντες στις επιμέρους συζητήσεις επικέντρωσαν το ενδιαφέρον τους στις προκλήσεις τις οποίες αντιμετωπίζουν σήμερα η Ανατολική Μεσόγειος και η Νοτιοανατολική Ευρώπη, όπως ο ενεργειακός μετασχηματισμός, η ενεργειακή αυτονομία, η ενδεχόμενη ένταξη των Δυτικών Βαλκανίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση και οι νέες προοπτικές που ανοίγονται για την περιοχή.

Η JTI ήταν μεταξύ των υποστηρικτών του Συνεδρίου και η παρουσία της σε αυτό  συνδέεται άμεσα τόσο με την αναβάθμιση των δράσεων εξωστρέφειας που αναπτύσσει η εταιρεία όσο εξάλλου  και με  το ενεργό και διαρκές της ενδιαφέρον για τις οικονομικές και αναπτυξιακές προκλήσεις στην περιοχή.

Σύμφωνα με τον Corporate Affairs Manager, Συμεών Σιδηρόπουλο ο οποίος παραβρέθηκε και παρακολούθησε τις εργασίες του Συνεδρίου: «Tο επιχειρηματικό και αναπτυξιακό περιβάλλον της ευρύτερης περιοχής ενδιαφέρει ιδιαίτερα την εταιρεία μας  τόσο σε σχέση με την τοποθέτηση νέων σημαντικών επενδύσεων όσο και για θέματα δικτύωσης των επιχειρήσεων με τις τοπικές κοινωνίες».

* * * * * *

 

Η Japan Tobacco International στην Ελλάδα

Η JTI είναι σήμερα η Νο.1 εταιρεία στον κλάδο των συμβατικών προϊόντων καπνού στην ελληνική αγορά και διαθέτει τόσο παραγωγική όσο και εξαγωγική δραστηριότητα στη χώρα με το εργοστάσιο της ΣΕΚΑΠ στην Ξάνθη. Από τον Οκτώβριο 2023, η JTI Hellas εισέρχεται και στην κατηγορία των προϊόντων δυνητικά μειωμένου κινδύνου με τη διεθνή μάρκα της Ploom στην κατηγορία των προϊόντων τεχνολογίας θερμαινόμενου καπνού. Με τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες, η JTI συνεισφέρει ετησίως πάνω από το 2% των συνολικών φορολογικών εσόδων της χώρας, από ΕΦΚ και ΦΠΑ καπνού, ενώ προμηθεύεται συστηματικά τα εξαιρετικής ποιότητας ελληνικά καπνά για τα προϊόντα της διεθνώς. Εκτός από την εγχώρια αγορά, η JTI Ελλάδας έχει και την ευθύνη των αγορών της Κύπρου και της Μάλτας, άμεσα απασχολώντας συνολικά 300 εργαζόμενους. Το 2023 η εταιρεία συμπεριλήφθηκε στους «Πρωταγωνιστές της Ελληνικής Οικονομίας» αποσπώντας το βραβείο «Επιχειρηματική Εξωστρέφεια» για 2η συνεχή χρονιά. Το 2023 είναι η 3η συνεχόμενη χρονιά που η JTI Hellas πιστοποιήθηκε από το Top Employers Institute ως ο No.1 «Κορυφαίος Εργοδότης» στην Ελλάδα. www.jti.com