Και ξανά μανά η εκπαίδευση του Δροσερού, μπαλάκι από την πρωτοβάθμια στον δήμο

Σαφέστατα και έχει δίκιο η Εύη Στυλιανίδου η οποία μιλώντας στο Εμπρός, ρίχνει τις ευθύνες στον δήμαρχο Τσέπελη για την έλλειψη σχολικής στέγης για τα παιδιά του Δροσερού.

Διότι όταν ο κ. Τσέπελης ήταν να φέρει λεφτά από τα υπουργεία για έργα και στήριξη «ημετέρων», κάθε τρείς και λίγο, ήταν στην Αθήνα, και τουλάχιστον φωτογραφιζόταν με τους υπουργούς αγκαλιά, όμως, όταν ήταν να φέρει αποφάσεις από τα Υπουργεία μη τον είδατε τον Παναή.

Άλλωστε δεν πρέπει να ξεχνάμε την απόπειρα αγορά οικοπέδου από γνωστό επιχειρηματία της πόλης στις παρυφές του Δροσερού και ορθά ο επιχειρηματίας ήθελε να πουλήσει το οικόπεδό του και η τιμή για τα δεδομένα του δήμου Ξάνθης μπορεί να ήταν δυσανάλογη, αλλά ο επιχειρηματίας αυτά τα χρήματα ζητούσε για το οικόπεδό του και το θέμα είναι τι ακριβώς έκανε ο δήμαρχος.

Αφού λοιπόν δεν ευοδώθηκε αυτή η προσπάθεια με τον επιχειρηματία, του παραχωρήθηκε το οικόπεδο του Εμφιετζόγλου το οποίο σημειωτέων με την ανοχή του, ο μελλοντικός αγοραστής, επρόκειτο να το κάνει τζαμί κατόπιν υποδείξεως του Προξενείο και σε γνώση του.

Έστω και έτσι όμως, ο δήμαρχος Τσέπελης, ταμπουρώθηκε πίσω από την γραφειοκρατία και αφήνει το Δροσερό χωρίς σχολικές μονάδες κατηγορόντας παράλληλα την διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Άρα, αυτά που λέει στο φιλικό ΕΜΠΡΟΣ, που το προίκισε προεκλογικά με ένα σκασμό λεφτά για ένα λεύκωμα, ότι φταίει το Υπουργείο που ακόμη δεν το χαρακτήρισε σαν σχολικό χώρο, αλλά δεν είδαμε να κάνει κάτι παραπάνω έστω και να δοθεί μία προσωρινή λύση. Άλλωστε, ο δήμος Ξάνθης – οι δημότες – έχουν ακίνητη περιουσία που δυστυχώς κανένας δεν ξέρει πόση είναι και που βρίσκονται τα ακίνητα. Ας έβαζε εκεί τα παιδάκια του Δροσερού που οι γονείς τους, τον έκαναν δήμαρχο, με το αζημίωτο, να κάνουν μάθημα.