ΠΟΣΟ ΥΠΟΠΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ;

Στο «κόλπο» ο κυβερνητικός βουλευτής Σ. Τσιλιγγίρης και η Διοίκηση του Νοσοκομείου;

Γράφει ο Α. Παυλικιάνος

Θα σταθούμε στην φράση  από την ανακοίνωση των εργαζομένων στο νοσοκομείο της Ξάνθης, που θα πρέπει εμάς τους πολίτες του Νομού, το λιγότερο, να μας προβληματίσει.

Ποιο συγκεκριμένα αναφέρουν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου της Ξάνθης:

«… Η είσοδος του ιδιωτικού τομέα, θα έρθει ως φυσικό επακόλουθο. Το Νοσοκομείο μας θα μετατραπεί σε κέντρο διακομιδών».

Αλήθεια γνωρίζουν κάτι; Άκουσαν κάτι για την έμμεση ή άμεση ιδιωτικοποίηση του;

Προς τι η απραξία της κυβέρνησης;

Η μέχρι σήμερα στάση της κυβέρνησης απέναντι στην δημόσια υγεία είναι το λιγότερο ύποπτη καθώς η στάση του κυβερνητικού βουλευτή  και της διοικήτριας.

Δεν είναι δυνατόν να κινδυνεύουν οι Ξανθιώτες, λόγω έλλειψης επιστημονικού και υγειονομικού προσωπικού και ο κυβερνητικός βουλευτής μαζί με την  διοίκηση του νοσοκομείου να παρακολουθούν την απαξίωση του, και  να … «τυρβάζουν περί άλλων».

Δυστυχώς, για μία ακόμη φορά η Αθήνα, χρησιμοποιεί την Θράκη και την Ξάνθη ειδικότερα,  πειραματιζόμενη προφανώς, για πράγματα τα οποία θα ακολουθήσουν και οι «μυημένοι», για μία ακόμη φορά, «ποιούν την νήσσαν»

Το πρώτο είναι η άτυπη συνδιοίκηση της Θράκης, μέσω του Τουρκικού Προξενείου της Άγκυρας, με την περίεργη, αν όχι αδιάφορη  συμπεριφορά της Αθήνας και η δεύτερη περίπτωση που η Αθήνα, πιθανών, να πειραματίζεται για την μετάβαση δημόσιων δομών υγείας σε ιδιωτικά χέρια με την μέθοδο της απαξίωσης.

Για το πρώτο, δεν χωρεί καμία αμφιβολία αφού κινδυνεύει να τιναχθεί στον αέρα η ειρηνική συμπόρευση  των Χριστιανών και Μουσουλμάνων λόγω του μίσους που σπέρνουν στις ψυχές των Θρακιωτών οι εγκάθετοι της Άγκυρας και η Αθήνα κωφεύει, ίσως λόγω ανικανότητας να αντιληφθεί τα πράγματα έτσι όπως κινούνται στην Θράκη.

Όσο για το δεύτερο, η λογική λέει ότι αφού οι Θρακιώτες αποδέχονται την απραξία της στο θέμα της άτυπης συνδιοίκησης της Θράκης, γιατί να μη δεχθούν σε πειραματικό στάδιο την ιδιωτικοποίηση του νοσοκομείου τους;

Θα μου πείτε σκέψεις χωρίς να υπάρχουν αποδείξεις;

Όμως όταν οι κυβέρνηση και οι τοπικοί ταγοί, μέλη του κυβερνόντος κόμματος, αποδέχονται καταστάσεις που άπτονται της Εθνικής Ασφάλειας, γιατί να μην δεχθούν και την παρέμβαση αυτού του είδους που ναι μεν θα οδηγήσει στο μαρασμό τους αδύναμους οικονομικά Ξανθιώτες αφού ιδιωτικοποιηθεί το νοσοκομείο της Ξάνθης, αλλά το πείραμα θα πετύχει.

Αν στο μεσοδιάστημα χαθούν και κάποιες ψυχές … παράπλευρες απώλειες.

Σίγουρα θα περιμέναμε τον κυβερνητικό βουλευτή να σηκώσει παντιέρα κατά του κόμματός του, επειδή αδικεί με την στάση του τους συντοπίτες του που τον ανέδειξαν στο υπέρτατο αξίωμα και το λιγότερο που μπορεί να κάνει είναι να παραιτηθεί … μη γελάτε. Έτσι γίνεται από ανθρώπους που διαθέτουν λίγο φιλότιμο.

Εκτός αν ο βολευτής μας … δεν διαθέτει.