ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΤΑΡΕΝΙΔΗΣ: ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΞΑΝΘΗ ΑΛΛΙΩΣ» ΚΑΙ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΚΟΝΤΟ.

Αναστάσιος Ταρενίδης. Ένας νέος, πετυχημένος επιστήμονας και αθλητικός παράγοντας στην περιοχή μας, που άφησε την «βολή» του για να ασχοληθεί με τα κοινά, κατεβαίνοντας υποψήφιος με την παράταξη «Ξάνθη Αλλιώς» και επικεφαλής τον Στράτο Κοντό.

Τον ρωτήσαμε για ποιο λόγο κατεβαίνει στην εκλογική διαδικασία και η απάντηση που λάβαμε είναι απάντηση ενός νέου ανθρώπου που βλέπει την σκληρή καθημερινότητα που βιώνουν οι συνδημότες μας και θέλησε να βάλλει και αυτός ένα λιθαράκι για να την απαλύνει.

Επέλεξε την παράταξη του Σ. Κοντού γιατί πιστεύει ότι η επόμενη μέρα των εκλογών θα βρει στο τιμόνι του δήμου, ανθρώπους με ιδέες και διάθεση να την πάνε ένα βήμα παραπάνω την πόλη.

Η καθημερινή τριβή του Αναστάσιου Ταρενίδη, με την κοινωνία, είτε σαν επιστήμονας είτε σαν αθλητικός παράγοντας στην περιφέρεια της Ξάνθης και η διαμονή του στον αστικό ιστό της πόλης, συνθέτουν το πάζλ της γνώσης και της καταγραφής των προβλημάτων των συνδημοτών μας και κάνουν πιο ουσιώδεις τις προτάσεις.

Άμεση προτεραιότητα να καθαρίσει η πόλη, να συμμαζευτεί η κακή κατάσταση με τα αδέσποτα, να λυθεί το κυκλοφοριακό που καταδυναστεύει την αγορά και την οδηγεί στον μαρασμό. Όπως ο ίδιος αναφέρει, είναι λογικό η αγορά της Ξάνθης να στενάζει όταν δεν έχει πρόσβαση ο δημότης γιατί δεν έχει που να αφήσει το αυτοκίνητό του. Είναι λογικό οι καταναλωτές της Ξάνθης να φεύγουν αλλού για να εξυπηρετηθούν. Άρα, άμεση χωροθέτηση του κέντρου της πόλης που να περιλαμβάνει πεζούς, ποδήλατο, χώρους στάθμευσης και χώρους αναψυχής για την οικογένεια.

Πριν όμως από οποιαδήποτε απόφαση της διοίκησης του δήμου, πρέπει να καταγραφούν και να ομαδοποιηθούν τα «θέλω» των δημοτών και οι παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν πρέπει να διασφαλίζουν ότι υπάρχει η κοινωνική συναίνεση. Βαρέθηκαν οι Ξανθιώτες τα τελευταία χρόνια να παίρνονται αποφάσεις πίσω από κλειστές πόρτες και κανένας να μην ενημερώνει τον δημότη.

Δεν μπορείς π.χ. να σκορπάς τα χρήματα των δημοτών χωρίς να δίνεις λογαριασμό στους δημότες. Δεν μπορεί η περιφέρεια της Ξάνθης να ερημώνει και ιδιαίτερα η ορεινή περιοχή και να μην αναζητάς λύση σε αυτό το πρόβλημα και να μην κάνεις καμία προσπάθεια να κρατήσεις τους νέους εκεί.

Δεν είναι δυνατόν η Σταυρούπολη να διαθέτει μία απαράμιλλη φυσική ομορφιά και τα ξενοδοχεία να υπολειτουργούν γιατί δεν έχεις φροντίσει να έρχονται επισκέπτες για να στηρίζουν την περιοχή. Δεν γίνεται να έχεις την καλύτερη παλιά πόλη και αυτή να κρατά τους επισκέπτες μόνο για λίγες ώρες γιατί δεν έχεις φροντίσει να συμμαζέψεις και να προβάλλεις και άλλους χώρους όπως μουσεία, αρχαιότητες και να προβάλεις την νεότερη ιστορία της πόλης.

Με αυτό το σκεπτικό ο Αναστάσιος Ταρενίδης συμπράττει με τον Σ. Κοντό γιατί πιστεύει ότι μπορούν να λύσουν το πρόβλημα της επικοινωνίας των πολιτών της ορεινής περιοχής με τον μητροπολιτικό δήμο. Να προσεχθεί ιδιαίτερα το οδικό δίκτυο, να μελετηθεί η δυνατότητα ποιο τακτικής συγκοινωνιακής σύνδεσης και τα σχολεία να γίνονται χώροι που θα εμπνεύσουν τους μαθητές και τους νέους για να τους κάνουν να αγαπήσουν τον τόπο τους.

Να δώσει την ευκαιρία στους νέους να συμμετάσχουν σε προγράμματα του δήμου που θα τους δώσουν την ευκαιρία να ανοιχτούν δουλειές.

Τέλος, είναι αδιανόητο αυτή την φορά να μην συμμετέχουν οι Ξανθιώτες στην εκλογική διαδικασία. Τα μπάνια του λαού τελείωσαν, οι Ξανθιώτες  είναι όλοι στις εστίες τους και άρα δεν έχουν καμμιά δικαιολογία.

Λιτά σεμνά και περιεκτικά,  ο Αναστάσιος Ταρενίδης, περιγράφει τους λόγους για τους οποίους ζητά να συμπορευτεί με την παράταξη του Στράτου Κοντού για μία πόλη καλύτερη, αλλιώτικη, όμορφη και μια πόλη για να ζεις και όχι για να μένεις.

Εμείς να του ευχηθούμε καλή επιτυχία στις εκλογές και μακάρι νέοι άνθρωποι όπως ο Αναστάσιος με φρέσκιες «αλλιώτικες» ιδέες να καθίσουν στα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ

 

Το βιογραφικό του Τάσου Ταρενίδη

Γεννήθηκα το 1982 στην Ξάνθη όπου και κατοικώ. Είμαι πτυχιούχος Φαρμακοποιός και απόφοιτος της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας, με ειδίκευση στον τομέα της Δημόσιας Υγείας και της Διοίκησης μονάδων Δημόσιας Υγείας.

Κατέχω την Αγγλική, Γαλλική και Βουλγαρική γλώσσα. Διατηρώ φαρμακείο στους Τοξότες. Διετέλεσα γραμματέας του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ξάνθης. Διετέλεσα αντιπρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ξάνθης και τακτικός αντιπρόσωπος στον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο.

Εκλεγμένο μέλος του Δ.Σ του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ξάνθης. Εκλεγμένο μέλος του Δ.Σ. του Κέντρου μελετών Αλέξανδρος Μπαλτατζής.

Πρόεδρος του Α.Σ. Αναγέννησης Θαλασσιάς. Μέλος του Συλλόγου Ποντίων Ν. Ξάνθης. Μέλος των Xanthi Runners. Μέλος της Unicef.

Email:anastasios.tarenidis@gmail.com

Τηλέφωνο: +30 6974489158