Ταξίδι στην ταχύτητα της εξέλιξης

Νεκτάριος Καραμανώλης – Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Ξάνθης με την παράταξη Δήμος Πρότυπο – Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος:

«Έτσι θέλω την πόλη μου, την πόλη μας»

Ονομάζομαι Νεκτάριος Καραμανώλης είμαι 29 χρονών, γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Ξάνθη και είμαι απόφοιτος του 1ου Γενικού Λυκείου Ξάνθης. Έχω σπουδάσει Τεχνικός Ανελκυστήρων στο Δημόσιο ΙΕΚ Νεάπολης – Θεσσαλονίκης και Τεχνικός Αυτοματισμών στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ – Θεσσαλονίκης. Το κύριο και μοναδικό μου επάγγελμα από μικρό παιδί είναι η συντήρηση – επισκευή – εγκατάσταση Ανελκυστήρων. Έχω υπάρξει αθλητής του Handball από το δημοτικό έως και την Τρίτη Λυκείου και πλέον ασχολούμαι με επίσημους αγώνες αυτοκινήτων.

Ο λόγος πίσω από την απόφαση μου να συμμετέχω στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2023 είναι η εκτίμηση που τρέφω για τον επικεφαλής του συνδυασμού Δήμος Πρότυπο, Χαράλαμπο Δημαρχόπουλο. Οι αρχές με τις οποίες έχω μεγαλώσει από την οικογένεια μου δε μου επιτρέπουν να σκύψω το κεφάλι, όταν η Ξάνθη μας βρίσκεται σε ανάγκη. Έτσι επέλεξα να παλέψω δίπλα του, για μια Ξάνθη που θα ξεκινήσει και πάλι να ονειρεύεται ένα καλύτερο αύριο. Πλέον, με ακόμη μεγαλύτερο αριθμό υποψηφίων σε σύγκριση με παλαιότερες εκλογικές μάχες, στεκόμαστε μπροστά σε κάθε δημότη, τον κοιτάμε στα μάτια και διεκδικούμε την ψήφο του ανοιχτά, χωρίς υπεκφυγές. Ο συνδυασμός Δήμος Πρότυπο δημιουργήθηκε στις εκλογές του Μαΐου του 2014, με τον οποίο εκλέχθηκε ως Δημοτική Αρχή στον δεύτερο γύρο εκλογών με ποσοστό 51,64% και 11.710 ψήφους. Η διαφάνεια είναι ένα δυνατό «ατού» που πλέον σπανίζει στις μέρες μας. Οι 6+1 πυλώνες, που θα επαναφέρουμε την Ξάνθη σε μια πόλη πρότυπο σε ολόκληρη την Ελλάδα, αποτελούνται από:

  • Υποδομές
  • Αθλητισμός – Παιδεία – Υγεία
  • Ψηφιακός Μετασχηματισμός
  • Τουρισμός – Πολιτισμός
  • Κοινωνική Μέριμνα
  • Καθημερινότητα – Περιβάλλον – Ασφάλεια

Τέλος, ο 7ος πυλώνας «17-24» αναφέρεται στη νεολαία, με στόχο να συνδιαμορφώσουμε μια αρμονική κοινότητα, σύγχρονη και βιώσιμη.

Το όραμα μου για τη Ξάνθη ξεκινάει από ένα πρόβλημα το οποίο επηρεάζει όχι μόνο την πόλη μας, αλλά και ολόκληρη την χώρα. Τα τροχαία ατυχήματα τα τελευταία χρόνια έχουν αγγίξει το όριο της απελπισίας. Ανθρώπινες ψυχές χαμένες μέσα σε λαμαρίνες. Όλοι γνωρίζουμε πως ένα πρόβλημα για να εξαλειφθεί πρέπει να το αρπάξεις από τη ρίζα. Με γνώμονα λοιπόν την ανθρώπινη ζωή, η οποία είναι το μεγαλύτερο δώρο του ανθρώπου, το όραμα μου για την Ξάνθη μας ξεκινάει από τα σεμινάρια οδηγικής συμπεριφοράς στα σχολεία, σε συνεργασία με την τοπική πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Τακτικά σεμινάρια σε κάθε σχολείο, σε κάθε τάξη, σε κάθε μαθητή με σκοπό την σωστή καθοδήγηση τους από μικρή ηλικία.

Η θεωρία θα συνδυάζεται με εκδρομές εντός αλλά και εκτός σχολικών ωρών σε πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής, σε χώρο κατάλληλα διαμορφωμένο, ώστε να εξοικειωθούν με τη σηματοδότηση, τις διαβάσεις και γενικότερα με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ώστε να γνωρίζουν τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους ως πεζοί, αλλά και αργότερα ως οδηγοί. Για τις μεγαλύτερες ηλικίες θα υπάρχει ο χώρος της πίστας καρτ όπου θα παραδίδονται μαθήματα οδηγικής ασφάλειας για μηχανές αλλά και για αυτοκίνητα από τους αρμόδιους φορείς.

Η αναδιαμόρφωση βασικών οδικών αρτηριών της πόλης μας, καθώς και η δημιουργία κυκλικών κόμβων, όπου κρίνεται αναγκαίο, θα συμβάλλει στην εφαρμογή όσων επιδιώκουμε να αποκομίσουν, αυτοί που επισκέπτονται το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής. Επιπλέον, βασική είναι η ολοκληρωτική αναδιαμόρφωση των πεζοδρομιών, ώστε οι πεζοί να μην αναγκάζονται να περπατούν στο δρόμο, με κίνδυνο τη ζωή τους, και τα πεζοδρόμια της πόλης μας να είναι για τους πεζούς και τα άτομα με κινητικά προβλήματα, όπως σε κάθε πολιτισμένη κοινωνία. Η φιλοσοφία πίσω από όλες αυτές τις παρεμβάσεις βασίζεται σε κάτι πολύ μεγαλύτερο από αυτό που πιστεύουν οι κακοπροαίρετοι! Με τις σωστές υποδομές και την απαραίτητη οργάνωση μπορούμε να καταφέρουμε την προβολή μας πανελλαδικά και φυσικά να φιλοξενούμε αγωνιζόμενους από κάθε άκρη της Ελλάδος. Στόχος μου είναι η αρμονική συνύπαρξη Αθλητισμού – Παιδείας – Τουρισμού, αλλά πρωτίστως μια καλύτερη και πιο σύγχρονη πόλη για τους κατοίκους της.

Στα πλαίσια του αθλητισμού επιδιώκουμε συχνές συναντήσεις με αθλητικούς συλλόγους με απώτερο σκοπό την διαφήμιση διαφόρων ειδών αθλημάτων στην κεντρική πλατεία Ξάνθης ώστε μικροί και μεγάλοι να έρθουν σε επαφή με το κάθε άθλημα ξεχωριστά και να γνωρίσουν τη μαγεία του αθλητισμού! Κάποιες από τις σημαντικότερες δράσεις που συμπεριλαμβάνονται στον προγραμματισμό του συνδυασμού μας είναι η δημιουργία ενός καινούριου γηπέδου μπάσκετ, κατάλληλο για προπονήσεις των τοπικών ομάδων αλλά και διεξαγωγή αγώνων όχι μόνο τοπικού ενδιαφέροντος, αλλά και η αναδιαμόρφωση των ποδηλατοδρόμων, ώστε να συνδέονται με τους νέους ποδηλατοδρόμους και να επεκταθούν, για ασφαλέστερη διέλευση των χρηστών του. Δεν θα μπορούσε φυσικά να λείπει ο πλέον νέος θεσμός επίσημου τουρνουά 3 On 3 (FIBA-EOK) καθώς και η διεξαγωγή εθελοντικών εκδηλώσεων που σχετίζονται με τον αθλητισμό κατά τη χειμερινή περίοδο, ώστε να προβληθούν οι ομάδες, οι εκδηλώσεις να προσελκύσουν κόσμο και εκτός Ξάνθης και να ενισχυθεί παράλληλα η οικονομία και ο τουρισμός.

Η συνεργασία μεταξύ αθλητισμού και παιδείας με σωστό χειρισμό και προώθηση των δράσεων μας, θα μας δώσει την ευκαιρία να αναδείξουμε την πολιτιστική μας κληρονομιά, να επαναφέρουμε την οικονομία αλλά κυρίως να ευχαριστιόμαστε κάθε δευτερόλεπτο σε μια πόλη αξιοζήλευτη από κάθε άλλο Δήμο σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Ζητώ δημόσια την στήριξη σας, για να καταφέρουμε να πραγματοποιήσουμε όλα όσα ονειρευόμαστε μαζί, γιατί…

Μαζί σου ΓΊΝΕΤΑΙ !

Νεκτάριος Καραμανώλης – Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Ξάνθης

Δήμος Πρότυπο – Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος