«Βρώμικο»  πολιτικό παιγνίδι στα Κιμμέρια

Ειλικρινά δεν αντιλαμβανόμαστε μέχρι που μπορεί να φτάσει ένας άνθρωπος για να ξανακαθίσει στην καρέκλα της εξουσίας και επιτρέπει στην επιθυμία  του να τον οδηγεί στον παροξυσμό.

Διαφορετικά πώς μπορεί να εξηγήσει κανείς την «απόσυρση», άλλοι λένε με το αζημίωτο, τριών τοπικών συμβούλων των Κιμερίων από το ψηφοδέλτιο του Στράτου Κοντού στο παραπέντε και εν τω μεταξύ να το διατυμπανίζουν τα «παπαγαλάκια» του, που σε αυτές τις εκλογές, με απευθείας αναθέσεις, τους «χρύσωσε» για τα καλά, εννοείται με χρήματα των δημοτών.

Πληροφορίες μας λένε ότι στήθηκε βρώμικο πολιτικό παιγνίδι στα Κιμέρια με σκοπό να παγιδευτεί ο Στράτος Κοντός και να μην προλάβει να καταθέσει ολοκληρωμένη στο Πρωτοδικείο την κατάσταση με τους υποψηφίους. Το ” διπλάρωμα” έγινε από συνεργάτες του  γνωστού, αγνώστου,  πολιτικό απατεώνα,  στο πάρα πέντε – πριν δηλαδή κατατεθεί ο συνδυασμός του Στράτου Κοντού στο Πρωτοδικείο για να δημιουργηθεί κόλλημα;

Άγνωσται αι βουλαί των πολιτικών απατεώνων.

Πραγματικά οι τρείς τοπικοί σύμβουλοι, από τα κατώτατα πολιτικά στελέχη της Ξάνθης, στο παραπέντε, έκαναν «στροφή» και δήλωσαν ότι δεν κατεβαίνουν στις εκλογές ελπίζοντας ότι ο εντολοδόχος τους θα στριμώξει την παράταξη του Στράτου Κοντού.

Αυτό άλλωστε  δικαιώνει την τακτική του επικεφαλής της παράταξης «Ξάνθη αλλιώς», Στράτο Κοντό, δηλαδή της μη ανακοίνωσης των υποψηφίων, μέχρι η λίστα να πάει στο πρωτοδικείο. Με λίγα λόγια, εδώ και τρείς μήνες που ξεκίνησε η έντονη διαδικασία των επικεφαλής των παρατάξεων να «κλειδώσουν» τις λίστες των υποψηφίων, μαθαίνουμε ότι  μόλις ακουγόταν υποψήφιος να συνομιλεί με την παράταξη του Στράτου…  ακολουθούσε το «διπλάρωμα» του υποψηφίου, και με ταξίματα, πολιτικά ανταλλάγματα, κάποιοι μιλούν ακόμη και για εκβιασμό, προσπαθούσαν οι συνεργάτες του να εξαγοράσουν αυτόν που συνομιλούσε με τον Σ. Κοντό.

Ο  γνωστός πολιτικός χαμαιλέοντας,  φρόντισε εν τω μεταξύ, δύο ημέρες πριν την κατάθεση της λίστας στο πρωτοδικείο,  μέσω των  έμμισθων μέσων ενημέρωσης του, να πληροφορήσει την κοινή γνώμη ότι τρία στελέχη του Στράτου Κοντού άλλαξαν γνώμη με τους σχετικούς διθυράμβους, ελπίζοντας ίσως, στην  αναστολή του εγχειρήματος του Στράτου Κοντού;

Αλήθεια που ήξερε ότι παραιτήθηκαν;

Πότε ακριβώς παραιτήθηκαν οι τρείς τοπικοί σύμβουλοι των Κιμερίων;

Κυρίως όμως πώς παραιτήθηκαν και με ποιον τρόπο;

Πολλά ακούγονται στα Κιμέρια, πολλά λέγοντα, κάποια μάλιστα αγγίζουν τα όρια της ηθικής  και της νομιμότητας.

Τελείωσε όμως το παιγνίδι στα Κιμμέρια και ο γνωστός πολιτικός μπαταχτσής, θα πρέπει να αντιμετωπίσει την ετυμηγορία του λαού της Ξάνθης στις 8 Οκτωβρίου

Συνήθως, λένε οι σοφοί, τα αξιώματα πρέπει να τα διεκδικούν οι έντιμοι.

Τώρα αν αυτές οι συμπεριφορές θεωρούνται από την πλευρά των ψηφοφόρων της Ξάνθης έντιμες, τότε πράγματι τους αξίζουν να τους διοικούν οι ανέντιμοι.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ