Προεκλογική πολιτική τοποθέτηση υποψηφίου βουλευτή ΝΙΚΗΣ εκλογικής περιφέρειας Ξάνθης

Αγαπητοί συντοπίτες μου,

Στις εκλογές της 21ης Μαΐου 2023 η ΝΙΚΗ έδωσε έναν ευγενικό αγώνα με αξιοπρέπεια και εντιμότητα και αποτέλεσε την μεγάλη έκπληξη των εκλογών φθάνοντας στο κατώφλι της Βουλής. Το εκλογικό αποτέλεσμα της ΝΙΚΗΣ κάθε άλλο παρά τυχαίο μπορεί να θεωρηθεί.

Οι περισσότεροι από εμάς, που εμπιστευτήκαμε με την ψήφο μας τη ΝΙΚΗ, αντιληφθήκαμε ότι διάγουμε μια περίοδο βαθειάς πνευματικής κρίσης και αυτό αποτυπώνεται σε όλο το φάσμα της ανθρώπινης ζωής.  Θεμελιώδεις αξίες του γένους μας όπως η οικογένεια, η ιερή ιδιότητα του πατέρα και της μητέρας, η πατρίδα, η τιμιότητα και η δημοκρατία έχουν λάβει εντελώς άλλο νόημα και ουσία, και διαστρεβλωμένες αλλοιώνουν κάθε πνευματική ρίζα της κοινωνίας μας.

Η ερχόμενη Βουλή δεν θα είναι μία συνηθισμένη Βουλή. Το διακύβευμα της νέας Βουλής θα είναι από τα σημαντικότερα της νεότερης πολιτικής ιστορίας της Ελλάδας.

Η νέα Βουλή, όπως δείχνουν όλα τα πράγματα,  θα κληθεί να αποφασίσει για το μεγάλο εθνικό ζήτημα του Αιγαίου και του ενεργειακού πλούτου του μέσω της επικύρωσης του συνυποσχετικού Ελλάδας – Τουρκίας για την παραπομπή των δύσκολων προς επίλυση διαφορών στο διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.

Επίσης μέσω της διαδικασίας της αναθεώρησης του Συντάγματος, εάν αυτή πραγματοποιηθεί με βάση τις προτάσεις του καινοτόμου Συντάγματος της ομάδας του κ. Γεραπετρίτη, το Κράτος αποσύρεται από την προστασία των βασικών αξιών, ορίζεται θρησκευτικά ουδέτερο, ο έλεγχος της οικονομίας περνά στους ιδιώτες, ενώ διαγράφεται η λέξη δωρεάν για την παιδεία, υγεία και άλλα κοινωνικά αγαθά.

Η πολιτική της ταχύτητας και χωρίς κριτήρια μετάβασης στην ψηφιακή διακυβέρνηση, καλλιεργεί βάσιμους προβληματισμούς  για την  δημιουργία συνθηκών απόλυτου συγκεντρωτισμού και ελέγχου των πολιτών, που απειλούν την ελευθερία του προσώπου αλλά και που θέτουν τις προϋποθέσεις να περάσει στο κοινωνικό περιθώριο όποιος δεν συμφωνεί μαζί της.

Παράλληλα βλέπουμε ήδη να συντελούνται: η δημογραφική μας κατάρρευση, ο περιορισμός των ατομικών δικαιωμάτων του πολίτη, η αρπαγή ελληνικών ιδιοκτησιών από ξένα “funds”, η φτωχοποίηση του Έλληνα, ο δημοσιονομικός εκτροχιασμός, η αποδόμηση της οικογένειας, ο εκπαιδευτικός εκμαυλισμός των παιδικών ψυχών.

Έτσι λοιπόν όλοι αντιλαμβανόμαστε, ότι η πατρίδα μας περνά τις δυσκολότερες στιγμές στη νεότερη ιστορία της και οδηγείται χωρίς πυξίδα  προς την πνευματική, βιολογική και εδαφική της αυτοκαταστροφή. Οι μάχες που θα κληθεί να δώσει η ΝΙΚΗ εντός και εκτός κοινοβουλίου θα είναι καταλυτικές για την πορεία του έθνους και της δημοκρατίας μας.

Η πολιτική συμμετοχή ως αξία και ιδανικό συναντά την ολοκλήρωση της και βρίσκει το νόημα της τόσο στην καθημερινή ζωή, δηλαδή σε όλη την διάρκεια της τετραετίας, όσο και στην εκλογική διαδικασία. Είναι ένα ελάχιστο χρέος όλων μας η συμμετοχή στις εκλογές. Οφείλουμε να κρατήσουμε υγιή την πολυφωνία και την δημοκρατία, να αποδείξουμε την αλήθεια ότι ο λαός μας έχει μια εξαιρετική πολιτική αντίληψη και δημοκρατική σκέψη, και φυσικά να προστατέψουμε  τις αξίες και τις παραδόσεις μας.

Καλούμε κάθε καλοπροαίρετο Έλληνα να στηρίξει την προσπάθεια της ΝΙΚΗΣ με την βεβαιότητα ότι ψηφίζοντας τη ΝΙΚΗ ψηφίζει υπέρ του Ελληνισμού και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

 

 

Με εκτίμηση,

 

 

Δημοσθένης Γεωργιάδης

 

Υποψήφιος βουλευτής ΝΙΚΗΣ στην εκλογική περιφέρεια Ν. Ξάνθης