Η ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Στράτου Κοντού και τα απόνερά της

ΣΤΡΑΤΟΣ ΚΟΝΤΟΣ: ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΘΑ ΠΑΜΕ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΜΕ

Πρόκειται για μια υποψηφιότητα η οποία ακουγόταν  έντονα το τελευταίο διάστημα, ενώ κατάφερε πριν καν ανακοινωθεί επισήμως, να προκαλέσει αναστάτωση σε αντίπαλα στρατόπεδα και συνδυασμούς.

Το απόγευμα της Τρίτης (16/05) ο Στράτος Κοντός ανακοίνωσε και επισήμως την πρόθεσή του να διεκδικήσει τη θέση του Δημάρχου Ξάνθης στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου.

Από εκεί και ύστερα, όπως είχαμε αναφέρει σε ανύποπτο χρόνο και πριν ο Στράτος Κοντός ανακοινώσει την υποψηφιότητά του, ήρθε μοιραία ο επανασχεδιασμός της πορείας των παρατάξεων που διεκδικούν τον δήμο της Ξάνθης.

Εδώ και 15 μέρες περίπου που ανακοινώθηκε η υποψηφιότητά του επικρατεί μία σοβαρή ανησυχία και οι ανακοινώσεις των «κλεισμένων» υποψηφίων των παρατάξεων γίνονται προκειμένου οι επικεφαλής να προλάβουν τυχών διαρροές προς την πλευρά του Στράτου Κοντού.

Αυτό δείχνει πλέον πώς ήρθε η ώρα της κρίσης και επανατοποθετήσεις των δράσεων των δημοτικών παρατάξεων.

Είναι λογικό, γιατί εκεί που έπαιζε τριάδα για την δεύτερη Κυριακή και μοιραία ένας θα ήταν έξω από το παιγνίδι και θα ήταν ίσως ο ρυθμιστής του τελικού εκλογικού αποτελέσματος,  ανακοινώθηκε η υποψηφιότητά του Στράτου Κοντού, πράγμα που κάνει δύσκολες τις συμφωνίες των παρατάξεων για την δεύτερη Κυριακή.

Με λίγα λόγια, οι «παίκτες» από τρείς,  έγιναν τέσσερις και ο τέταρτος παίκτης κατεβαίνει στο τερέν με αξιώσεις.

Λογική η αντίδραση και η επανατοποθέτηση των παρατάξεων στο τελικό δεδομένο.

Βέβαια, παίζεται και κάτι «πέμπτο» με κάποιες αξιώσεις, αλλά όπως δείχνει το όλο θέμα, υπάρχει σκεπτικισμός για την επιτυχία του εγχειρήματος.

Όσο για την έκτη πρότασή που «παίζει» στο παρασκήνιο για αμιγή ΠΑΣΟκική παράταξη, μάλλον δεν θα έχει καμία τύχη και οι συντελεστές, από ότι φαίνεται,  το ξανασκέφτονται το πράγμα.

Εκτός πια αν αποσκοπεί στον εκβιασμό του Σ. Μελισσόπουλου και της παράταξης του, προκειμένου να επιτευχθούν αλλότριες σκέψεις.

Ο μεγάλος χαμένος του παιγνιδιού ο Μ. Τσέπελης, ο οποίος θεωρούσε, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του, τον Χ. Δημαρχόπουλο και τον Σ. Μελισσόπουλο, εύκολους αντιπάλους όμως, δυστυχώς για τον ίδιο,  τα πράγματα το τελευταίο δεκαπενθήμερό αλλάζουν άρδην.

Ο Σ. Μελισσόπουλος ανακοινώνει το ένα στέλεχος μετά το άλλο, ο Χ. Δημαρχόπουλςο ανακοίνωσε επισήμως την υποψηφιότητά του και ο Μ. Τσέπελης τρέχει να εμβολίσει παρατάξεις για να πάρει τους υποψηφίους τους.

Αυτό το πράγμα δείχνει έναν πανικό και η δεύτερη Κυριακή φαντάζει ένα ντέρμπι για γερά νεύρα γιατί δεν γνωρίζει κανείς τι ανατροπές θα γίνουν και ποιες συμφωνίες θα υπερισχύσουν.

Μέχρι στιγμής, ο Σ. Κοντός ψύχραιμα και σταθερά, κάνει τα βήματα του χωρίς να διαταράσσει την αυτοδιοικητική πορεία των πραγμάτων, σίγουρος για τον εαυτό του.

Ίσως αυτό είναι που προκαλεί τον εκνευρισμό στους επικεφαλής των άλλων παρατάξεων, που μπορεί να αφήνουν να διαρρέει στην πολιτική “πιάτσα” ότι ο Στράτος Κοντός στην Σταυρούπολη και τον αστικό ιστό δεν έχει έρεισμα, η αλήθεια είναι όμως άλλη και οι συσχετισμοί δεν έχουν να κάνουν με πορείες και ονόματα, αλλά με την σιγουριά της συμπεριφοράς του Στράτου Κοντού, ο οποίος δείχνει να μην επηρεάζεται από κινήσεις που δείχνουν νευρικότητα.

Ο Στράτος Κοντός κάνει τις απαραίτητες κινήσεις που θα του δώσουν το προβάδισμα χωρίς σκαμπανεβάσματα και “ήξεις αφίξεις”.

Η διαχείριση της παρούσας κατάστασης, δείχνει ποιος έχει την σοβαρότητα να αντιμετωπίσει τις κρίσεις που εμφανίζονται και που έφερε η ανακοίνωση του.

Το πλεονέκτημα του Στράτου Κοντού, δεν έχει να κάνει απλά με την πολιτική διαχείριση των πραγμάτων αναφορικά με τις όποιες ανακατατάξεις του πολιτικού προσωπικού,  αλλά την ουσιαστική διαχείριση της διοίκησης του δήμου και αυτό αποτυπώνεται από την δική του συμπεριφορά και των συνοδοιπόρων του.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το πρόγραμμα της διοίκησης του, είναι μελετημένο και κυρίως κοστολογημένο και η επιλογή των προσώπων που θα το υλοποιήσουν κάτω από την καθοδήγηση του.

Έχει να κάνει κυρίως, με την αξιολόγηση των συνοδοιπόρων του, που θα πραγματοποιήσουν αυτά που χρειάζεται η πόλη χωρίς μεγάλα κοστολόγια. Νοικοκύρεμα και σοβαρότητα είναι το «μότο» του.

Ο Στράτος Κοντός, πάντοτε σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, αξιολογεί το προσωπικό που θα συμπορευτεί μαζί του, αφού το πρώτο σκέλος της προσπάθειας του – ανεύρεση υποψηφίων –  έχει καλυφθεί στο μεγαλύτερο μέρος και αφού τελείωσε με τις συμμαχίες που θα στηρίξουν τον αγώνα του,  είναι προσηλωμένος στα πρόσωπα τα οποία θα δουλέψουν.

Αυτή είναι η διαφορά με τους υπόλοιπους διεκδικητές του δήμου της Ξάνθης.

Ο Στράτος Κοντός, έχει σχεδιάσει την πορεία της πόλης, με τον ίδιο  και τους συνεργάτες του στο τιμόνι της διοίκησης, σύμφωνα με τις απαιτήσεις και τις ανάγκες της πόλης, βγάζοντας από αυτό το κομμάτι την πολιτικάντικη λογική.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η πολιτική πρέπει να περιοριστεί στα έργα μετά τις εκλογές του Οκτωβρίου και ο  πολιτικαντισμός, πρέπει να σταματήσει έξω από την πόρτα του δημαρχείου.

Ευθείς και χωρίς εκπτώσεις, έχει διαμηνύσει ξεκάθαρα στους μελλοντικούς τους συνεργάτες ότι εκεί, (στον δήμο), θα πάνε για να δουλέψουν.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ

Η ΘΕΣΗ ΜΑΣ

Επειδή συνήθως αυτοί που έχουν αντίθετη γνώμη – δικαίωμά τους – και συνήθως είναι οι της αντιπολίτευσης – με την κάθοδο του Στράτου Κοντού ως υποψήφιου δημάρχου και αντιτάσσουν την έλλειψη εμπειρίας του στα αυτοδιοικητικά, το μόνο επιχείρημα που μπορεί να γίνει αντιληπτό είναι ότι η Ξάνθη μέχρι σήμερα, είχε έμπειρους αυτοδιοικητικούς προεξάρχοντος του νυν δημάρχου Μ. Τσέπελη.
Αλήθεια τι το διαφορετικό και προς όφελος της πόλης έκαναν όλοι αυτοί που επί 30 χρόνια διέθεταν αυτοδιοικητική εμπειρία;

Μήπως ήρθε η ώρα επιτέλους η Ξάνθη να διοικηθεί από ανθρώπους οι οποίοι τουλάχιστον αυτό πρεσβεύουν, θα βάλλουν το μολύβι κάτω και θα υπολογίσουν τι πρέπει να γίνει, πόσο θα κοστίσει και πόσο θα ωφελήσει τους Ξανθιώτες;
Κάποιος να νοικοκυρέψει την πόλη. Οι έμπειροι δεν το κατάφεραν.