ΕΠΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Ο ΔΗΜΟΣ ΞΑΝΘΗΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΚΤΟΣ

ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΑΡΓΗΣΕ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΕΙ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ

 

ΧΑΘΗΚΑΝ ΠΟΛΛΕΣ ΚΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΜΟΝΙΜΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ

 

Στις 16 Ιανουαρίου 2023 το Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης υπερψήφισε την ούτως ή άλλως καθυστερημένη εισήγηση του Δήμαρχου για την επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας στην Ξάνθη.

Στο Συμβούλιο εκείνο εκφράστηκαν οι φόβοι μας μας σχετικά με την αργοπορία του αιτήματος προς το Υπουργείο Εσωτερικών και την παρέλευση της σχετικής προθεσμίας υποβολής που ήταν μέχρι τέλη Δεκεμβρίου του 2022!!

Δυστυχώς  οι φόβοι μας επιβεβαιώθηκαν.

Το Υπουργείο Εσωτερικών με απόφασή του στις 17/3/2023 ανακοίνωσε την έγκριση πλήρωσης 1.000 θέσεων ειδικού ένστολου προσωπικού Δημοτικής Αστυνομίας σε 137 ΔΗΜΟΥΣ της Χώρας, ΧΩΡΙΣ να συμπεριλαμβάνεται φυσικά σε αυτούς  ο Δήμος της Ξάνθης!!!

Χαρακτηριστικότερο στοιχείο σε αυτή την απόφαση είναι ότι από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης εγκρίθηκαν θέσεις για ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ στους Δήμους Αλεξανδρούπολης, Κομοτηνής, Καβάλας και Δράμας.

Φυσικά λείπει μόνο ο Δήμος Ξάνθης διότι πολύ απλά ΔΕΝ πρόλαβε να υποβάλει αίτημα.

Με την καταστροφική αυτή αδράνεια της Δημοτικής Αρχής χάθηκαν ιδιαίτερα σημαντικές θέσεις εργασίας αλλά και πολύ χρήσιμες υπηρεσίες που θα πρόσφερε η Δημοτική Αστυνομία προς τους δημότες μας.

Αυτά είναι τα αποτελέσματα μιας ευκαιριακής, πρόχειρης και ανοργάνωτης λειτουργίας ενός Δήμου και μιας Δημοτικής Αρχής που δεν έχει ούτε πυξίδα, ούτε προτεραιότητες, ούτε σχεδιασμό και εν τέλει δεν έχει καμία σχέση με μια κανονική λειτουργία ενός σύγχρονου Δήμου της χώρας….

Ήρθε η ώρα η Ξάνθη μας να πάει ΜΠΡΟΣΤΑ!

Ξάνθη 5-4-2023  

Σάββας Μελισσόπουλος

Υποψήφιος Δήμαρχος Ξάνθης  

 

  • Για του λόγου το αληθές επισυνάπτουμε τη με αρ. πρωτ: ΔΙΠΑΑΔ/Φ.ΕΓΡ./41/3633- 17 Μαρτίου 2023 του ΥΠΕΣ
  • ΑΠΟΦΑΣΗ ΥΠΕΣ (1)