ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΤΑ ΒΙΛΑΕΤΙΑ ΣΟΥ

Άλλο Υπουργείο Εργασίας, άλλο ο ΔΥΠΕ (ΟΑΕΔ).  Κράτη μέσα στο κράτος και τα δυο και φυσικά στη μέση ο εθνοφύλακας.

Ελλάς το μεγαλείο σου. Ο Υπουργός Εργασίας λέει ότι οι Εθνοφύλακες δεν είναι εργαζόμενοι αλλά το άλλο βιλαέτι του κράτους, ο παλιός ΟΑΕΔ που ναι μεν του αλλάξανε το όνομα και το έκαναν ΔΥΠΑ, αλλά άφησαν τους ίδιους στενοκέφαλους ανθρώπους που το διοικούν απλά και αδιάφορα, έτσι όπως το κάνουν δεκάδες χρόνια τώρα, ρημάζοντας τις ζωές και την ήδη σκληρή πραγματικότητα που ταλανίζει τους πολίτες και δη των ακριτικών περιοχών.

Ποιο συγκεκριμένα ο  βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δημήτρης Χαρίτου με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, ζητά από την κυβέρνηση να λάβει μέτρα για να επιλυθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εθνοφύλακες ως προς  την εγγραφή τους στο μητρώο ανέργων της ΔΥΠΑ. Απευθυνόμενος στον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων διευκρινίζει ότι με το Νόμο 5018/2023 μπορεί να αποσαφηνίστηκε ότι η κατάταξη στην εθνοφυλακή δεν δημιουργεί σχέση εξαρτημένης εργασίας, όμως η ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ) επιμένει να θεωρεί τους εθνοφύλακες «απασχολούμενους» και να τους στερεί το δικαίωμα ένταξης στο μητρώο ανέργων. Αυτό σημαίνει ότι τους αποκλείει από παροχές όπως κάρτα ανεργίας, χρόνος ανεργίας, συμμετοχή σε προγράμματα ή σε διαδικασίες επιμόρφωσης, εξειδίκευσης, αναζήτησης εργασίας κλπ.

Τελικά τι ακριβώς ισχύει για τους φουκαράδες τους Εθνοφύλακες που σε βάρος της προσωπικής και της οικογενειακής τους γαλήνης υπηρετούν την ασφάλεια της Χώρας, αυτό προφανώς τον ΟΑΕΔ ή ΔΥΠΑ ή εκτελεστή της καθημερινότητας των πολιτών με την σιγουριά του «μήνας μπαίνει, μήνας βγαίνει» τον αφήνει παγερά αδιάφορο.

Προφανώς οι κυβερνήσεις πρέπει να λάβουν υπόψη αυτήν την παροιμία που λέει ο λαός και έχει να κάνει με τους οίκους ανοχής.

Αγαπητοί κύριοι των κυβερνήσεων, όταν ο οίκος ανοχής δεν πάει καλά, δεν αλλάζουμε τις κουρτίνες αλλά τα … κορίτσια, για να μην χρησιμοποιήσουμε άλλη φράση….

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ