Ποιος θα τους σταματήσει;

ΑΡΜΑΓΕΔΩΝ Η ΠΩΛΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ- ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;

Σε αναβρασμό βρίσκονται οι υπάλληλοι των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης και Αποχέτευσης σχεδόν σε όλη την Ελλάδα.

Φοβούνται ιδιωτικοποίηση του νερού και ίσως να μην έχουν άδικο αφού οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις, πιστά όργανα των πιστωτών της Χώρας, που με δική τους ευθύνη, η Ελλάδα βρέθηκε στην «γωνία» με ένα χρέος που είναι θηλιά στον λαιμό των Ελλήνων Πολιτών.

Λέμε Ελλήνων Πολιτών αφού στην ουσία οι ίδιοι οι πολίτες καλούνται σε τρακόσια χρόνια και ίσως περισσότερα, να πληρώσουν αυτό το δυσβάστακτο χρέος.

Ανεξάρτητα από το τι λέει η κυβέρνηση και μην αυταπατώμεθα, οποιαδήποτε κυβέρνηση και αν ήταν στο τιμόνι, αυτό το νομοσχέδιο που δίνει ίσως το δικαίωμα στην Ρυθμιστική αρχή να διαχειριστεί το νερό, για καλό τίνος άραγε; Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου και τίποτε δεν θα μας ξεχωρίσει από χώρες της Λατινικής Αμερικής που πληρώνουν σε ιδιωτικές εταιρείες το νερό.

Αποδείχθηκε ότι καμία Ρυθμιστική Αρχή δεν είναι για το καλό των πολιτών και αδιάψευστος μάρτυρας η Ρυθμιστική Αρχή του ΟΣΕ που αφού πέθαναν 57 νέοι άνθρωποι και τραυματίσθηκαν κύριος είδε πόσοι, θυμήθηκε ότι οι σταθμάρχες δεν ήταν καλά εκπαιδευμένοι και σκότωσαν τόσο κόσμο.

Κάπως έτσι θα γίνει και με την διαχείριση του νερού από την περίφημη Ρυθμιστική Αρχή.

Αφού δηλητηριάσει όλον τον κόσμο θα πει ότι κάτι δεν έκαναν καλά τα αρμόδια όργανα ή οι ιδιώτες που αγόρασαν το νερό για να το μεταπουλήσουν στους πολίτες, κάτι δεν έκαναν καλά, αλλά η ίδια η Ρυθμιστική Αρχή δεν φταίει.

Μία ανάγνωση των γεγονότων στην διαχείριση του ΟΣΕ από το κράτος και των ιδιώτη.

Αποτέλεσμα νεκροί, τραυματίες, μηδενισμό της ζωής αυτών που έμειναν πίσω, αλλά κανένας δεν φταίει.

Το ίδιο ακριβώς μη πω και χειρότερα θα γίνει με την διαχείριση του νερού.

Ο ιδιώτης που θα το πάρει προκειμένου να κερδίσει, θα υπολογίσει και «παράπλευρες απώλειες».

Οι Έλληνες πολίτες που το έχουν ζήσει κατά κόρον αυτό το παραμύθι με πολλούς, μα πάρα πολλούς δράκους που ρουφάει την ζωή τους και πνίγει την ανάσα τους, καλούνται τώρα, μέσα από το αθώο νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση και όπως είπαμε, θα προωθούσε κάθε κυβέρνηση, γιατί αυτές είναι οι εντολές των επίσημων «νταβατζίδων» μας.

Τώρα διαβάζουμε ότι οι εργαζόμενοι στις ΔΕΥΑ όλης της Χώρας, αρχίζουν κινητοποιήσεις και εκτιμούμε ότι οι κινητοποιήσεις σε ένα μεγάλο μέρος, βασίζονται στον φόβο μη χαθεί το μεροκάματο.

Οι υπόλοιποι Έλληνες στο καθημερινό τους τρέξιμο να προλάβουν τις υποχρεώσεις της οικογένειας, της Εφορίας του ΕΦΚΑ και αν θα μείνει ένα μικρό μέρος από το εισόδημά τους θα φέρουν και το κάτι τις τους για να βάλλουν στο οικογενειακό τραπέζι.

Άρα εκ των πραγμάτων δεν μένει χρόνος στους φαμιλιέριδες για να δουν αυτό που έρχεται και πλέον δεν μιλάμε ούτε για την Εγνατία που πουλιέται γιατί έχει παράδρομους και μπορεί κανείς να την αποφύγει, είτε μιλάμε για αεροδρόμια που θα γίνει ένα ταξίδι μία στο τόσο και πάει λέγοντας στις επιμέρους «ιδιωτικοποιήσεις». Ξεπούλημα, είναι αλλά εδώ πρόκειται για το νερό.

Άρα το νομοσχέδιο θα έρθει, θα ψηφιστεί από τους πιστούς στρατιώτες του «δημοκρατικού» κοινοβουλευτισμού και έτσι μέσα σε μία νύχτα θα βρεθεί η βρύση του νερού κλειστή, κάτι σαν το ρεύμα. Πλήρωσες, έχεις νερό, δεν πλήρωσες δεν έχεις νερό και άντε ζήσε χωρίς νερό.

Οι υπάλληλοι βλέπουν ορατό τον κίνδυνο να χάσουν τις δουλειές τους, οι πολίτες παλεύουν καθημερινά να τα βγάλουν πέρα και οι συνδικαλιστές στηρίζουν τους υπαλλήλους των ΔΕΥΑ για να δικαιολογήσουν την παρουσία τους.

Αυτό όμως που έρχεται δεν έχει ξανασυμβεί στην Ελλάδα και αυτό θα την … τελειώσει γιατί αυτές είναι οι επιταγές των «νόμιμων» νταβατζίδων μας

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ