Μήπως πληρώσει η πόλη τον «τσαμπουκά» του δημάρχου;

Πρέπει να πούμε ότι το σιντριβανάκι στην κεντρική πλατεία με την τοξωτή μεταλλική κατασκευή δεν προσέδιδε στην κεντρική πλατεία ούτε ομορφιά ούτε εξυπηρετούσε σε κάτι αφού τον περισσότερο χρόνο το σιντριβάνι δεν λειτουργούσε.

Και ξαφνικά ένα πρωί, είδαμε συνεργείο του δήμου να το κατεδαφίζει.

Πέρα από το γεγονός ότι ορθά το σιντριβάνι έπρεπε να λείψει από το σημείο που βρίσκεται όμως, δεν θα πρέπει να ξεχνούμε ότι αυτό το κομμάτι και στα πλαίσια της ανάπλασης της κεντρικής πλατείας, φτιάχτηκε με χρήματα της Ε.Ε.

Επειδή δεν είδαμε κάποια απόφαση συλλογικού οργάνου αναρωτιόμαστε αν η απόφαση του δημάρχου πάρθηκε εν βρασμό και επειδή τα τοπικά μέσα ενημέρωσης πίεζαν για λύση ή υπάρχει κάποια επίσημη αρχή που να δίνει το δικαίωμα στον δήμαρχο να κάνει απλά μία παρέμβαση με τα συνεργεία του.

Είναι βέβαιο ότι με αυτήν την εν «βρασμό» ίσως  πρωτοβουλία του δημάρχου, ότι δεν θα βρεθεί η πόλη αντιμέτωπη με τα όργανα της Ε.Ε. που χρηματοδότησαν το έργο και αν μη τι άλλο η δημοτική αρχή να είχε το «οκ» από τους αρμόδιους;

Ή μήπως μετά την παρέμβαση του δημάρχου, να μας ενημέρωνε με ποια απόφαση το γκρέμισε και αν είχε την έγκριση από τα αρμόδια έργα από την Ε.Ε.

Μήπως κληθούν ξαφνικά οι Ξανθιώτες να πληρώσουν ως πρόστιμο, για την πιθανή αυθαίρετη παρέμβαση του δημάρχου, όλο το έργο;