Ο ΣΠΥΡΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΗΣ ΝΔ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ

Θα μπορέσει η Μαίρη Τσιακίρογλου να διεκδικήσει την έδρα της ΝΔ στην  Ξάνθη;

Πολλοί λένε ναι στην υποψηφιότητα της Μαίρης Τσιακίρογλου, η ίδια, κρατά κλειστά τα χαρτιά της.

 ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΕΝΑΣ ΕΝ ΔΥΝΑΜΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΠΥΡΟ ΤΣΙΛΙΓΓΙΡΗ;

Όπως δείχνει η τελική εικόνα, το θέμα των υποψηφιοτήτων για το Εθνικό ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στην Ξάνθη «κλείδωσε» και είναι θέμα χρόνου οι ανακοίνωση τους και μάλιστα πολύ κοντά.

Οι υποψηφιότητες προς το παρών είναι:  Μπαράν Μπουρχάν, Φ. Καραλίδης, Ο. Βουρβουκέλης, Έρση Παρχαρίδου και Μπερίν και αυτοί θα είναι οι πολιτικοί αντίπαλοι των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ όταν ανακοινωθούν οι υποψηφιότητες των «γαλάζιων» στην Ξάνθη, κομματάκι δύσκολο γιατί, όπως μαθαίνουμε, ο νυν βουλευτής της Ξάνθης Σ. Τσιλιγγίρης θέλει στο ψηφοδέλτιο του κυβερνόντος κόμματος στην Ξάνθη, εύκολους και διαχειρίσιμους αντιπάλους.

Όπως δείχνει το όλο θέμα ο Σ.  Τσιλιγγίρης φρενάρει την διαδικασία της οριστικής κατάρτισης του ψηφοδελτίου στην Ξάνθη, προσδοκώντας; «πιέζοντας»; τα κεντρικά, για να του βάλλουν εύκολο εσωκομματικό αντίπαλο με την προϋπόθεση να ξαναβγεί βουλευτής.

Για τους άνδρες υποψηφίους το θέμα είναι κάπως ξεκάθαρο.

Όμως για τις γυναίκες της ΝΔ και τα ονόματα, υπάρχει ένα θολό τοπίο το όνομα της κας  Ψωμά που «έπαιξε» κατέληξε λόγω αδυναμίας να ανταποκριθεί στις βουλευτικές ιδιότητες, στο ψηφοδέλτιο του Χ. Μέτιου και βέβαια κανένας δεν ξέρει αν την «φύτεψε» για δικούς του λόγους ο νυν στενός της συνεργάτης δήμαρχος της Ξάνθης και Πρόεδρος της ΔΙΑΑΜΑΘ Μ. Τσέπελης.

Όσο για το όνομα της κυρίας Σταμπουλή Δέσποινας, άλλοι λόγοι πέρα από την ιδιότητα της πολιτευτού την «έκαψαν»  και  μένουν οι δύο αγωνίστριες της ΝΔ με την αγωνία αν θα συμπεριληφθούν ή όχι στον ψηφοδέλτιο και δεν είναι άλλες από την πολιτευτή Μαρίνα Παυλίδου και φυσικά την Μαίρη Τσιακίρογλου.

Για την  κυρία Μαρίνα Παυλίδου οι εσωκοματικοί της αντίπαλοι που την θέλουν εκτός παιγνιδιού λένε ότι έπιασε «ταβάνι» και η κυρία Τσιακίρογλου που έχει τα εχέγγυα να «χτυπήσει» ακόμη και τον βουλευτή Σ. Τσιλιγγίρη και να διεκδικήσει την έδρα στην Ξάνθη, βρίσκεται σε αναμονή της τελικής απόφασης των κεντρικών του κόμματος.

ΤΕΛΙΚΑ Η ΜΑΙΡΗ ΤΣΙΑΚΙΡΟΓΛΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝ ΔΥΝΑΜΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΠΥΡΟ ΤΣΙΛΙΓΓΙΡΗ;

Το θέμα της Μαρίας Τσιακίρογλου σίγουρα δεν πρέπει να περνάει στα «ψιλά» και είναι βέβαιο ότι ο Σ. Τσιλιγγίρης, την θεωρεί μία αξιόλογο αντίπαλο, διαφορετικά δεν θα έβγαιναν στην «φόρα» οι προσπάθειες του, όπως μας λένε τα παραπολιτικά πηγαδάκια, να εισηγηθεί ένα αδύναμο ψηφοδέλτιο για να φανεί αυτός ο δυνατός που θα «σώσει» την ΝΔ στην Ξάνθη.

Όλοι γνωρίζουν ότι η Μαίρη Τσιακίρογλου είναι άνθρωπος της δουλειάς, της καθημερινότητας και φυσικά της διπλανής πόρτας, εκεί όπου όλοι μπορούν να την βρουν ή  στην Ομοσπονδία που κάθε τρείς και λίγο, αυτή η υποχρέωση, την αναγκάζει να βρίσκεται στην Αθήνα και  οι γνωριμίες που έχουν αποκτηθεί θα είναι «προίκα» για την Ξάνθη και ειδικότερα στο επιχειρείν.

Τι θέλουν οι ψηφοφόροι της Ξάνθης;

Έναν άνθρωπο που να μπορούν να τον βρουν για να του μιλήσουν και όχι απαραίτητα στα δερμάτινα σαλόνια κάποιου βουλευτικού γραφείου αλλά στον χώρο της δουλειάς της.

Έναν άνθρωπο που ξέρει πώς βγαίνει το μεροκάματο και πώς να προωθεί λύσεις στην «δύσκαμπτη» Αθήνα όταν πρόκειται να ασχοληθεί με τα προβλήματα της περιφέρειας.

Έναν άνθρωπο που να μπορεί να δίνει λύσης, όπως δίνει καθημερινά λύσεις στο μαγαζί της και την Ομοσπονδία και κυρίως που δεν είναι τεμπέλης.

Αλήθεια ξέρουμε πολλούς βουλευτές στην Ξάνθη, πλην Α. Κοντού, που ξέρουν πώς βγαίνει το μεροκάματο;

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ