Τάσος Κοντογιαννίδης: Ευτύχημα που βρίσκεται η ΣΕΚΕ

στην περιοχή μας

 

Ευτύχημα ύπαρξης της ΣΕΚΕ στην περιοχή μας, την χαρακτήρισε ο συντοπίτης μας δημοσιογράφος Τάσος Κοντογιαννίδης, μιλώντας στην παρουσίαση του βιβλίου του Α. Κοντού με τίτλο «Αγροτική Πολιτική στην Πράξη» για να συνεχίσει λέγοντας ότι η μεγάλη αυτή συνεταιριστική Μονάδα που με την καθοδήγηση της, οι παραγωγοί βοηθιούνται στην ανάπτυξη του εισοδήματός τους, αλλά και της ίδιας της περιοχής.

Αλήθεια θα μπορούσε κανείς να φαντασθεί σε τι θέση θα ήταν οι καπνοπαραγωγοί της Ξάνθης και των όμορων νομών; Με δεδομένη την συμπεριφορά ιδιωτών επενδυτών στην καπνοκαλλιέργεια, δεν χρειάζονται να λέγονται περισσότερα, οι καπνοπαραγωγή θα εγκατέλειπαν την καπνοκαλλιέργεια στον νομό.

Η ΣΕΚΕ είναι αυτή που πραγματικά στηρίζει τον κύκλο της παραγωγής του καπνού στην Ξάνθη και για να μην γελιόμαστε δεν είναι μόνο το παραγόμενο είδος.

Έχει σκεφθεί κανείς τι χρειάζεται πιο μπροστά για να φτάσει ο καπνός να πουληθεί στην ΣΕΚΕ ή σε άλλες εταιρείες επεξεργασίας;

Γεωπόνοι, καύσιμα για να κινηθούν από και προς το χωράφι, μηχανήματα – εργαλεία, μεροκάματα, και πολλά άλλα που σχετίζονται με την καπνοπαραγωγή που δεν μπορούμε για λόγους οικονομίας χώρου να αναφέρουμε.

Απλά θα πρέπει να αναλογισθούμε όλον τον κύκλο εργασιών γύρω από τον καπνό και εδώ «δένει» η παρουσία της ΣΕΚΕ στην Ξάνθη. Στηρίζει όλον αυτόν τον κύκλο εργασιών.