Ερντογάν | «Όσο η Ελλάδα εξοπλίζει τα νησιά, κάνει βήματα ενάντια στη συνθήκη της Λωζάνης»

Επίθεση κατά της Ελλάδας εξαπέλυσε και πάλι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με αφορμή την -κατά τον ίδιο – στρατιωτικοποίηση των νησιών.

«Όσο η Ελλάδα εξοπλίζει τα νησιά, κάνει βήματα ενάντια στη συνθήκη Λωζάνης» ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος.

Στη συνθήκη της… Λωζάνης επέστρεψε ο Τούρκος πρόεδρος για να επιτεθεί εκ νέου στην Ελλάδα, την οποία κατηγορεί με αυτόν τον τρόπο για επιθετικές κινήσεις εναντίον της Τουρκίας.

Απάντηση και στον Economist
Ο Τούρκος πρόεδρος, στις δηλώσεις του μετά την προσευχή της Παρασκευής, τα έβαλε εκ νέου και με τον βρετανικό Economist, ο οποίος τον χαρακτήριζε «νταή» και «δικτάτορα».

Νωρίτερα, είχε απαντήσει στο περιοδικό, ο διευθυντής επικοινωνίας της προεδρίας της Τουρκίας, Φαχρεντίν Αλτούν.

«Ο Economist ανακυκλώνει την πνευματικά τεμπέλικη, βαρετή και σκόπιμα λανθασμένη απεικόνιση της Τουρκίας. Φαίνεται ότι αισθάνονται υποχρεωμένοι να ανακοινώσουν το τέλος της τουρκικής δημοκρατίας μέσα από κλισέ, παραπληροφόρηση και κραυγαλέα προπαγάνδα» αναφέρει ο Αλτούν και συμπληρώνει: «Οι εξωφρενικοί τίτλοι και οι προκλητικές εικόνες μπορεί να τους βοηθήσουν να πουλήσουν το λεγόμενο περιοδικό τους, γι’ αυτό τους συγχαίρουμε για τις έξυπνες τεχνικές μάρκετινγκ! Αλλά πρέπει να υπενθυμίσουμε στο κοινό ότι πρόκειται για δημοσιογραφία εντυπώσεων που βασίζεται σε φτηνή προπαγάνδα και παραπληροφόρηση.

Αποστολάκης: Μας συμφέρει να κερδίσει ο Ερντογάν
Την εκτίμηση ότι συμφέρει την Ελλάδα ο Ερντογάν να κερδίσει τις εκλογές, ανέφερε ο πρώην υπουργός Άμυνας και επίτιμος αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ευάγγελος Αποστολάκης.

«Ο Ερντογάν ελέγχει την κατάσταση σε ό,τι αφορά το θέμα των εκλογών. Μπορεί τα προγνωστικά να τον δείχνουν χαμηλά αλλά νομίζω ότι θα κάνει τις ανάλογες κινήσεις για να κερδίσει τις εκλογές» ανέφερε ο Ευάγγελος Αποστολάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Ο ίδιος μάλιστα εκτίμησε ότι είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας να κερδίσει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: «Για τον Ερντογάν είναι θέμα ζωής και θανάτου, δεν είναι απλά μια πολιτική νίκη. Εκτιμώ ότι το πιθανότερο είναι να τις κερδίσει. Μας συμφέρει να κερδίσει τις εκλογές ο Ερντογάν. Η οποιαδήποτε στρατιωτική ενέργεια από την πλευρά της Τουρκίας σε αυτή τη διεθνή συγκυρία δεν θα του δώσει κάτι παραπάνω.

Αν προκύψει μια στρατιωτική ενέργεια από την πλευρά της Τουρκίας προς την Ελλάδα, η ζημιά που θα υποστεί η Τουρκία θα είναι πολύ μεγαλύτερη από τα ενδεχόμενα κέρδη».