Δροσερό και Πούρναλικ. Κράτος εν κράτη

 

Απλά ο Ξανθιώτης αναρωτιέται οργισμένος, θυμωμένος και έτοιμος να πάρει τον νόμο στα χέρια του που είναι ο νόμος; Που είναι η πολιτεία για να επιβάλλει τον νόμο;

Είναι αδιανόητο σε μία ευνομούμενη πόλη όπου οι νοικοκυραίοι σε πείσμα της ηρεμίας και της οικογενειακής τους γαλήνης είναι υποχρεωμένοι να ανέχονται τον βιασμό της νοημοσύνης τους και να βιώνουν καταστάσεις πρωτόγνωρης ηχορύπανσης ενώ οι συνδικαλιστές της αστυνομίας λένε ότι λόγω του μικρού αριθμού των αστυνομικών ήταν αδύνατο να επιβληθεί ο νόμος.  Το βράδυ της Τετάρτης, οι Δροσερίτες εγκληματούσαν χωρίς τον φόβο της τιμωρίας, η αστυνομία είχε στραμένη την προσοχή της σε μικρό αριθμό πολιτών που έκαναν πορεία.

Ηχορύπανση, βεγγαλικά πυροβολισμοί και ένα ατελείωτο γλέντι στο Δροσερό, κράτησε ξάγρυπνη την πόλη γεμίζοντας την με οργή και απόγνωση.

Οι μουσικές, οι κραυγές, οι αιματηροί καυγάδες, οι πυροβολισμοί και τα βεγγαλικά τους, αναστατώνουν τους Ξανθιώτες, το κοινοποιούν και το δείχνουν με οποιονδήποτε διαθέσιμο τρόπο αλλά η πολιτεία αδυνατεί να επιβάλλει τον νόμο.

Η πολιτεία και τα όργανα της κωφεύουν και κάνουν πώς δεν ακούν τις κραυγές των συμπολιτών μας που ζητούν το αυτονόητο. Δηλαδή να ζήσουν φυσιολογικά χωρίς κανένας να διαταράσσει την οικογενειακή τους γαλήνη.

Το ερώτημα είναι πότε θα κινηθεί η πολιτεία για να επιβάλει τον νόμο; Όταν κάποιος φιλήσυχος Ξανθιώτης από την αγανάκτηση του πάρει τον νόμο στα χέρια; Τότε η πολιτεία, σύμφωνα με το γράμμα του νόμου θα κινηθεί εναντίον του πολίτη ο οποίος αγανακτισμένος πήρε το όπλο του και βγήκε στους δρόμους για να απαιτήσει αυτό που δικαιούται; Δηλαδή την οικογενειακή του γαλήνη. Τότε τι θα γίνει; Η Ελληνική Πολιτεία θα τον καταδικάσει και ο Δροσερίτης παρέα με τον Πουρναλικιώτη απλά, θα συνεχίσει την διασκέδαση του. Ε δεν έγινε και τίποτε. Αυτοί οι Ξανθιώτες είναι ρατσιστές, δεν θέλουν το διαφορετικό είναι φασίστες.