Βολές Δημαρχόπουλου σε Μπούτο «Αλλάξτε την ώρα της συνεδρίασης της Κυριακής για μετά την εκκλησία. Αφού σέβεστε την προσευχή στο τζαμί, σεβαστείτε και την προσευχή στην εκκλησία»

 

Με έμμεσο πλην σαφέστατο  τρόπο, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΤΥΠΟ Χ. Δημαρχόπουλος, αφήνει αιχμές κατά του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Γιάννη Μπούτου, αναφορικά με το θέμα της συνεδρίασης του Οργάνου την Κυριακή το πρωί στις 10,00 ώρα εκκλησιασμού των Χριστιανών.

Η αναφορά του Δημαρχόπουλου στην ανακοίνωση του γίνεται γιατί ο πρόεδρος Ιωάννης Μπούτος, στην συνεδρίαση της Παρασκευής, έλαβε υπόψη του την προσευχή στο τζαμί των μουσουλμάνων συναδέλφων του και προσάρμοσε την συνεδρίαση σύμφωνα με αυτό.

Μοιραία, ο πρώην δήμαρχος, επεσήμανε αυτήν την συμπεριφορά του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου.

Τα συμπεράσματα της παρέμβασης ξεκάθαρα.

Πράγμα που σημαίνει ότι οι θεσμοί θα πρέπει να λαμβάνουν υπόψη και τις ανάγκες των χριστιανών συμβούλων και όχι μόνον των μουσουλμάνων, προκειμένου να γίνουν αρεστοί για πολλούς και διαφόρους λόγους.

 

Ακολουθεί η ανακοίνωση της παράταξης Δημος Πρότυπο:

ΠΡΟΣ: κ. Ιωάννη Μπούτο, πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Δ. Ξάνθης.

 

κ. πρόεδρε,

Μετά από τηλεφωνική μας επικοινωνία, σήμερα το πρωί, αλλάξατε την ώρα της Τακτικής Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου της Παρασκευής και από ώρα 18:00 μας ενημερώσατε εγγράφως ότι αυτή θα πραγματοποιηθεί την ίδια ημέρα στις 15:00, λόγω της

Ομιλίας του Πρωθυπουργού και Προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη, στις 18:30 στη Κομοτηνή.

 

Ορθώς πράξατε και για την αλλαγή της ώρας της Συνεδρίασης και για την επιλογή της ώρας, διότι νωρίτερα θα συνέπιπτε με τη προσευχή των μουσουλμάνων στο τζαμί.

 

Πριν από λίγο, μας αποστείλατε κι άλλη πρόσκληση για ακόμα μια Συνεδρίαση για την Κυριακή στις 10:00 το πρωί, μην λαμβάνοντας υπόψη ότι η ώρα αυτή, συμπίπτει με τη προσευχή και τον εκκλησιασμό των χριστιανών συναδέλφων σας.

 

Σας καλούμε, να αλλάξετε άμεσα την ώρα της Συνεδρίασης της Κυριακής.

Χαράλαμπος Αθ. Δημαρχόπουλος

Επικεφαλής

«ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΤΥΠΟ»

π. Δήμαρχος Ξάνθης