Τούρκος Υποπτέραρχος: “Να χτυπήσουμε τα ελληνικά αντιαεροπορικά συστήματα στα νησιά αν κλειδώσουν τουρκικό μαχητικό”

ΟΤούρκος απόστρατος ανώτατος αξιωματικός της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας, διευθυντής της υπηρεσίας πληροφοριών της ίδιας υπηρεσίας, Gürsel Tokmakoğlu ξετυλίγει το σενάριο που αναζητούν οι Τούρκοι από την πατρίδα μας εδώ και μήνες, για πετύχουν δύο πράγματα ταυτόχρονα:

Α. Να μας σύρουν σε διαπραγματεύσεις υπό δυσμενείς συνθήκες και με όλη την εθνικιστική ατζέντα στο τραπέζι.

Β. Να αναγκαστούμε να αποσύρουμε αντιαεροπορικά και άλλα οπλικά συστήματα από τα νησιά μας, αφού προκαλούν “ οργή” στους  Τούρκους που επιθυμούν να κάνουν υπερπτήσεις πάνω από αυτά με την “ησυχία τους.  

Ο ίδιος αναφέρει, πριν ξεδιπλωθεί από το τουρκικό υπουργείο εξωτερικών το άκρως φανταστικό αφήγημα της Τουρκίας, περί δήθεν παρενόχληση τουρκικών F-16 στο Αιγαίο προχθές ότι :

“Οι Έλληνες τοποθέτησαν πυραύλους και αντιαεροπορικά συστήματα στα νησιά, τα οποία υποτίθεται ότι ήταν άοπλα και αποστρατικοποιημένα.

Ισραηλινός τύπος: Τα Spike NLOS θα τοποθετηθούν σε Έβρο και Νησιά λόγω Τουρκίας-Θα προμηθευτούμε και UAS Orbiter

Ας πούμε ότι ένα από αυτά τα συστήματα “κλειδώσει” ένα τουρκικό αεροσκάφος, τότε έχουν την νομιμότητα με το μέρος μας, και είναι απαραίτητο να “χτυπήσουμε” τα συστήματα σε αυτά τα νησιά, χωρίς καν να περιμένουμε να εκτοξεύσουν πύραυλο”.

Δηλαδή δεν φτάνει που τουρκικά μαχητικά υλοποιούν υπερπτήσεις καθημερινά πάνω από δεκάδες μικρονήσους και μεγάλα νησιά σχεδόν καθημερινά, δεν φτάνει που παραβιάζεται ο εθνικός εναέριος χώρος και γίνονται “ άγριες” αερομαχίες, τώρα αναζητείται τρόπος εξουδετέρωσης των ελληνικών συστοιχιών σε περίπτωση που οι δυνάμεις πράξουν το αυτονόητο εν μέσω προκλήσεων από την Άγκυρα.

Η ανακοίνωση-παραμύθι που εξέδωσε σήμερα το πρωί το τουρκικό υπουργείο Άμυνας, περί δήθεν “παραβίασης από ελληνικά αεροσκάφη, τουρκικών, που συμμετείχαν σε άσκηση σε εναέριο χώρο πάνω από το Αιγαίο”, είναι απλά ένα κομμάτι από αυτό που ενδεχομένως ετοιμάζουν οι Τούρκοι στο Αιγαίο για να προκαλέσουν την χώρα μας

Πριν δύο ημέρες, “Τούρκοι ειδικοί”, όλως τυχαίως ανέφεραν το κύριο τουρκικό δόγμα που αφορά την επίμονη απαίτηση της “αποστρατικοποιήσεως” των νησιών μας και του συνθήματος, “θα έρθουμε βράδυ”, αναφέροντας ότι “οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις δεν μπορούν να διαφυλάξουν 3000 νησιά, ειδικά τα εκατοντάδες από αυτά που βρίσκονται απέναντι από τουρκικές ακτές”.

Πρόκειται για μια θεωρία πάνω στην οποία έχουν “χτίσει” οι Τούρκοι όλα τα στρατιωτικά σχέδια τους, και με αυτά θεωρούν πώς ότι και να γίνει, σε περίπτωση στρατιωτικής συρράξεως με την Ελλάδα, αυτοί θα καταλάβουν ένα με δύο  νησιά, τα οποία θα αποκλείσουν, έχοντας απασχολημένη την ελληνική πλευρά σε ένα εύρος από τον Έβρο έως την Κάρπαθο.

Τι επιδιώκει πραγματικά η τουρκική πλευρά κατά της Ελλάδος

Όπως δείχνουν όλα, η Άγκυρα φέρεται να έχει λάβει την απόφαση να προκαλέσει κάποιου είδους “προβοκάτσια” στο Αιγαίο, με στόχο να προκληθεί πολεμικό επεισόδιο πάνω από κάποιο νησί μας (το οποίο πιθανότατα δεν θα το έχουμε προβλέψει).

Στόχος είναι να φέρει την ελληνική πλευρά σε δίλημμα, ώστε να αντιδράσει αυτή πρώτη, για να δοθεί η αφορμή που τόσο απεγνωσμένα αναζητούν οι Τούρκοι, για να “δράσουν” κατά της χώρας μας, απαιτώντας, εκβιάζοντας και εφορμώντας, αν δεν λάβουν ανταλλάγματα, ειδικά από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Δεν πρόκειται μόνο τουρκικό σχέδιο που αφορά την ελληνική ΑΟΖ και τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων σε αυτή, αλλά για ευθεία στοχοποίηση νησιών, βραχονησίδων και μικρονήσων μας.

Αυτό που ξεκίνησαν τον Ιανουάριο του 1996 με τα Ίμια, επί Κεμαλιστών, θέλουν να το συνεχίσουν αμφισβητώντας ξεκάθαρα  ελληνικό έδαφος, κάτι που η χώρα μας δεν πρόκειται να αποδεχθεί ποτέ, για αυτό και η πρόκληση θα πρέπει να έχει μεγάλες διαστάσεις.

Δεν υπάρχουν μαγικές συνταγές σε αυτές τις περιπτώσεις, αλλά προκληθεί η χώρα μας από την τουρκική πλευρά σε σημείο που ξεπερνά την “κόκκινη γραμμή”, θα πρέπει να χτυπήσουμε στο “ψαχνό”, αφού μόνο αυτό κατανοούν οι Τούρκοι εδώ και αιώνες.

Όλα τα υπόλοιπα, μυστικές συνομιλίες και γύροι διαπραγματεύσεων ανάμεσα στις δύο πλευρές και χρήση της διπλωματίας, οι Τούρκοι τα θεωρούν ως “αδυναμία” και συμπεριφέρονται ανάλογα.