Ταλαιπωρία των πολιτών της Ξάνθης επί 2 χρόνια.

Φωνάζαν και φωνάζουν όλοι για τις λακκούβες και το σκάψιμο, και την ταλαιπωρία που υπέστησαν οι πολίτες αυτού του τόπου. Για την καταστροφή του οδικού δικτύου της πόλης.

Όλοι οι υπεύθυνοι λέγανε (ότι είναι της εταιρίας αλλά πρέπει να τελειώσει και μετά να κλείσει ότι ανοίγει).

Είχα αναρτήσει το τι έκανε ο Δήμαρχος Βόλου στην συγκεκριμένη περίπτωση στην πόλη του. Φωνάζαμε όλοι αλλά ποιος άκουγε;

Έστω και τώρα όμως μετά από 2 χρόνια ο Κύριος Ζερενίδης διάβασε το τι ισχύει.

Γιατί όμως μετά από 2 χρόνια; Γιατί 2 χρόνια οι πολίτες παίρνανε τις λάθος απαντήσεις από την Δημοτική Αρχή; Γιατί κανένας δεν το διάβαζε πιο μπροστά Κύριε Ζερενίδη; Γιατί αδίκως ο κόσμος της Ξάνθης τόσο καιρό ταλαιπωρείται και συνεχίζει να ταλαιπωρείται από αυτή την κατάσταση;

Σε δημοσίευμα της xanthi times ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ η ανακάλυψη….. ότι η εταιρεία φυσικού αερίου είναι υποχρεωμένη ότι ανοίγει να το κλείνει άμεσα.

Απόσπασμα από την εφημερίδα:

<<Όπως πληροφορούμεθα  ο Αντιδήμαρχος των Τεχνικών Υπηρεσιών Γ. Ζερενίδης ζήτησε από την υπηρεσία, την σχετική νομοθεσία που άπτετε της πραγματοποίησης ενός Εθνικού Έργου σε κοινόχρηστους χώρους – όπως είναι οι δρόμοι, τα πεζοδρόμια και άλλοι χώροι στην επικράτεια του δήμου, η υπηρεσία τoν ενημέρωσε λέγοντας ότι επειδή ακριβώς είναι Εθνικό Έργο δεν μπορεί να παρέμβει ο δήμος.

Πράγματι του έδειξαν την σχετική νομοθεσία η οποία σε πρώτη ανάγνωση άφηνε την εταιρεία η οποία έκανε το έργο του φυσικού αερίου, να «αλωνίζει» στην κυριολεξία στους δρόμους της Ξάνθης, προκαλώντας την οργή των Ξανθιωτών.

Ο Γιάννης Ζερενίδης πήρε τον νόμο και τον «ξεσκόνισε» στην κυριολεξία και βρήκε μία απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας η οποία έλεγε ότι σε κοινόχρηστους χώρους στην επικράτεια του δήμου, οι εταιρείες λειτουργούν όπως οι δημόσιες υπηρεσίες.

Αποτέλεσμα της ανάγνωσης του νόμου ήταν η εντολή του Γ. Ζερενίδη προς την υπηρεσία να αποστείλει έγγραφο όπου σύμφωνα με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας η εταιρεία πρέπει να συμμορφωθεί και αμέσως μετά το άνοιγμα της τομής στο δρόμο να πέφτει άσφαλτος>>.

Μπόσβελης Φ. Ιωάννης

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος