Η φιλοζωία, το περιβάλλον και ο Μ. Τσέπελης

Δυστυχώς ο δήμαρχος Ξάνθης Μ. Τσέπελης έστησε ακόμη ένα σόου στην προσπάθειά του να κρύψει την αγωνία για το αβέβαιο πολιτικό του μέλλων που μέρα με την ημέρα κατεδαφίζει ο ίδιος με τις ενέργειες του.

Αυτή τη φορά ο δήμαρχος της Ξάνθης ανακάλυψε το μεσημέρι του Σαββάτου την φιλοζωία. Μία φιλοζωία που η μόνη επαφή μαζί του είναι να διευρύνει την δεξαμενή των ψηφοφόρων του σε κύκλους που ουδεμία σχέση έχουν με την πολιτική του βούληση.

Ποιο συγκεκριμένα ο κ. δήμαρχος ενδιαφέρθηκε για την φιλοζωία την στιγμή που τα αδέσποτα ζωντανά, κυκλοφορούν σαν αρκούδες στο δρόμο και που πολλές φορές γίνονται επιθετικά.

Το κυνοκομείο που ξεκίνησε και τελείωσε ο πρώην δήμαρχος Χ. Δημαρχόπουλος το απαξιώνει επίτηδες για να βγει και να πει ένα μήνα πριν τις εκλογές ότι είναι έργο δικό του όπως και το κολυμβητήριο. Εν τω μεταξύ τα αδέσποτα έχουν γεμίσει τους δρόμους της πόλης.

Δεν γνωρίζουμε ποια θα ήταν η συμπεριφορά του δημάρχου αν δεν ήταν «φιλόζωος».

Όμως μέσα στην αγωνία του να παρουσιάσει έργο μέσο κάποιον εκδηλώσεων που εννοείται ότι πληρώνονται από τον ιδρώτα των δημοτών μέσω των δημοτικών τελών ο κ. δήμαρχος μας προέκυψε και … φιλοπεριβαντολόγος  δηλώνοντας σχετικά στην ανακοίνωση αυτοπροβολής κατά την διάρκεια της εκδήλωσης. «Αναλαμβάνουμε δράσεις και πρωτοβουλίες για τη φροντίδα των τετράποδων φίλων μας, που είναι μέρος της καθημερινότητάς μας -της ίδιας της ζωής μας. Στοχεύουμε σε ένα καθαρό και φιλικό περιβάλλον για μας και τα παιδιά μας, σύμφωνα με τις ανάγκες της σύγχρονης εποχής -και προς αυτήν την κατεύθυνση, θα συνεχίζουμε την προσπάθεια».

Τώρα όσο για το καθαρό και φιλικό περιβάλλον εκτιμούμε ότι δεν δικαιούται να ομιλεί διότι ο ίδιος είχε τρεχάματα με το δασαρχείο για τις παρανομίες του στο μπάζωμα ρεμάτων, που μάλλον η συμπεριφορά του δεν δείχνει να έχει και μεγάλη εκτίμηση για το περιβάλλον σε μια πόλη που είναι η πιο βρώμικη σε ολόκληρη την Ελλάδα και έναν Κόσυνθο που παραμένει αναξιοποίητος.

Όσο για την φυσική δασική ομορφιά που διαθέτει ο δήμος Ξάνθης … παραμένει βρώμικη και επικίνδυνη για την δημόσια ασφάλεια αν ξεσπάσει καμμιά πυρκαγιά.

Με λίγα λόγια όταν υποστηρίζεις ότι είσαι φιλόζωος και φίλος του περιβάλλοντος, προσπαθείς πριν τα φρού φρού και αρώματα να συμμαζεύεις τα αδέσποτα και να έχεις καθαρούς τους χώρους πρασίνου.

Και όταν προσπαθείς να καλλωπίσεις την πόλη, δεν κάνεις αγορές λουλουδιών με απευθείας αναθέσεις από άλλες μακρινές πόλεις της Ελλάδος αλλά από τον τόπο σου.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ