Ματθαίος Σαββίδης: Ο «Λεύκιππος» παρέχει σοβαρή και ασφαλή εκπαίδευση στην κολύμβηση

-ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΦΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΘΗΚΗ – ΓΡΑΦΕΙΑ ΕΧΟΥΜΕ, ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΞΕΝΑΓΗΣΟΥΜΕ

Πολύς «ντόρος» τώρα τελευταία, αναφορικά με την «γκρίνια»  που  έχει ξεσπάσει μεταξύ των κολυμβητικών συλλόγων, μετά το άνοιγμα του κολυμβητηρίου όπου θα πρέπει να σημειωθεί ότι ως εφημερίδα, πολλές φορές καυτηριάσαμε την συμπεριφορά του δημάρχου και των στενών του συνεργατών για το συγκεκριμένο θέμα.

Σαφώς και στον αθλητισμό δεν έχει θέση η πολιτική και το σωστό είναι να μην συντηρείται ένας καυγάς μεταξύ των συλλόγων με πολιτικά «ελατήρια» και οι σύλλογοι θα πρέπει να έχουν ως προπομπό το αθλητικό πνεύμα, το συμφέρων των μελών του και τίποτε παραπάνω.

Όπως προαναφέραμε, ως εφημερίδα καυτηριάσαμε επανειλημμένα την δημοτική αρχή, όμως αυτή τη στιγμή, η Ξάνθη έχει κολυμβητήριο και πρέπει να αξιοποιηθεί στο έπακρο και καλώς ή κακώς, όπως και το παλιό δημαρχείο το εγκαινίασε ο Μ. Τσέπελης, το ίδιο θα κάνει και μεθαύριο που θα εγκαινιάσει και το κολυμβητήριο.

Αν αυτό, ληφθεί από τους ψηφοφόρους ως δικό του επίτευγμα και τον ψηφίσουν, είναι ένα θέμα που αφορά την πολιτική και στο άρθρο μας δεν θα μείνουμε σε αυτό.

Καταγράψαμε τις θέσεις του Κολυμβητικού Συλλόγου «Λεύκιππος» όπου αισίως μετρά 600 μέλη και διαθέτει7 προπονητές και 3 ναυαγοσώστες οι οποίοι πλαισιώνουν την προσπάθεια του Συλλόγου για ασφαλή πρωτίστως και καλή εκπαίδευση.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Ματθαίος Σαββίδης, πρόεδρος του Συλλόγου, μαζί με την εγγραφή του νέου μέλους, δίνεται ένα σακίδιο, ένα σκουφάκι «Λεύκππος» για να κολυμπάει και ένα σκουφάκι μάλλινο για τον χειμώνα ως χορηγία άρα η εγγραφή των 30 ευρώ στην ουσία, τα 25 είναι  το κόστος.

Απαντώντας ο Ματθαίος Σαββίδης στα σχόλια που και  εμείς ακούμε, αναφέρει ότι κάποιοι άλλοι δίνουν μόνο ένα φανελάκι, και ο αριθμός των προπονητών αγγίζει τους τρείς βία 4 όσο για ναυαγοσώστης από όσο γνωρίζουμε δεν υφίστανται άρα λοιπόν γιατί κάποιοι «καλοθελητές» κατηγορούν τον «Λεύκιππο»;

Στην συνέχεια ο κ. Σαββίδης, παραθέτει την λίστα με τα στελέχη του Λεύκιππου που ασχολούνται με την ορθή και ασφαλή εκπαίδευση των μελών με την κολύμβηση λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αυτά είναι τα στελέχη του Λεύκιππου: Κώστας Γιαννόπουλος, Βλαδίκα, Τσαχπατζίδης, Νότου, Σαββίδης, Καλοπούλου, Βλαβιανός, Θεοδωρίδης, Μιχαλοπούλου, Ελευθεριάδης».

Όπως είναι φυσικό ανοίγεται το θέμα των διαδρομών και του πώς αυτές μοιράστηκαν. Τρείς διαδρομές έχει ο Λεύκιππος με 600 άτομα στο δυναμικό του και τρείς διαδρομές άλλος σύλλογος γιατί λέει είναι ιστορικός. Για να σχολιάσει λέγοντας, μήπως τελικά κάποιοι πρέπει να μπούνε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας; – χωρίς βέβαια να κρύψει ότι και αυτός προέρχεται από τον ιστορικό σύλλογο όπως και πολλοί άλλοι στην Ξάνθη που σήμερα έχουν διαφορετική πορεία – για να συνεχίσει λέγοντας και  μία διαδρομή τα Δελφίνια και μία αγωνιστική διαδρομή που τη χρησιμοποιούν όλοι οι σύλλογοι.

Τέλος, ο πρόεδρος του Λεύκιππου, Ματθαίος Σαββίδης, άνοιξε ίσως το σημαντικότερο θέμα που αφορά την τοπική κοινωνία σε σχέση με το κολυμβητήριο, απευθύνοντας προφανώς σε κάθε κατεύθυνση το ερώτημα: «Τα αμεα που είναι»; Στον Καιάδα; για να συνεχίσει λέγοντας ότι στα εγκαίνεια θα κληθεί και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας ΑΜΕΑ.

Μένουμε σε αυτό το θέμα και δεν γνωρίζουμε πώς θα το αντιμετωπίσουν οι κολυμβητικοί σύλλογοι που δραστηριοποιούνται στο κολυμβητήριο και η δημοτική αρχή.

Δεν αποφύγαμε τον πειρασμό να τον ρωτήσουμε για την χρήση του χώρου πέριξ του κολυμβητηρίου. Η απάντηση άμεση και ξεκάθαρη. «Δεν είναι γραφεία, είναι αποθηκευτικός χώρος, ο εξοπλισμός μας είναι μεγάλος και πολύς, ναι τον καθαρίσαμε, τον βάψαμε και τον νοικοκυρέψαμε αλλά είναι αποθηκευτικός χώρος. Γραφεία έχει ο «Λεύκιππος» και μάλιστα μεγάλα, ελάτε να σας ξεναγήσουμε όποτε θέλετε στα γραφεία μας».

Αυτή ήταν η κουβέντα «στο πόδι» με τον πρόεδρο του «Λεύκιππου» Ματθαίο Σαββίδη.