Ο πρωθυπουργός δεν τηρεί τον λόγο του
ως προς την επαναλειτουργία των λιγνιτικών μονάδων

Πληθαίνουν τα δημοσιεύματα, τα οποία επιβεβαιώνουν το γεγονός ότι η κυβέρνηση, παρά τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στις 8 Απριλίου περί «αυξήσεως της παραγωγής ενεργείας από λιγνίτη, μεγιστοποιώντας, αυξάνοντας κατά 50% την εξόρυξή του», σύμφωνα και με τον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, Γιώργο Αδαμίδη, τρεις μήνες μετά, δεν έχει γίνει τίποτε προς αυτήν την κατεύθυνση.

Ο πρωθυπουργός δεν τηρεί τον λόγο του με σκοπό να προστατέψει επιχειρηματικά συμφέροντα, τα οποία επένδυσαν στην πλασματική εκτόξευση της τιμής της εγχώριας παραγωγής ρεύματος διά του «χρηματιστηρίου ρύπων» και συνετέλεσαν στο να απωλέσει πλήρως η χώρα μας την ενεργειακή της αυτονομία. Καλούμε τον κ. Μητσοτάκη να προχωρήσει άμεσα στην εκπλήρωση των εξαγγελιών του για να προστατευθούν οι Έλληνες πολίτες από την ενεργειακή κρίση, η οποία απειλεί να εξελιχθεί σε ανθρωπιστική. Να ακολουθήσει ο πρωθυπουργός των παράδειγμα των υπολοίπων ευρωπαϊκών χωρών – μελών της Ε.Ε., οι οποίες η μία μετά την άλλη προχωρούν στην επανενεργοποίηση των λιγνιτικών μονάδων.

Αν ο κύριος πρωθυπουργός δεν τηρήσει τον λόγο του και δεν πράξει άμεσα το αυτονόητο αυτό καθήκον του, καθιστά εαυτόν ύποπτο, τόσο για πιθανή προσωπική του διαπλοκή με συμφέροντα που κερδοσκοπούν εις βάρος του ελληνικού λαού, όσο και για επικίνδυνες πολιτικές σκοπιμότητες εν όψει των ερχομένων εκλογών, όποτε αυτές συμβούν. Θυμίζουμε δε, ότι η διαδικασία της επαναλειτουργίας των λιγνιτικών μονάδων προϋποθέτει ούτως ή άλλως μία προεργασία 6 μηνών και την επαναπρόσληψη 4.500 εργαζομένων που έχουν απομακρυνθεί.

Η Πατριωτική Ένωση ξεκαθαρίζει ότι η αποκατάσταση της ενεργειακής αυτάρκειας της Ελλάδος είναι από τις άμεσες προτεραιότητές της, με πλήρη επαναφορά της εξορύξεως λιγνίτη, με επέκταση των χωρικών μας υδάτων στα 12 ν.μ., με ανακήρυξη ΑΟΖ και άμεση αξιοποίηση όλων των ενεργειακών κοιτασμάτων της πατρίδος μας