Πετροχώρι. Τόσο μακριά και τόσο κοντά από την Ξάνθη

 

Μοναδικές στιγμές έζησε την Δευτέρα το Πετροχώρι της Ξάνθης αφού υποδέχθηκε στον Ιερό Ναό του την θαυματουργή εικόνα της Παναγιάς «Άξιων Εστί».

Τιμές, δόξα, κατάνυξη, ευλάβεια, υπερηφάνεια και πλήθος «τρανών» επισκεπτών.

Εκτός από τον Μητροπολίτη της Ξάνθης, το Πετροχώρι, την Σταυρούπολη και άλλους πολλούς  απομακρυσμένους μα τόσο κοντινούς οικισμούς (ένα τσιγάρο δρόμος)  από την Ξάνθη, όπως έλεγαν οι παλιοί, όλοι οι υπόλοιποι το επισκέπτονται κάθε 4 χρόνια που γίνονται εκλογές και φωτογραφίζονται περιχαρείς ακόμη και με τα διπλο πληρωμένα φρεάτια της ΔΕΥΑΞ.

Φυσικά λίγο πολύ όλοι καταλάβαμε τι εννοώ.

Μήπως η θαυματουργή εικόνα, κάνει ακόμη ένα θαύμα και να συνετίσει το πολιτικό προσωπικό της Ξάνθης;

Μήπως η θαυματουργή εικόνα  της Παναγιάς να περνάει πιο τακτικά από το Πετροχώρη μπας και το μάθουν κάποιοι υπεύθυνοι  και νοιαστούν για τα προβλήματα του και δώσουν λύσεις;

Μαθαίνουμε ότι τα αγριεμένα σκυλιά είναι πιο πολλά από τους ανθρώπους.

Μαθαίνουμε ότι οι παιδικές χαρές είναι ξηλωμένες, μαθαίνουμε ότι μερικές φορές λένε το νερό νεράκι, μαθαίνουμε ότι πολλές φορές οι μυρουδιά από τα σκουπίδια όταν φυσάει ανάποδος αέρας, μπαίνει μέσα στα σπίτια και οι κάτοικοι «όπου φύγει φύγει», μαθαίνουμε ότι οι αθλητικές εγκαταστάσεις είναι ανύπαρκτες και γενικά στο Πετροχώρι, όπως και στους περισσότερους οικισμούς, οι νέοι  δεν έχουν  λόγους να μείνουν στο χωριό και η εγκατάλειψη συνεχίζεται.

Άραγε το Τοπικό Συμβούλιο εισηγείται στον δήμο, στην Π.Ε. για τα προβλήματα, άραγε ο δήμος ακούει; Μελετάει και κάνει παρεμβάσεις εκτός από αυτήν της ΔΕΥΑΞ  που οι λιγοστοί κάτοικοι διπλο πληρώνουν;