Βούλγαροι εργάτες χτίζουν το ΚΥΤ Φυλακίου και οι Εβρίτες φεύγουν μετανάστες

ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ Η ΚΥΒΕΝΗΣΗ ΝΑ ΣΤΕΓΑΖΕΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΟ ΥΠΟΓΑΣΤΡΙΟ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

Οι εργασίες της εκκλησίας σταμάτησαν. Οι εργασίες στο ΚΥΤ συνεχίζονται. Ελλάς το μεγαλείο σου.

Με Βουλγάρικα συνεργεία, όπως καταγγέλλει η Ελληνική Λύση την κυβέρνηση, συνεχίζονται οι εργασίες στο ΚΥΤ Φυλακίου όπου και θα φιλοξενηθούν πάνω από 1000 λαθρομετανάστες.

Στον αντίποδα η αστυνομία σταμάτησε το χτίσιμο του ιερού ναού κοντά στο ΚΥΤ Φυλακίου ζητώντας πολεοδομικές άδειες. Παράλληλα εδώ και 2 μήνες οι αρμόδιες Ελληνικές Υπηρεσίες δεν εξέτασαν ακόμη το θέμα της αδειοδότησης της εκκλησίας.

Στην συνέχεια η Ελληνική Λύση αναφέρει: Ο ζήλος της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας στην κατασκευή νέας δομής σε μια ευαίσθητη περιοχή της Ελλάδας, ήτοι τον Έβρο είναι τόσο αξιοθαύμαστος, που σύμφωνα με το άνω δημοσίευμα, οι εργασίες κατασκευής συνεχίστηκαν πυρετωδώς και σε ημέρες αργίας, όπως είναι η Κυριακή.

Συγκεκριμένα, φέρεται πως βουλγαρικά συνεργεία πασίγνωστης εταιρείας συνέχισαν αδιάλειπτα τις εργασίες στο χώρο των 33,5 στρεμμάτων, τα οποία φέρεται να έχουν εκμισθωθεί για πέντε έτη (με δικαίωμα ανανέωσης άλλης μια πενταετίας) αντί 1.000 ευρώ το στρέμμα.

Εκ των εργασιών, των χρησιμοποιούμενων υλικών και της δομής, δυστυχώς συμπεραίνεται ότι η εν λόγω δομή θα λάβει τον χαρακτήρα μόνιμης εγκατάστασης που φυσικά θα ξεπεράσει την προβλεφθείσα περίοδο της δεκαετίας.

Δυστυχώς, για την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, αποδεικνύεται για πολλοστή φορά ότι το κράτος της γραφειοκρατίας εξαφανίζεται όταν είναι να υλοποιηθούν κυβερνητικά σχέδια. Αντιθέτως, όλες οι γραφειοκρατικές δυσκολίες συναντώνται σε υποθέσεις απλών πολιτών.

Η απάντηση Μηταράκη σε σχετική ερώτηση της αντιπολίτευσης;

Άρες μάρες κουκουνάρες και του μπογιατζή ο κόπανος.

Σε απάντηση της ανωτέρω σχετικής Ερώτησης, που κατέθεσε ο Βουλευτής κ. Α. Μυλωνάκης, με θέμα

«Συνεχίζεται η δόμηση ΚΥΤ στον Έβρο με βουλγαρικά συνεργεία», και στα ερωτήματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του Υπουργείου μας, επαναλαμβάνω για πολλοστή φορά ότι το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) Φυλακίου αναβαθμίζεται ποιοτικά, επεκτείνοντας τις υπάρχουσες εγκαταστάσεις του. Ειδικότερα, προστίθεται μία περαιτέρω πτέρυγα υγειονομικού περιορισμού χάριν αποδοτικότερης διασφάλισης της δημόσιας υγείας, ενώ η επέκταση που σχεδιάζεται αφορά στο Προαναχωρητικό Κέντρο Κράτησης Αλλοδαπών (ΠΡΟΚΕΚΑ), ήτοι στον κλειστό χώρο που διαχειρίζεται η Ελληνική Αστυνομία.

Σε κάθε περίπτωση, σας γνωρίζω ότι στο πλαίσιο της υλοποίησης των εργασιών αναβάθμισης σύμφωνα με τα παραπάνω, έχει εκδοθεί, η υπ΄αριθμ. 723/1.4.2021 (Β΄1354) απόφαση των Υπουργών Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Εσωτερικών και Μετανάστευσης και Ασύλου «Χορήγηση άδειας χωροθέτησης και κατασκευής», η οποία επέχει θέση οικοδομικής άδειας και έχουν ακολουθηθεί φυσικά όλες οι απαιτούμενες, νόμιμες διαδικασίες.